MSI GTX 970 mi Gigabyte GTX 970 mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Her şey kutu üzerindeki rakamlarla olmuyor maalesef. Zira öyle olsaydı tecrübenin bir anlamı kalmazdı. sizin saydığınız özellikler ve benim MSI için söyleyeceklerimi karşılaştıralım, hangisi mantıklıysa o olsun.
1)"WindForce yazısı" şayet önemli olan kartın fiziki görünüşü ise MSI daha şık duruyor kırmızı-siyah uyumunu en üst seviyede kullanmış. "Cılız ejder" derken standart bir Windforce yazısı yerine o "Cılız ejder" daha anlamlı güç timsali.
2)"BackPlate" biz ekran kartıyla savaşa gitmeyeceğiz veya üzerine bir fiziki bir yük binmeyecek ısıl açıdan da kayda değer bir verim sağlamıyor. Yinede Back Plate olmaması bir eksi haklısınız katılıyorum.
3) "1329Mhz değer" Evet katılıyorum Mhz değeri daha yüksek fakat bunu verimli hale dönüştürebiliyor mu? MSI 1279 un hakkını veriyor.
4) "Windforce" köklü bir marka evet ama Twin Frozr 5 en az onun kadar kaliteli ve yenilikçi. Toz püskürtme olayı yok Windforce da gerek olmadıkça 2 fan çalışıp ses kirliliği yapmıyor gereksiz enerji tüketmiyor. Daha sessiz ve daha tasarruflu üstelik performanstan ödün vermeden.
5)Biz MSI fanboyuysak şayet sende EVGA fanboyusun sürekli EVGA diyorsun biz öyle değiliz. Gereken ürünü tavsiye ediyoruz.
Sanırım sonuç ortada şunuda eklemeden geçemeyeceğim Türkiyede GTX970 pazarının yaklaşık %45 i MSI'a aittir ve hızlı işleyen geniş servis ağı vardır bunlar EVGA'da var mı? Peki MSI'ın yazılım desteği?
Efektif kullanım demişsin, Gigabyte'ın efektif kullanamadığını nereden biliyorsun? Backplate pasif soğutmada etkilidir, arkadaki devrelerin tozlanmasını önler. Evet bütçesi olan herkese Evga GTX 970 FTW ve Classified modellerini önericem çünkü hepsinden daha performanslılar. Evga'dan bir ürün aldığında sana ne der biliyormusun? Hayır bilmiyorsun :ROFL: aldığınız ürün bozuk çıkarsa veya bir sorun olursa teknik servise değil direkt olarak bize gönderin der ve kargo masraflarını karşılayarak direkt RMA işlemini başlatır... Evga Precision yazılımından da bihaber olduğunda eminim. Kasada kart yan durduğu için o siyah/kırmızı tasarımın bir önemi yok.

@Silinen üye Rica etsem düşüncelerini söyler misin?

Son düzenleyen: Moderatör:
Neutral da Gigabyte diyecek. Demezse sürpriz olur. :)

Tartışmayı uzatmanın anlamı yok bence, herkes sadece kendi fikrini söylerse daha iyi olur. Bence de GTX 970 için Gigabyte, coil whine sorunu Vatan Bilgisayar çalışanlarına göre daha az oluyormuş. 0 db teknolojisi ise kasada ses yalıtımı varsa çok da önemli değil, backplate bence güzel bir özellik hem statik soğutmada fayda sağlıyor hem de kartın dayanıklılığını artırıyor. Garanti konusunda ise bir şey diyemem çünkü bilgim yok. Yalnız ben MSI'ın dragon aydınlatmasını daha çok beğeniyorum, ayrıca görsel olarak kullanıcıyı daha çok çekiyor diye düşünüyorum. Performans olarak iki kartın arasında uçurumlar yok, 2 kart da her oyunu ultrada çalıştıracak nasılsa.

Ben sadece @Silinen üye'nin sataşmasından dolayı tartışma çıkacağını tahmin ettiğim için uyardım.

Evga'dan bir ürün aldığında sana ne der biliyormusun? Hayır bilmiyorsun :ROFL: aldığınız ürün bozuk çıkarsa veya bir sorun olursa teknik servise değil direkt olarak bize gönderin der ve kargo masraflarını karşılayarak direkt RMA işlemini başlatır... Evga Precision yazılımından da bihaber olduğunda eminim. Kasada kart yan durduğu için o siyah/kırmızı tasarımın bir önemi yok.
Kardeşim sen ürünü Avrupaya göndereceksin tamir olacak veya değişecek geri gelecek vs vs "MSI'ın geniş servis ağı" var acaba bize gönderin derken servislerinin yaygın olmamasından ötürü olabilir mi? Evet bende ondan bahsetmek istedim kartın siyah-kırmızı uyumu ne kadar önemsizse o ledlerin de görüntüsü o kadar önemsiz. Bu led meselesine sığınarak MSI'yı aşağılıyorsunuz. EVGA büyük bir firma olabilir. Ama Türkiye'de etkili bir firma değil. Yazılım konusunda biz EVGA'yı mı tartışıyoruz yoksa Gigabyte mı? Ayrıca sende MSI AfterBurner yazılımının 1.lik ödülü olduğunu ve yoğun istek üzerine diğer kartlarla uyumlu hale getirildiğini, ve yine kullanım alanının diğer yazılımlara oranla çok çok yüksek olduğundan bir habersin sanırım ;) Biz burada arkadaşlarımıza görsel şölen için bir PC tavsiyesinde bulunmuyoruz performansı 1. sıraya alıyoruz. Kaldı ki eğer görselliği öne alsaydık yine EVGA veya Gigabyte tavsiye etmezdik.

Kardeşim sen ürünü Avrupaya göndereceksin tamir olacak veya değişecek geri gelecek vs vs "MSI'ın geniş servis ağı" var acaba bize gönderin derken servislerinin yaygın olmamasından ötürü olabilir mi? Evet bende ondan bahsetmek istedim kartın siyah-kırmızı uyumu ne kadar önemsizse o ledlerin de görüntüsü o kadar önemsiz. Bu led meselesine sığınarak MSI'yı aşağılıyorsunuz. EVGA büyük bir firma olabilir. Ama Türkiye'de etkili bir firma değil. Yazılım konusunda biz EVGA'yı mı tartışıyoruz yoksa Gigabyte mı? Ayrıca sende MSI AfterBurner yazılımının 1.lik ödülü olduğunu ve yoğun istek üzerine diğer kartlarla uyumlu hale getirildiğini, ve yine kullanım alanının diğer yazılımlara oranla çok çok yüksek olduğundan bir habersin sanırım ;) Biz burada arkadaşlarımıza görsel şölen için bir PC tavsiyesinde bulunmuyoruz performansı 1. sıraya alıyoruz. Kaldı ki eğer görselliği öne alsaydık yine EVGA veya Gigabyte tavsiye etmezdik.
Gigabyte Gaming G1 daha performanslı bir kart uzatmanın anlamı yok. Bu sırada sen o kartı Türkiye'deki servise verdiğinde 30 gün bekleyecek...

@Yararsız Üye 'a katılıyorum uzatmanın anlamı yok.

@Silinen üye kardeşim saygı çerçevesi içinde tartıştık bu aslında iyi bir şey en azından bilgi alışverişi oldu. Fakat tavsiyemizi aşağılamak yerine bir daha ki sefer sadece tavsiyede bulunman daha hoş bir davranış olacaktır. Teşekkür ederim EVGA hakkındaki bilgilendirmelerin için iyi sosyaller.

Kafam allak bullak oldu. En son ne alacağım şimdi ben? Bütün yorumları okudum karar veremedim

Hangisini beğeniyorsan al. Birde Gigabyte'in 31 CM olduğunu unutma çünkü kasaya sığmama riski var.

Arkadaşlar, konu açmak isterdim ama fazla vaktim olmadıgı için bu konu altına yazmak durumunda kaldım.
ismi lazım değil bi şahıs bana yurdışından gtx 960 getirtiğini söyleyip bunu 300 liraya bana verebiliceğini söyledi doğru olabilirimi piyasaya daha çıkmamış bir kart çünkü. Birde asus R9 280x var bir aylık bir kart 500 lira sizce hangisini alayım bi fikir verin lütfen...

GTX960'ın özellikleri dün açıklandı ama ne zaman satışa cıkar bilmiyorum onu.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı