MSI GTX970 Coil Whine Sorunu

sybil

Megapat
Arkadaşlar merhaba. Daha önce ekran kartımdan gelen cızırtı sebebiyle sosyal'e bir konu açmıştım. konu bu : MSI GTX970 Ekran Kartından Gelen Cızırtı | Technopat Sosyal

Önceki konumda belirttiğim gibi ekran kartımı gelen rahatsız edici sesten dolayı parçayı aldığım Sinerji bilgisayara geri gönderdim. Bana yaklaşık 1 ay sonra yeni ekran kartını gönderdiler. Ancak bu ekran kartı diğerinden farklı çıkmadı. Örneğin Crysis 3'e girerken ana ekranda (bölüm seçme ekranı vs.) FPS 1500'lere geldiğinde ekran kartından felaket şekilde cızırtılar geliyor. Video'ya kaydettim ve yorumlarınızı bekliyorum, bu coil whine sesi midir ? Bu bir sorun mudur ?
Oyuna girdiğimde sesin seviyesi biraz azalıyor, yani fps düşünce ses biraz daha azalıyor.

Bu konuda uzman olduğunuzu iyi biliyorum, sizden yardım bekliyorum @Recep Baltaş

İzlesene.com video:

MSI GTX970 Coil Whine Sorunu | İzlesene.com Video

Youtube video;
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

/güncel

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben de kasım ayında MSI GTX970 almıştım ancak sizin de dediğiniz gibi CW sorunum mevcuttu. İlk başta hiç aldanmadım böyle bir soruna ama nedense aylar sonra ara sahnelerde Coil Whine sesini duymaz oldum. Hatta bilerek kapağı açıp kulağımı ekran kartına yaklaştırmama rağmen duyamadım. Ama 3.5GB sorununu hala anlayabilmiş değilim. Varsayıyorum ki ben bunun iadesini aldım ama yenisini almaya gelince ne alacğaım ? İşte bu yüzden iade edemiyorum...

3.5 Gb Vram bir sorun değil yanlış bir pazarlama taktiği bence. Kart 2K ve 4k da daha üst modellerin tercih edilmesi için bilerek 3.5+0.5 Gb olarak tasarlanmış bence. Bu kartın piyasada ki en iyi fiyat performans kartı olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Kartı gerçek 4Gb mış gibi sunmaları ise yanlış ama bunun için firmaya küsmeye gerek olduğunu sanmıyorum.
Coil Whine sorunu ise zamanla kartı kullandıkça düzelebilen bir sorun zaten. @VanquisheR_

Sizce nasıl bir yol izlemeliyim ?
Kafamda bir sürü soru var. Bu bilgisayara bana göre fazla para harcım ve böyle sıkıntıları olması beni rahatsız ediyor. Yeniden değişim istesem, Sinerji Bilgisayarda değişim süreci yaklaşık 1 ay sürüyor. Değişim yaptıklarında gelecek üründe yeniden Coil Whine sıkıntısı olma ihtimali çok yüksek. Tüketici Hakem Heyetine de firma ile irtibat kurmadan başvurmak istemiyorum. MSI firmasına mail attım ancak henüz herhangi bir geri dönüş yapmadılar. Bu işlerden çok iyi anlayan biri olarak ne yapmam gerektiği konusunda tavsiyelerde bulunabilir misiniz ? @Recep Baltaş

Sizce nasıl bir yol izlemeliyim ?
Kafamda bir sürü soru var. Bu bilgisayara bana göre fazla para harcım ve böyle sıkıntıları olması beni rahatsız ediyor. Yeniden değişim istesem, Sinerji Bilgisayarda değişim süreci yaklaşık 1 ay sürüyor. Değişim yaptıklarında gelecek üründe yeniden Coil Whine sıkıntısı olma ihtimali çok yüksek. Tüketici Hakem Heyetine de firma ile irtibat kurmadan başvurmak istemiyorum. MSI firmasına mail attım ancak henüz herhangi bir geri dönüş yapmadılar. Bu işlerden çok iyi anlayan biri olarak ne yapmam gerektiği konusunda tavsiyelerde bulunabilir misiniz ? @Recep Baltaş
Kardeşim pek bu konularda tecrübem yok ama eğer halihazırda var olan ekran kartlarını almak gibi bir düşüncen yoksa amd 300 serisi yazın çıkma olasılığı yüksek, eğer bu süreyi kartsız geçirmek senin için fazla sorun teşkil etmeyecekse aldığın yerden ya para iadesi ya da hediye çekine dönüştürerek bu serileri bekleyebilirsin. Onun dışında cw nin zamanla geçtiğini söyleniyor. Gigabayte serisinde cw nin az olduğunu okudum netten. Yine aynı kart ile değişim yapabilirsin. Ya da paran varsa üzerine ekleme yaparak daha üst model bir kart da alabilirsin. Tabi tecrübeli arkadaşların önerilerine göre hareket etmen daha iyi olur

Kardeşim pek bu konularda tecrübem yok ama eğer halihazırda var olan ekran kartlarını almak gibi bir düşüncen yoksa amd 300 serisi yazın çıkma olasılığı yüksek, eğer bu süreyi kartsız geçirmek senin için fazla sorun teşkil etmeyecekse aldığın yerden ya para iadesi ya da hediye çekine dönüştürerek bu serileri bekleyebilirsin. Onun dışında cw nin zamanla geçtiğini söyleniyor. Gigabayte serisinde cw nin az olduğunu okudum netten. Yine aynı kart ile değişim yapabilirsin. Ya da paran varsa üzerine ekleme yaparak daha üst model bir kart da alabilirsin. Tabi tecrübeli arkadaşların önerilerine göre hareket etmen daha iyi olur
Bu arada kusura bakma kardeşim ya, Soru Recep Baltaş a yönelik miş. Sonradan fark ettim ... Maydanoz gibi kaynamışız araya niyetim yardımcı olabilmekti. Tekrardan affedersin

Aslında acelem yok, iade edip ücretini alabilirim. Alacak olursam da Galax bütçemin çok üstünde kalıyor. Ben MSI 970'i KDV si ile birlikte 1300 TL civarında bir ücrete satın almıştım, benim bütçeme yakın olan Gigabyte GTX970 GAMING G1 4GB 256Bit GDDR5 16X var, alacak olursam bunu tercih ederim, araştırdığım kadarıyla CW sorunu olan kişi pek göremedim Gigabyte'da. R9 serisinin fiyatları epey tuzlu.

konuyu yeniden canlandırmak gibi olacak ama bugün itibariyle bir gelişme meydana geldi.

Dün yeni MSI GTX 970 ekran kartı gönderdiler, ancak gönderirken ekran kartının arızalı olmadığını insiyatif kullandıkları için gönderdiklerini beyan ettiler. Ben ekran kartını dün taktım ve yeniden Crysis 3'de ve GTA 4'de test ettim. İntro'larda yani fps değerleri 3000+ olduğunda ekran kartından cızırdamalar gelmeye başladı. Bende direk olarak firmayı aradım. Telefonda ; ekran kartının arızalı olmadığını başka bir parçadan arızanın kaynaklanabileceğini söylediler. Anakartımı, işlemciyi, ramlari ve power supply'i bugün kargo ile gönderdim. Bu coil whine sorunu bunlardan kaynaklanıyor olabilir mi ?

Parçaları son kez gönderdim, sorunum bu defa çözülmezse ihtarname ile parçaların parasının iadesini talep edeceğim. Eğer iade etmezlerse dava açacağım. Tavsiyelerinizi ve görüşlerinizi bekliyorum. Kolay gelsin.

@sybil Hocam o sorun PSU'dan kaynaklanacağını düşünmüyorum. Aynı sorunu ben de yaşamaktaydım ve aradan 4 ay geçti ben artık Coil Whine sesini duyamıyorum. Zaten CW sorunu uzun süreli kullanımdan sonra giden bir sorundur. Baktınız ki ''Sorun ekran kartında değil, diğer parçalarda'' demeye devam ederlerse söyleyin ki : ''Eğer gerekli işlemler yapılmazsa sizi hakem heyetine vereceğim'' gibi tehditler savurun.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı