MSI GTX 970 Coil Whine sorunu

BerkeG

Hectopat
Yer
Antalya
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Konu başlığında belirttiğim gibi kartta coil whine sorunu var ve artık dayanılmaz şekilde rahatsız etmeye başladı. Kartı Antalya'da garantiye versem İstanbul'a mı gidiyor yoksa Antalya'da onarılıp veya değişip geri teslim mi ediliyor? Teslim süresi ortalama kaç gün?

Yalnız sana birşey sormak istiyorum. Bende hayırlısı ile 2-3 içerisinde GTX970 tabanlı sistem almayı planlıyorum. Fakat işlemci konusunda kararsızım. Fx X8 8320 önerdiler i5 den oyun açısından daha performanslı olur dediler. Küçük bir O.C ile i7 performansına çok yakın performans verir dediler. Fakat sosyalde herkes i5 4460 dedi. Sence hangisini almalıyım ?

Yalnız sana birşey sormak istiyorum. Bende hayırlısı ile 2-3 içerisinde GTX970 tabanlı sistem almayı planlıyorum. Fakat işlemci konusunda kararsızım. Fx X8 8320 önerdiler i5 den oyun açısından daha performanslı olur dediler. Küçük bir O.C ile i7 performansına çok yakın performans verir dediler. Fakat sosyalde herkes i5 4460 dedi. Sence hangisini almalıyım ?
İntel - Nvidia ikilisi daha sağlıklı bir sistem olacaktır.

Hocam ben size deneyimlerimi söyleyim. 960 var bende. Birkaç gündür test ettim.

Öncelikle bu kartların hepsinde cw var. Oyun loading ekranlarında veya ana giriş ekranlarda fps 5000'leri bulduğu için hep menülerde bu kart öter. RivaTurner ile Fps sınırlandırırsan ses sorununu çözersin. Misal 60 veya 100. Test edip en idealini bulabilirsin. Ben karttan memnunum. Ötme doğal. MSI modellerin hepsinde var diyebilirim. Çok araştırma yaptım. FPS sınırla rahat edersin. Birde bu iş şans işi kimi az öter kimi çok ama eğer ötüyorsa fps çok fazla olduğundan ötüyordur. Zaten 60 hertz monitörlerde oyun oynuyoruz. Sen 200 fps alsanda faydası olmaz. Aksine yırtılma gibi birçok sorun yaşarsın. En ideal fps 60'tır.

Bu arada bende sana bir soru sorayım.
Ben servis için 2 yere mesaj attım.
Biri msi sitesinde Servispoint diye bir site gördüm. Mail attım. Adamlar direk gönderemeyeceğimi ancak aldığın yer aracılığı ile gönderebileceğimi söylediler. Vatana mail attım. Çok baştan savma mesaj gönderdiler. Ya servise gönder ya mağazaya gel dediler. İkiside bana uzak. En son mail attım peki size nasıl gönderebilirim diye. Cevap gelmedi. Çok saçma bir sistem.

Benim bildiğim bir servis size kargo kodu verir gönderirsiniz. Msi teknik destek diye arattığımda iletişim ile ilgili bir yer bulamıyorum. Kendim msi sitesine üyeyim. Ordada böyle bir konu yok.

Sizce bu kart illa gidecekse nasıl gönderilecek? Öğrenmekte fayda var.

Dipnot: Kartı iade ederseniz bence zarar edersiniz çünkü dolar çok fena arttı ve o paraya belki o modeli almak için para ekleyeceksiniz.

Teşekkürler.

4000 5000 FPS'leri görmem imkansız çünkü hangi oyunu oynarsam oynayayım VSYNC açıktır. 60+ bana göre gereksiz bir FPS değeri. Zaten benim kullandığım monitör ancak o kadar gösteriyor. Yani dediğiniz imkansız MSI Afterburner ile gelen RivaTuner'dan değerlere bakıyorum FPS 60'ı geçmiyor 45'den aşağı inmiyor fakat kart abartıyor. Kasada tık yok kart cozurtu yapıyor. Hatta aynı sesi yaşayan bir R9 280X kullanıcısın videosunu atayım bizzat bu ses çıkıyor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

0:37'den itibaren izlemeye başlarsanız yaşadığım sesi anlarsınız.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı