MSI B450 GAMING Plus Max UEFI kurulumu

Yer
BesDokuz
Daha fazla  
Başlıkta belirttiğim anakart UEFI uyumlu mu hiç bilmiyorum sistemi formatlayacakken bari UEFI yapayım diye düşündüm biraz daha performanslıymış. Technopat kurulum rehberindeki Win 10 2004 ISO'sunu indiriyorum. UEFI'nin sisteme ne gibi artıları vardır? Kurulum yaparken ekstra bir ayar yapmamız gerekiyor mu vs. bilgi verirseniz sevinirim.
Sistemim: CPU: AMD Ryzen 5 2600 / GPU: ASUS ROG STRIX RX570 8 GB OC / motherboard: MSI B450 GAMING Plus Max / RAM: XPG D30 8 GB X2 / SSD: Samsung 860 Evo 500GB / kasa: Sharkoon night shark / PSU: Sharkoon SHP650V2 +80 / CPU fan: AMD Wraith Prism / harici fan Corsair SP120 X3 / kulaklık: Corsair Void Pro RGB Wireless / klavye & mouse: Razer Cynosa Chroma - Razer DeathAdder Elite.

UEFI, modern sistemler için önerilen kurulum yöntemidir. Açılışta direkt UEFI aygıtlar ile başlayacağı için daha hızlı bir açılış sunar. Ekran kartınızın da UEFI desteği var sanıyorum, BIOS'dan CSM ayarını UEFI'ye alın veya kapatın, o da ekstra hız sağlayacaktır. UEFI kurulum yapabilmeniz için Rufus yazılımı ile USB belleğinizi GPT/UEFI biçiminde yazdırmanız gerek.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı