MSI B75-P45 Sierra HDD Üzerinden Boot Sorunu

zeytinpark

Kilopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Sistemim:
  • Intel Core i5 3470 (Ivy Bridge)
  • MSI B75-P45 (MS-7798)
  • Corsair 16GB DDR3 (4x4)
  • Nvidia GeForce GTX 980
  • OCZ Vertex 2 SSD (120GB)
  • 1TB HDD

Ayrı bir HDD üzerine Sierra'yı kurdum.
Nvidia GTX980, ethernet ve hatta ses kartını bile çalıştırdım. Harika çalışıyor. Hatta bu mesajı da Sierra üzerinden atıyorum ama bir türlü HDD üzerinden Boot edemiyorum. İlla USB'den Boot edip kurulu HDD'yi gösterip açabiliyorum sistemi. Pek anlamam bu işlerden ama bir şekilde buraya kadar geldim. Bir Boot dosyası oluşturup HDD üzerindeki EFI bölümünde Boot kısmına atacağım diye biliyorum ama bu işi beceremedim. Kafam çok karıştı, ne yapmam gerek?

Not: Alttaki videodaki açıklama kısmındaki dosyaları indirerek kurdum sistemi.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Edit 1: Forumda bir konu okudum. Sierra'yı kurduğum 1TB'lık disk üzerine küçük bir partition açıp oluşturduğum EFI klasörünü bu bölüme atmam gerek sanıyorum. Ancak Disk Utility'yi açtığımda Sierra'yı kurduğum 1TB'lık diski bölümleme ikonu aktif değil. PC'ye bağlı diğer disklerde ise izin veriyor. Mac'te Windows'ta olduğu gibi sistem içinden diski bölümleyemiyor muyuz? Belki sistem çalıştığı için olmuyordur diye USB kurulum dosyalarından Boot edip oradan Disk Utility'yi açtım ama yine aynı şey. Sierra'yı ilk kurma sırasında tek partition yapmıştım. Şimdi bölümleyemiyorum. Sizce ne yapmalıyım?

Edit 2: Clover ile boot hazırladığımda "BootOaf:error" diye mesaj alıyorum HDD den boot etmek istediğimde...

Son düzenleme:
Cevap için teşekkür ederim.
Ancak sanırım ben hatayı en başta yaptım. Galiba ilk anda format atarken yanlış yaptım. Şu HFS ve GPT meselesi falan. Ben HFS olarak formatlamışım. Clover Configurator ile Mount EFI yapamıyorum. Görmüyor bir türlü. Forumda bir kişinin daha başına gelmiş. Ayrca Recep Baltaş'ın videosunda kullandığı Clover Configurator eski bir sürüm ve bende hiç çalışmadı. Yeni versiyonda da üstte "Extra" kısmı yok.

Bir de Windows ile dual boot olarak değil de ayrı bir diske kuruyorum. Yani MacOSX açmak istersem F11 ile biostan diski seçerek açmak istiyorum. Bunda bir sıkıntı olmaz değil mi?

Sistem HDD üzerinden boot haricinde mükemmel çalışıyor aslında. Office, iMovie, Logic Pro, Final Cut, HW Monitor ve bilimum yazılımı da kurdum halbuki. Torrent bile kurmuştum ama şimdi sıfırdan tekrar başlayacağım artık :(

Edit: Tamamdır şimdi oldu. Sıfırdan kurulum yaparken HFS yerine GPT disk olarak formatlayınca sorunsuz çalıştı. Teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı