MSI GTX 980 Fan Sorunu

qqqxppp

Decapat
Merhaba arkadaşlar, elimde MSI GTX 980 Gaming 4G ekran kartı var. Benim hatamdan dolayı sağ fan yapraklarında kırılma meydana geldi. Diğer fan sağlam ancak oyun oynarken, karta güç binince titreşim yapıyor. Fanı değiştirmek istiyorum ama gezdiğim bilgisayarcıların hiç birinde bulamadım, bu fanı nasıl temin edebilirim ya da alternatif bir yolu var mıdır? Yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle kaç yaprak kırdınız? Bir veya iki yaprak kırdıysanız kırılan yaprakların tam karşılarındakileri de kırmak balansı tamamen kesmesede büyük oranda azaltacaktır. Sıcaklık değerlerini etkilemediği sürece kullanabilirsiniz. Tavsiye olarak bu yöntemi son çare olarak kullanın. En kötü yeni bir fan alırsınız. Zira bu şekilde de fan yüksek devirlere çıktığında balans artacağından kart yerinden oynayabilir, çıkabilir, sisteme veya karta zarar verebilirsiniz.

Öncelikle kaç yaprak kırdınız? Bir veya iki yaprak kırdıysanız kırılan yaprakların tam karşılarındakileri de kırmak balansı tamamen kesmesede büyük oranda azaltacaktır. Sıcaklık değerlerini etkilemediği sürece kullanabilirsiniz. Tavsiye olarak bu yöntemi son çare olarak kullanın. En kötü yeni bir fan alırsınız. Zira bu şekilde de fan yüksek devirlere çıktığında balans artacağından kart yerinden oynayabilir, çıkabilir, sisteme veya karta zarar verebilirsiniz.

Merhaba Umut bey öncelikle teşekkürler 4 yaprak kırıldı, bilgisayarcıya gittiğimde sıvı soğutma olur dedi bende kabul ettim, kasa mı istedi, götürdüm ama bu kart için sıvı soğutma parçaları stoğunda yokmuş yine çözüm olmadı malesef .
Aliexpress den bulabilirsin.

Merhaba Can bey, o siteye baktım, kimisi orjinal diyor kimisi uyumlu olmuyor diyor, tereddütte kaldım bende. Birde Türkiyeye gelmesi uzun zaman alıyor diyorlar.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı