MSI GTX970 Coil Whine Sorunu

sybil

Megapat
Arkadaşlar merhaba. Daha önce ekran kartımdan gelen cızırtı sebebiyle sosyal'e bir konu açmıştım. konu bu : MSI GTX970 Ekran Kartından Gelen Cızırtı | Technopat Sosyal

Önceki konumda belirttiğim gibi ekran kartımı gelen rahatsız edici sesten dolayı parçayı aldığım Sinerji bilgisayara geri gönderdim. Bana yaklaşık 1 ay sonra yeni ekran kartını gönderdiler. Ancak bu ekran kartı diğerinden farklı çıkmadı. Örneğin Crysis 3'e girerken ana ekranda (bölüm seçme ekranı vs.) FPS 1500'lere geldiğinde ekran kartından felaket şekilde cızırtılar geliyor. Video'ya kaydettim ve yorumlarınızı bekliyorum, bu coil whine sesi midir ? Bu bir sorun mudur ?
Oyuna girdiğimde sesin seviyesi biraz azalıyor, yani fps düşünce ses biraz daha azalıyor.

Bu konuda uzman olduğunuzu iyi biliyorum, sizden yardım bekliyorum @Recep Baltaş

İzlesene.com video:

MSI GTX970 Coil Whine Sorunu | İzlesene.com Video

Youtube video;
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

/güncel

Son düzenleyen: Moderatör:
Kart 3.5 gb vram kullanımından sonra diğer 500 mb vram 23 gb/s gibi komik bir hızda çalıştığından DSR ile oyun oynanacaksa veya 3.5 GB VRAM aşılırsa takılmalara neden oluyor. Millet genelde bu sorunları bilerek alıyor ama ben olsam hastalıklı bir kart tercih etmezdim.

Son düzenleyen: Moderatör:
3.5+0.5 olayı Nvidia'nın insanları kandırması. Kart 3.5 GB'lık belleğin 3.5 Gigabyte'nı kullanıp 0.5'lik kısmına geçtiğinde takılmalar FPS düşüşleri başlıyor yani kart 4 GB görünümlü 3.5 GB CW olayına hiç değinmiyorum bile.

Kartı üreten Msi olmadığı ve tam tersine en çok satılan kart Msi olduğu dolayısıyla en çok onda çıkmış gibi göründüğü için, pekte takacaklarını sanmıyorum.(y) Ayrıca sosyale stres atmak için mi giriyorsunuz bu ne agresiflik? Ne Msi ne Asus ne de başka bir markayı körü körüne savunmak yada sevmemek size sadece kaybettirir. @Because Im Batman

Son düzenleme:
@Resul.A o zaman ben yine sinerji ile görüşeyim. Bilgisayarı topladım daha 2 gün kullanabildim, hayatım kargolarda geçti. Bu defa da sinerji ile görüşeceğim ve yeniden 1 ay beklemem gerekirse hakem heyetine başvuruda bulunacağım, zaten temiz ürüne sahip olana kadar benim ürünümün garantisi bitecek

Sinerji bilgisayarda ki insanlarda bilmiyorlar hangi kartta Coil whine olup olmadığını bu iş tamamen şans işi, doğru kartı bulana kadar değiştirme talep edebilirsiniz. @sybil

Nvidia'nın GPU'su hatalı ve bütün mühendisleri özür diliyorlar. Zamanında AMD kartları kınarlardı şimdi çark onların aleyhine döndü işte :)
Bana bir tane özür dileyen mühendis makalesi yada videosunu kanıt olarak sunabilir misin?

Son düzenleme:
Coil Whine bir GPU hatası değil. 3.5 GB derseniz anlarım, o GPU kaynaklı.

Soruya gelince, başka GTX 970 de alsan Coil Whine olma ihtimali var. Ara sahnelerde FPS limiti olmadığından ekran kartına gereksiz bir yük binmekte. Bu yüzden o sahnelerde ses gelmesi normal bir durum.

Son düzenleme:
@Resul.A PCB'yi üreten MSI Nvidia sadece GPU üretir geri kalanı anlaşmalı olduğu firmalar yapar. MSI, Asus, Evga, Galax gibi markalar PCB'yi üretip GPU'yu montajlar. Kartın CW'li çıkması PCB'yi üretenle alakalı. Sosyal'e bilgilerimi paylaşmak ve yeni bilgiler öğrenmek için giriyorum ama bakıyorum herkes fanboyluk derdinde her yere bir marka yazıyorlar tutturmuşlar bir marka vazgeçmiyorlar. Örneğin Galax GTX 970 HOF en hızlı GTX 970 ve GPU'ları özel seçiliyor PCB'sinde daha fazla faz var ve OC potansiyeli daha yüksek buna rağmen fanboylar gelip hep aynı markayı yazıyor sanki başka marka yokmuş gibi benim sinirlendiğim nokta bu.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı