MSI GTX 970 Coil Whine sorunu

BerkeG

Hectopat
Yer
Antalya
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Konu başlığında belirttiğim gibi kartta coil whine sorunu var ve artık dayanılmaz şekilde rahatsız etmeye başladı. Kartı Antalya'da garantiye versem İstanbul'a mı gidiyor yoksa Antalya'da onarılıp veya değişip geri teslim mi ediliyor? Teslim süresi ortalama kaç gün?

Ben şöyle biliyorum ; Önce gönderdiğin kart mağazaya gider . Ondan sonra kart ya MSİ a gönderilip değiştirilir yada mağaza sana yenisini kendi rafından alıp yollar. Ama pek emin değilim yani biri gelse de aydınlatsa bizi. :p

Bence paranın üstüne katıp r9 390x al veya gtx 980 al. Ben gtx 980 kullanıyorum hafif bir cw var ama sadece stress testlerinde duyulmuyor kafamı kasanın içine kadar soktuğum zaman duyuyorum. Gtx 980 bazen cw sorunlu olsa bile duyulmuyor sesi.

Bende var ama yani 1500-2000 FPSlerde duyuluyo ama onun içinde kasayı dibine sokup cama dayaman lazım kafayı . Kulaklık kullanabilirsiniz o bastırır sesi ama çok fazla kafa ütülüyorsa üstüne para koyup r9 380 alabilirsiniz.

Performansta herhangi bir düşüş var mı?Eğer yoksa normaldir çünkü tüm GTX 970'lerde var C.W.Ama yine de çok rahatsız olduysan gönder 1 aya geri alman lazım.En azından ben üç buçuk hafta sonra geri almıştım farklı bir sorundan gönderdiğim ekran kartını.

Yine de söyleyeyim yeni ekran kartı verseler bile sorunu tekrar yaşayabilirsin.Hemen olmasa da birkaç ay sonra..

Coil Whine performansa etkisi yoktur diye biliyorum. Benim de MSI GTX970'im ilk aldığım aylarda CW sorunu ile karşılaştı ama çok şükür benimki yüksek sesli olmadığı için idare ettim ve 4-5 ay sonra CW sesi duymaz oldum. Bildiğim kadarıyla CW sesi ekran kartı yük altında kaldıkça bir süre sonra normale dönüyor. Ama sizin sorununuz çekilicek gibi değilse gönderin derim. Ama biliniz ki CW sorunu nerdeyse bütün GTX970'lerde olmakta.

Arkadaş haklı ama eğer başarırsan CW'siz ekran kartını kapmayı senden mutlusu olmaz. :)

Bu arada demişlerdi 4 saat gibi bir süre stres testi yaparsan düzeliyormuş. Ben denedim olmadı. :D

Ekran kartının PCB'sinde (basklı devre kartı) yer alan fazların içeriğinde bulunan bobinlerin sarıldığı metal parçanın üzerine gevşek sarılması veya sarımdan sonra bobinlerin doldurulmaması (silikon vb. dolgu malzemesi ile) yüzünden, bobin üzerinden akım geçerken titreşim oluşması nedeniyle ortaya çıkan cızırtı şeklindeki sesdir. Ses düzeyi, bobinin sarımın (gevşek yada daha sıkı) yada dolgu durumuna göre az yada çok olabilir.

GTX970'lerin kronik sorunu. Zararı var mı? Ses dışında yok.

Performansta herhangi bir düşüş var mı?Eğer yoksa normaldir çünkü tüm GTX 970'lerde var C.W.Ama yine de çok rahatsız olduysan gönder 1 aya geri alman lazım.En azından ben üç buçuk hafta sonra geri almıştım farklı bir sorundan gönderdiğim ekran kartını.

Yine de söyleyeyim yeni ekran kartı verseler bile sorunu tekrar yaşayabilirsin.Hemen olmasa da birkaç ay sonra..
Kart artık inleme sesini geçti cozurtu yapıyor tanımı ancak bu şekilde yapabilirim. Karta yük bindiği zaman mesela Geforce Experience'dan optimize ayarlar altında Witcher 3 oynuyorum kasadan cozurtu geliyor. Oyunda ne kadar ses olursa olsun duyulabiliyor. 5+1 ses sistemi kullanmama rağmen ve beni fitil ediyor.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı