MSI GTX 970 Coil Whine sorunu

BerkeG

Hectopat
Yer
Antalya
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Konu başlığında belirttiğim gibi kartta coil whine sorunu var ve artık dayanılmaz şekilde rahatsız etmeye başladı. Kartı Antalya'da garantiye versem İstanbul'a mı gidiyor yoksa Antalya'da onarılıp veya değişip geri teslim mi ediliyor? Teslim süresi ortalama kaç gün?

Merak ediyorum GTX 980'de nasıl biraz CW var diyorsunuz. CW sorunun kaynaklandığı parça GTX 980'de kullanılmayan bir parça çünkü.
Bobinlerin herhangi birisinde olabiliyor diye biliyorum.
Ben sana garantili çözümü söyleyeyim. Kulaklık al ve sesi fulle. Problem C.W ?
Dostum bunu düşünebildiğin için teşekkür ederim 5+1 sistemde oyun oynamak varken neden kulaklık kullanayım. Stereo kulaklıklar bile 100-120 ₺.

Kart artık inleme sesini geçti cozurtu yapıyor tanımı ancak bu şekilde yapabilirim. Karta yük bindiği zaman mesela Geforce Experience'dan optimize ayarlar altında Witcher 3 oynuyorum kasadan cozurtu geliyor. Oyunda ne kadar ses olursa olsun duyulabiliyor. 5+1 ses sistemi kullanmama rağmen ve beni fitil ediyor.

O zaman değiştirme vakti gelmiştir.

Bence teknik servisi ara görüş. Süreç ne kadar sürüyor diye sor. Muhtemelen 15-20 gün arasında bir süre vereceklerdir sana. Kulaklık falan da alma. 1500 liraya yakın para döküyorsun sorunlu ürün veriyorlar sana. 15-20 gün dişini sık onboard kullan sistemi. Büyük ihtimal değişim yada iade seçeneği sunarlar sana. Duruma göre ya iade alır üstüne para ekler başka bir ekran kartı yada başka bir markanın ürününü alırsın.

R9 390 daha fazla güç çekiyor. Ayrıca 8gb vram in tamamı kullanıldığında oyunu oynayamassın. 6 gb vram yiyen oyunda GTX970 2-3 fps arkasından geliyorsa napayım ben 8gb vramı ? Sürücü desteği olarak R9 390 DX12 yi en düşük seviyede desteklerken,GTX970 tamamen destekliyor. Bu ilerki zamanlarda çıkacak teknolijilerin çok azından faydalanabilecek R9 390.Shadowplay nimeti de var Nvidia nın. Nvidia fanboyu değilim fakat sırf C.W için bukadar şeyden mahrum kalmana göz yumamam. GTX 970 den vazgeçme. C.W nin en az görüldüğü kart Asus Strix modeli onu tercih edebilirsin. Msi Twin Frozr 5 daha serin Strix modelinden. İyi akşamlar.

970'den vazgeçme gibi bir niyetim yok. İade derlerse de kabul etmeyeceğim çünkü kart yeterli ve güçlü. Zaten dolar olmuş 3 ₺, 230 ₺ sadece vergisi var kartın. İade'de sadece kartın parasını veriyorlar diye biliyorum ki bu da beni zarara sokacaktır. En iyisi değişim veya onarım.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı