MSI GE70 2PC Isınma Problemi

burakkomurcu

Hectopat
Yaklaşık 3 yıldır MSI GE70 2PC-460XTR i5 2.90 GHz model laptop kullanmaktayım. Kendim de RAM taktığım için 16 GB RAM var. 120 GB SSD var. Daha önce ısınma problemleri hiç çekmezdim. Laptopu aldım alalı lisanslı Windows 8.1 kullanıyorum. Hiçbir değişiklik yapmadım. Fanımı sürekli temizlerim. O kadar temiz ki yeni alınmış gibi. Termal macun olarak Cooler Master'ın güzel bir ürününü kullanıyorum. Ancak şu anda laptop boşta iken 50-55 derece arası. Yük altında ise 92-95 derece. Böyle değildi bu laptop. Yeni format attım belki bir virüstendir diye. Hala aynı arkadaşlar. Fan hızında sıkıntı yok. Bakır borularda sıkıntı yok. Izgarada da tıkanıklık yok. Sizce ne olabilir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yok hocam. Ona aşırı dikkat ettim. Benim de aklıma gelmişti ilk etapta. Sonra tekrardan kontrol ettim. Hatta önce macunu kalın tabaka sürdüm sonra da ince tabaka sürüp denedim ve sonuç değişmedi

Yok hocam. Ona aşırı dikkat ettim. Benim de aklıma gelmişti ilk etapta. Sonra tekrardan kontrol ettim. Hatta önce macunu kalın tabaka sürdüm sonra da ince tabaka sürüp denedim ve sonuç değişmedi
Yani aklıma fandan başka bir şey gelmiyor. Belki fan, artık işlevini yerine getiremiyordur.

Fan ile alakalı ne olabilir? Hızında bir problem yok. Sessiz çalışan bir fan. Turbo özelliğini açınca da gayet güzel çalışıyor. Fan o kadar da eski değil. Bir keresinde temizlerken kırdığım için yeni almıştım. Zaten bu konuyu açma sebebim ısınmasına neden olacak başka faktörler nelerdir onları öğrenmek. Her şey düzgün çünkü. Anakart ile alakalı bir durum olabilir mi ya da işlemci zarar görmüş olabilir mi bu tarz hiç aklıma gelmeyen şeyleri duyabilirim belki burada

Yani sesnör arızası olmuş olabilir, işlemci voltajında birşey olmuş olabilir, yada voltaj takılı kalmıştır.

İşlemci veya anakarttan kaynaklı olan sorunlar için, bunlar geliyor aklıma...

Yani sesnör arızası olmuş olabilir, işlemci voltajında birşey olmuş olabilir, yada voltaj takılı kalmıştır.

İşlemci veya anakarttan kaynaklı olan sorunlar için, bunlar geliyor aklıma...
1-2 farklı fikir daha gelmez ise artık bir servise vereyim. Dediğiniz gibi voltaj,sensör vb. gibi konular üzerinde durayım. Teşekkürler cevaplar için

1-2 farklı fikir daha gelmez ise artık bir servise vereyim. Dediğiniz gibi voltaj,sensör vb. gibi konular üzerinde durayım. Teşekkürler cevaplar için
Yabancı forumlara da bir bakın. İşlemci voltajını ve frekansını kontrol edin, testler yapın.

Şayet performans kaybı yoksa, ısınma işlemci yada anakarttan değildir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…