MSI Armor RX 580 ısınma ve fan sesi sorunu

sekect

Kilopat
Arkadaşlar black friday indiriminde MSI Armor RX 580 OC modelini aldım. Oyuna girdiğim zaman fan hızı %50-55-60 civarı değişiyor, sıcaklık değeri ise 70-77 derece arası. Kullandığım kasa Zalman Z3 Plus. Kasanın hava akımı iyi mi kötü mü bir bilgim yok, fakat ekran kartından gelen fan sesi beni çok rahatsız ediyor ve şuan kış aylarındayız, yazın düşünemiyorum çıkacak fan sesini. Kasa mı değiştirsem fanların dönme hızı düşer mi ?

Sadece deneyin zannetmiyorum bazılarının kasası kötü olduğundan yan kapağı açık şekilde oynuyor. Kasa size yakın olmasın ve hani içeriye yanlışla çarpma vurma gibi sorunlar olmadıktan sonra pek önemi yok. İçerdeki havayı direkt dışarı atmış olacak.

Ama aldığı toz sayısı da artacak ve kapalı haline göre daha çabuk tozlanacak. Ona da dikkat edin derim.

1000 liraya garantili ürün aldıysanız daha ne istiyorsunuz ki? muadili olan 1060 en ucuz 1300 den başlıyor oda garantisiz olan amazon ürünleri .de değil yani, bence geri vermeyin kasayı soğutmayı deneyin..

Hocam güzel bir ürüne benziyor. Eğer karta uyuyorsa çok güzel olur.
şimdi aradım rx580 için yokmuş 480 kadar destekliyormuş ben sorunu manuel fan ayarlarıyla cözdüm önceki kadar rahatsız etmiyo daha doğrusu satın aldığım kişiyle uğraştık örnek veriyorum sıcaklık 70 ken fanda 70 de dönüyo 69 düşerse sıcaklık oda 69 oluyo sıkıntı yaratmıyo o şekilde sorunun fan profilinde olduğunu düşünüyorum profili bu şekilde yaptım kartın ısınma seviyesi normal yükte fan seside normale indi sıcaklık full gpu %100 kullanımında 70 geçmiyo şuan
fan profili.jpg

NZXT Kraken G12 Beyaz Ekran Kartı Soğutucusu
Ne kadar etkili olur bilmiyorum fakat şöyle bir çözüm etkili olabilir. Etkili mi ? Ekran kartınıza uyuyor mu ? Bir araştırın.
Dostum maalesef bu ekran kartı soğutucusu değil. Ekran kartına sıvı soğutma takmak için bir aparat sadece. Bu aparatı alıp üzerine 700-800TL sıvı soğutma alıp takmanız gerekecek. :)
Kasanın kapağını açmak bir şey kazandırmaz aksine sıcaklık dahada çok artabilir. Kartta sorun olduğunu düşünmüyorum. Yapacağın şey kasanın fanlarını ve hava akışını düzene sokmak. Çok faydası olmaz ama belki 3-4 derecelik fark yaratabilir. @sekect

şimdi aradım rx580 için yokmuş 480 kadar destekliyormuş ben sorunu manuel fan ayarlarıyla cözdüm önceki kadar rahatsız etmiyo daha doğrusu satın aldığım kişiyle uğraştık örnek veriyorum sıcaklık 70 ken fanda 70 de dönüyo 69 düşerse sıcaklık oda 69 oluyo sıkıntı yaratmıyo o şekilde sorunun fan profilinde olduğunu düşünüyorum profili bu şekilde yaptım kartın ısınma seviyesi normal yükte fan seside normale indi sıcaklık full gpu %100 kullanımında 70 geçmiyo şuan Eki Görüntüle 349971
Fam ayarları ile oynayınca oyunlarda daha fazla sıcaklaşma vs oldu mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı