MSI GP66 Leopard 11UG Ekran Kararması

Berrkay

Megapat
Süper Moderatör
Sosyal Tayfı
Katılım
6 Ocak 2018
Mesajlar
3.747
Makaleler
9
Çözümler
176
Yer
Sakarya
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
PC: i3-10100F, 1660 Super, 8 GB RAM.
Laptop: i7-11800H, RTX 3070, 32 GB RAM.
Monitör: ASUS VG248QG
Cinsiyet
Erkek
Ekran kartı
RTX 3070 140W
İşlemci
i7 11800H
Masaüstündeyken sağ tık yapınca ekran parlaklığı azalıyor, menü kapanınca eski haline dönüyor. Oyunlarda da karanlık ortamdayken ışık yansıyınca veya ışık altından geçerken saliselik kararma oluyor ama fark ediliyor bariz bir şekilde. Nasıl çözebilirim? MUX açık kullanıyorum.

Teşekkürler şimdiden.
 
Bu laptopu kullandım, Windows 11'e geçince böyle bir sorun olmuştu. Driver değiştirerek çözüm bulmuştum. Windows 11'de parlaklık ayarı var, onu kapatmanız lazım. Windows 10 ise driver değiştirmeniz gerekiyor.
 
@Sabnerto Windows 10, hangi sürücüyü kurmam lazım? NVIDIA'nın son çıkardığı 517.48 sürümü kurulu.
 
@Sabnerto bir önceki sürüm kuruluydu, bugün yeni sürüme geçtim. Önceki sürümde de oluyordu aynısı.
 
  • MUX açık veya kapalı olunca durum değişiyor mu?
  • BIOS, ME FW ve VBIOS güncel mi?
  • Intel GPU sürücüsü güncel mi?
MUX açıkken oluyor sadece, diğer her şey güncel. NVIDIA'nın eski sürümlerini deniyorum. Reddit'te birisi de aynı yolla çözmüş, olursa eğer konuya ekleme yapacağım.
 
GP66 değil fakat GE66 modeliyle aynı senin gibi MUX Switch açıkken sorun yaşayan, kapalıyken yaşamayan bir kullanıcı var. Sorunlarınız da benziyor diyebilirim. Video izlerken saliselik bir parlama oluyor bahsettiğim kişide. Yani senin oyundaki yaşadığın şeye benziyor.
Bahsi geçen konu

Yorumlar kısmına bakınca da Croppman isimli Reddit kullanıcısı bu sorunun MSI True Color'dan kaynaklandığını belirtmiş. NVIDIA veya Intel fark etmeksizin grafik sürücüsü güncelledikten sonra ortaya çıkıyormuş bu sorun. Sorunu yaşamamak için de her grafik sürücüsünü güncelledikten sonra MSI True Color'ı kaldırıp tekrardan kurmak gerektiğini belirtmiş. Bu işlemi kendisi 15'ten fazla kez başarıyla gerçekleştirmiş. Yalnız bu MSI True Color'ı kaldırıp tekrardan kurma işlemini yaparken hybrid modda olunmasını tavsiye etmiş. Yani bizim deyimimizle MUX Switch kapalıyken yapılması tavsiye edilmiş. MSI True Color'ı sildikten sonra bu linkten indirebilirsin. Yine Reddit konusunda link mevcut fakat yine de bırakayım dedim.

Ha tabii MSI True Color kullanıyor musun bilmiyorum. Belki MSI'ın kontrol yazılımıyla vs. entegre geliyordur, tam bilmiyorum. Sorunlarınız benzer olduğu için yazayım dedim.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı