MSI GL75 Leopard 10SFK-029 MUX Switch'e sahip mi?

• Konuyu başlatan TLPA
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 25
  • Görüntüleme 4.080
Performansı çok etkiliyor da o yüzden. Çift kanallı RAM olan laptopta +200 FPS alırken MUX Switch açıkken 300 civarında FPS alıyorum. O kadar para vermişken tam performans vermesini istemesi haklı bir neden.
Ama piyasada böyle bir cihaz yok? Mux Switch için seçenekleri belli: ASUS (çok pahalı), Lenovo Legion 5 (2020 olan da olur 2021 model de olur), Monster (şu anlık problemli ileride BIOS ile düzelecek diyorlar). Bunlar dışında başka hangi marka sunuyor? Biliyorsanız yazın ben dahil herkes bilgilensin.

Hocam oradan bu cihazları tasarlayan biri gibi mi duruyorum? Ben bildiklerimi söylüyorum. Çok istiyorsanız kesenin ağzını açıp ASUS modellerin Mux Switch olan modellerini alabilirsiniz? Yada Lenovo Legion 5 4800H ve RTX 2060 olan versiyonu EVKUR sitesinde şu an 12.700 TL fiyatında onu da tercih edebilirsiniz? Lenovo modelinde de Mux Switch var merak etmeyin. İsterseniz de 2021 model Ryzen 5 5600H ve Ryzen 7 5800H işlemcili, RTX 3060 (115W olan en güçlü versiyonu) olan Lenovo Legion 5 ve Lenovo Legion 5 Pro var. Onlarda Nisan, Mayıs ayları gibi gelecek diyorlar. Fiyat olarak da normal Legion 5 14.000 TL ve Legion 5 Pro 16.000 TL olacak gibi duruyor şu anki bilgilere göre ve bu fiyatlar "ülkemizde ki fiyatlardır". Aşağıda Legion 5 ve Legion 5 Pro hakkında detaylı bilgi alabileceğiniz linki bıraktım. Benden bu kadar. Tercih sizin.

Link: 2021 Model Legion laptoplar Türkiye'ye geliyor!
Yazdıklarımın tamamını okudun mu bilmiyorum. Ya eklenmez ise dedim. Neden eklenmeyebileceğini de söyledim.

Yazdıklarımın tamamını okudun mu bilmiyorum. Ya eklenmez ise dedim. Neden eklenmeyebileceğini de söyledim.
Hocam ben zaten size bildiklerimi söyledim. Bendeki bilgi bu kadar. Eklenebilir mi? Eklenemez mi? Ben bilmiyorum. Ben Monster müşteri hizmetlerinin söylediğini size aktardım. Sonrada bildiğim Mux Switch içeren tüm model ve markaları ekledim. Benim bildiğim bu. Ben normalde de Monster önermem. Muhtemelen aldıkları kasaları bile daha tam ayarlayamadan piyasa sürdüler.

Ama piyasada böyle bir cihaz yok? MUX Switch için seçenekleri belli: ASUS (çok pahalı), Lenovo Legion 5 (2020 olan da olur 2021 model de olur), Monster (şu anlık problemli ileride BIOS ile düzelecek diyorlar). Bunlar dışında başka hangi marka sunuyor? Biliyorsanız yazın ben dahil herkes bilgilensin.

O konuda haklısın piyasa çok saçma şu an Türkiye'de. Legion'lar çıkınca yurtdışından almak mantıklı geliyor.
Monster T7 v19.7 kullanıyorum bu modelde var soğutması, ekranı, klavyesi falanda iyi kalitesi Monster'ın çok üzerinde batarya süresi ve azıcık fan sesi( bu sorun genelde tüm markalarda var ) rahatsız ediyor onun dışında memnunum ama artık üretimi durdu maalesef :( sözde tekrar gelecekti ama hikaye oldu.

O konuda haklısın piyasa çok saçma şu an Türkiye'de. Legion'lar çıkınca yurtdışından almak mantıklı geliyor.
Monster T7 v19.7 kullanıyorum bu modelde var soğutması, ekranı, klavyesi falanda iyi kalitesi Monster'ın çok üzerinde batarya süresi ve azıcık fan sesi( bu sorun genelde tüm markalarda var ) rahatsız ediyor onun dışında memnunum ama artık üretimi durdu maalesef :( sözde tekrar gelecekti ama hikaye oldu.
Yani olsa da millete Mux Switch olan ürünler önerebilsek ama yok. Olanlarda belli.

Maalesef beklemek gerekiyor veya MSI Alpha alınabilir optimus olmadığından dolayı.

MSI Alpha modelinde de DLSS ve RTX yok ne yazık ki. Onlardan mahrum kalmak ve sırf düz 1080p oynamak için dediğiniz gibi Alpha modeli alınabilir. İşlemci modeli olarak ne kadar yukarı çıkabildiğini bilmiyorum ama şöyle Ryzen 7 4800h varsa seçenek olabilir.

Performansı çok etkiliyor da o yüzden. Çift kanallı RAM olan laptopta +200 FPS alırken MUX Switch açıkken 300 civarında FPS alıyorum. O kadar para vermişken tam performans vermesini istemesi haklı bir neden.
peki bu mux switch'e nasıl bakabilirim? Oyunlarda diğer laptoplara göre pek bir fark yok bende.

Açıkçası tüm benchmarklarda %5-10 civarı değişkenlik dışında hiç bir laptop'ta %50'ye varan fps değişikliği görmedim testlerde.

Peki bu MUX Switch'e nasıl bakabilirim? Oyunlarda diğer laptoplara göre pek bir fark yok bende.

Açıkçası tüm benchmarklarda %5-10 civarı değişkenlik dışında hiçbir Laptop'ta %50'ye varan FPS değişikliği görmedim testlerde.

WhatsApp Image 2021-03-05 at 15.54.42 (1).jpeg

Discrete GPU 'yu seçin. BIOS 'ta Windows UEFI olmalı.

peki bu mux switch'e nasıl bakabilirim? Oyunlarda diğer laptoplara göre pek bir fark yok bende.

Açıkçası tüm benchmarklarda %5-10 civarı değişkenlik dışında hiç bir laptop'ta %50'ye varan fps değişikliği görmedim testlerde.
Fps dayalı oyun olduğu için olabilir hocam. Zaten max fpsyi görnek için denedim çok takmıyorum fpsye

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı