OpenCore MSI GL62 Apple logosunda kalıyor

Merhabalar, şu an birkaç tane sorun buldum ve bunlardan birisi "drivers" klasöründe bütün gerekli olan veya olmayan dosyalar var ve bu büyük ihtimalle sistemin boot etmesini engelliyor olabilir. Bu eğer OpenCore güncellemesi yapıp drivers gibi klasörlerdeki ekstra dosyaları silmezseniz oluşabiliyor. Bunu çözmek için önerim sadece "openruntime. EFI", "openhfsplus. EFI", "hfsplus. EFI" ve "opencanopy. EFI" dosyalarını "drivers" klasöründe bırakmanız yönünde olacaktır çünkü genelde bu dosyaların olması MacOS'in açılması için yetiyor. Bunlar dışında pek bir hata yok gibi gözüküyor ama .kext gibi şeyler tanıtılmış mı şu anlık kontrol edemiyorum çünkü cihazımda şu anlık macOS işletim sistemini boot edemiyorum ve biraz işim olduğu için yarın düzeltmeyi planlıyorum. Bu arada kextlerin hangileri tanıtılmış veya tanıtılmamış görmek için kolayca OpenCore Configurator gibi programlar kullanarak kolayca kontrol edebilirsiniz ama isterseniz yarın macOS işletim sistemini çözersem yarın ekstra olarak Config dosyasını ve kext gibi şeyler tanıtılmış mı kontrol edeceğim.

Şu an "Drivers" klasörününde sadece "Hfsplus.efi" "OpenCanopy.efi" "OpenRuntime.efi" dosyalarını bıraktım ve tekrar denedim ama yine aynı şekilde Apple logosunda takıldı.

Şu an OpenCore sürümüm 0.6.3 ve OpenCore güncellemesi var acaba bunu yapmadığımdan dolayı açılmıyor olabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Şu an "Drivers" klasörününde sadece "Hfsplus.efi" "OpenCanopy.efi" "OpenRuntime.efi" dosyalarını bıraktım ve tekrar denedim ama yine aynı şekilde Apple logosunda takıldı.

Şu an OpenCore sürümüm 0.6.3 ve OpenCore güncellemesi var acaba bunu yapmadığımdan dolayı açılmıyor olabilir mi?
OpenCore sürümünüz çok eski değil ama güncelleme yaparsanız belki sorununuzun çözülme ihtimali var. Bu arada OpenCore'u güncelleyeceğiniz versiyon "Debug" sürümü olsun çünkü "Debug" versiyonu macOS'in açılma süresini 5 saniye gibi bir süre arttırsa da her şeyi daha detaylı bir şekilde çözümleyerek böyle hataların önüne daha çok geçebiliyor.

OpenCore sürümünüz çok eski değil ama güncelleme yaparsanız belki sorununuzun çözülme ihtimali var. Bu arada OpenCore'u güncelleyeceğiniz versiyon "Debug" sürümü olsun çünkü "Debug" versiyonu MacOS'in açılma süresini 5 saniye gibi bir süre arttırsa da her şeyi daha detaylı bir şekilde çözümleyerek böyle hataların önüne daha çok geçebiliyor.

OpenCore güncellemeyi beceremedim ayrıca driverda gereksiz olanları sildim ama açılmadı en iyisi Windows'a geri döneyim yardımınız için çok teşekkür ederim.

OpenCore güncellemeyi beceremedim ayrıca driverda gereksiz olanları sildim ama açılmadı en iyisi Windows'a geri döneyim yardımınız için çok teşekkür ederim.
Asıl ben teşekkür ederim hocam : ). Bu arada isterseniz macOS gibi bir işletim sistemi olarak Linux dağıtımlarına macOS teması yapıp kullanmayı deneyebilirsiniz ama macOS kadar iyi ve işlevsel olur mu pek emin değilim.

Asıl ben teşekkür ederim hocam: ). Bu arada isterseniz macOS gibi bir işletim sistemi olarak Linux dağıtımlarına macOS teması yapıp kullanmayı deneyebilirsiniz ama macOS kadar iyi ve işlevsel olur mu pek emin değilim.

Linux'u cogu kez denedim sevdimde hatta bir yandan Mac'e gecmek istememin sebebide Linux gibi olmasi ama Linux'da indirilecek uygulamalar kisitli oldugundan ya Windows kuracağım ya da macOS kuracağım MacOS'da da ekran kartimi tanitamadigimdan dolayi mecbur Windows kullanacağım tekrar yardımınız için çok teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı