MSI GF63 Thin 10SCSR-657XTR nasıldır?

Bütçe
8000
Yanlış anlamayın ama neye göre böyle söylüyorsunuz merak ediyorum sadece.

Yanlış anlamayın demişsiniz, tam üstünüzde aynı yorumu bir mühendis yapmış. Siz hala beni boş beleş konuşanlardan sanıyorsunuz. İngilizce videolar bir ton var ama sanırım üşenip izliyememişsiniz. Ama gerek yok hemen mükemmel bir video daha atıyorum sizin için size ne desem boş çünkü.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Teklide şimdiye kadar hep Intel öndeydi. Bariz üstünlükle hem de. Her benchmarkta AMD müdaillerine 500-1000 puan farklar atabiliyordu. Şimdi o fark 100 puan farklara kadar indi ve Intel'in oyun performansı konusundaki üstünlüğünü tahtından etti AMD. (Oyunların pek çoğu tek çekirdek çalışmak üzere tasarlanmışken günümüzde çıkan birçok oyun Multithread yani çoklu çekirdek performansı ağırlıklı tasarlanmaktadır.) Günümüz oyunlarında ve Render gibi işlemlerde ise işlemcinin çoklu çekirdek performansı baz alınır ve önemlidir. AMD bu konuda Intel müdaillerinden yüzde 50 ile 90 arasında önde multi thread benchmark skorlarında. AMD şuan hem günümüzü kurtarıyor hem de geleceğe dönük olarak Intel'den daha uzun ömürlü performans sunuyor.

TUF serisi Intel modellerin olduğu dönemde iyi bir seri idi. Ancak Asus TUF serisini yeniledi ve bu kasayı ağırlıklı AMD modellerde kullanmaya başladı. Güncel TUF serisi soğutma konusunda gerçekten başarısız. Intel tarafında Asus yeni Gaming segmenti olarak Strix serisini kullanıyor. Strix serisi şuanlık başarılı bence. Asus burada Intel'e torpil geçiyor gibi bir nebze benim nazarımda.
O zaman gönül rahatlığıyla AMD(4600H)'lı notebookları tercih edebilirim dediklerinize göre.
Yanlış anlamayın demişsiniz, tam üstünüzde aynı yorumu bir mühendis yapmış. Siz hala beni boş beleş konuşanlardan sanıyorsunuz. İngilizce videolar bir ton var ama sanırım üşenip izliyememişsiniz. Ama gerek yok hemen mükemmel bir video daha atıyorum sizin için size ne desem boş çünkü.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Tam olarak cümlemin neresinden çıkardınız boş beleş adam olduğunuzu? Cümlede de belirttiğim gibi sadece merak ettiğim için sordum. Araştırmaya başladım ki forumda sizlere soruyorum saçma sapan konuşan sizsiniz. Durduk yere atarlanmaya gerek yok.

O zaman gönül rahatlığıyla AMD(4600h)'lı notebookları tercih edebilirim dediklerinize göre.

Tam olarak cümlemin neresinden çıkardınız boş beleş adam olduğunuzu? Cümlede de belirttiğim gibi sadece merak ettiğim için sordum. Araştırmaya başladım ki forumda sizlere soruyorum saçma sapan konuşan sizsiniz. Durduk yere atarlanmaya gerek yok.

Durduk yere atarlanan yok. Benim size yanlış bilgi vermem demek, size bol beleş, kulaktan dolma bilgileri vermem demek. Bunu yapmak benim için bol beleşliktir. Benim bilgim olmadığı konularda atlamıyorum diğerleri gibi. Demek ki bir şey bildiğim için sizleri uyarmak istedim ki aldığınıza pişman olmayın.

Mesut Çevik'in attığım videosu biraz uzun. Ama kafanızda AMD hakkında tüm soru işaretlerinizi silecek bir video. Almadan önce onu izleyip gönül rahatlığı ile AMD tercih edebilirsiniz.

Durduk yere atarlanan yok. Benim size yanlış bilgi vermem demek, size bol beleş, kulaktan dolma bilgileri vermem demek. Bunu yapmak benim için bol beleşliktir. Benim bilgim olmadığı konularda atlamıyorum diğerleri gibi. Demek ki bir şey bildiğim için sizleri uyarmak istedim ki aldığınıza pişman olmayın.

Zaten pişman olmamak için sordum neye göre söylediğinizi çünkü TUF tercih edecektim. 8bin Liraya kadar önerir misiniz o zaman laptop.

Benim attığım 2 model dışında almayın bence. 1 haftadır arkadaşım için piyasa taraması yapıyorum. Benchmark testleri olsun kullanıcı yorumları olsun Acer ve Lenovo kendi fiyat segmentlerinin liderleri.

1-) Ben kulaktan duyma bilgi vermedim. 2-) Intel işlemciler AMD Ryzen işlemcilerden iyidir diye bir yorumda da bulunmadım. 3-) ASUS TUF serisi İntel işlemcilerde ısınmıyor sadece Ryzen işlemcilerde ısınıyor. Bu konuda hatta forumda konu açıldı ve AMD Ryzen kullanan model ile İntel kullanan model arasında fan çıkışlarının "yarısının kapalı" olması da dahil olmak üzere resmen ayrılıkçı bir tutum sergilemişti ASUS. Aynı zamanda ısınan seri A15 serisiydi. 4-) Gelip de insanlara hakaret yağdırmak haddinize değil, lütfen haddinizi bilin.

Not: Ben zaten AMD Ryzen işlemcili Acer NİTRO 5 almasını önerdim. ASUS TUF serisini ben önermedim konuyu düzgün okuyun. Hatta İntel tarafındaki rakibinden hem fiyat hem de daha iyi olduğu için AMD Ryzen önerdim.

1-) Ben kulaktan duyma bilgi vermedim. 2-) Intel işlemciler AMD Ryzen işlemcilerden iyidir diye bir yorumda da bulunmadım. 3-) ASUS TUF serisi İntel işlemcilerde ısınmıyor sadece Ryzen işlemcilerde ısınıyor. Bu konuda hatta forumda konu açıldı ve AMD Ryzen kullanan model ile İntel kullanan model arasında fan çıkışlarının "yarısının kapalı" olması da dahil olmak üzere resmen ayrılıkçı bir tutum sergilemişti ASUS. Aynı zamanda ısınan seri A15 serisiydi. 4-) Gelip de insanlara hakaret yağdırmak haddinize değil, lütfen haddinizi bilin.
Söyledikleriniz doğru. Mesut Çevik'in video içeriği ve AMD'nin duraklama döneminde Intel ve büyük üreticiler arasındaki ticari rüşvet faktörü çok net anlatılıyor.

Söyledikleriniz doğru. Mesut Çevik'in video içeriği ve AMD'nin duraklama döneminde Intel faktörü çok net anlatılıyor.
Teşekkürler. Ayrıca dediğiniz gibi video mevcut AMD-İntel durumunu çok güzel anlatıyor.
Zaten pişman olmamak için sordum neye göre söylediğinizi çünkü TUF tercih edecektim. 8bin Liraya kadar önerir misiniz o zaman laptop.
Önerdik zaten hocam. Acer Nitro 5 ve Lenovo sizin bu fiyattaki en iyi tercihleriniz. ASUS tarafında Ryzen işlemcilerde TUF serisini önermiyorum zaten 100 derece görenler oldu siz düşünün artık.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı