Çözüldü MSI MAG X570 Tomahawk Wi-Fi CPU ışığı yanıyor ve ekran açılmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

kalsiyumcanavari

Hectopat
Daha fazla  
Sıvı soğutmayı değiştirdim ama bilgisayar açılmıyor ve CPU ışığı yanıyor. Ekran gelmiyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Çözüm
Sıvı soğutmayı değiştirdim ama bilgisayar açılmıyor ve CPU ışığı yanıyor. Ekran gelmiyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Sağdaki RAM'i sökün, soldaki tek RAM ile açın sistemi, sonra 2 RAM'i eklersiniz.
İyi bari sevindim. Arkadaşın yazdığı mesajı da çözüm olarak işaretlersiniz artık. BIOS sıfırlama yöntemi de aklınızda bulunsun, daima lazım olur.

Halen çalıştırmadım çünkü termal macun yeteri kadar yok. Adıyamanda her yere baktım depremden dolayı bulamadım.

Dosya Ekleri

• IMG_0261.jpeg
    IMG_0261.jpeg
    201,2 KB · Görüntüleme: 30
Sağdaki RAM'i sökün, soldaki tek RAM ile açın sistemi, sonra 2 RAM'i eklersiniz.

Eki Görüntüle 1729179

Arkadaşın üstte söylediği işe yaramazsa eğer sıfırlama işlemini yaparsınız. Anakartınız bu. İki seçeneğiniz var. İlk seçenek sizin senaryonuz için daha kolay olanı gibi. (Normalde ikincisi daha kolay olurdu) Ya ilk işaretlediğim yerde gördüğünüz BIOS pilini söküp 10 saniye kadar bekledikten sonra geri takacaksınız, ya da aşağıda işaretlediğim JBAT1 yazan yerin hemen üstünde iki tane pin bulunuyor. O iki pinin arasına tornavida gibi iletken bir madde sokup 5 saniye kadar bekleyeceksiniz. Tornavidanın iki pine temas etmesi yeterli. Kısa devre yaptıracaksınız aslında. Bu kadar. İkinci seçeneğin daha uğraştırıcı olmasının sebebi, gördüğüm kadarıyla bu JBAT1 pini alttaki M.2 soğutma plakasının altında kalıyor tam. M.2 soğutucuyu sökmeniz gerekecek o kadar. Hangi işlem kolayınıza geliyorsa.

Not: Bu işlemleri yapmadan önce her ihtimale güç kaynağının şalterini arkadan kapatın.

2. Ram'i takınca yine eskisi gibi oluyor.

O zaman bir BIOS sıfırlama yapabilirsiniz belirttiğim şekilde. Bir de anakartın kitapçığındaki tavsiye edilen düzene göre taktınız dimi? Genelde 2 ve 4. slota takılır.

Sırası ile taktım bir tanesi olmadı onu temizledim düzeldi şimdi ikisini bir takacağım.

O zaman bir BIOS sıfırlama yapabilirsiniz belirttiğim şekilde. Bir de anakartın kitapçığındaki tavsiye edilen düzene göre taktınız dimi? Genelde 2 ve 4. slota takılır.

İkisini takınca CPU yanıyor.

Son düzenleme:
Sistemi kapatın, soldan 2. Slota tek RAM'i takıp açın, BIOS'tan XMP açın, sistemi kapatın 4. Slota 2. RAM'i takın çalıştırın.

Ben şimdi çıktım. Sabah deneyebilirim.
Ekrana böyle bir şey geliyor.

Birde yan yana takınca açılıyor.

Dosya Ekleri

• IMG_0263.jpeg
    IMG_0263.jpeg
    186,8 KB · Görüntüleme: 24

Technopat Haberler

Geri
Yukarı