MSI Optix MAG241C 23.6 nasıl ?

Sanırım forumun en sorunsuz monitörü bana geldi. En ufak bir ışık sızması, ölü piksel yok. Monitöre resmen aşık oldum. Daha oyun oynayamadım. İsteyen olursa yarın yazabilirim. Bekleyen arkadaşlarınkide inşallah sorunsuz gelir. Benimkide ben sıfırım diye avaz avaz bağırıyordu.

İlk sipariş verenler olarak hep sorun yaşadık ve ilk siparişlerde hep ölü piksel vs sorunlar oldu. Cumayı Cumartesiye bağlayan gün ve Cumartesi günü sipariş verenlerin çoğu monitörümde sorun yok dediler. Halla kargo bekleyen arkadaşlar canlarını sıkmasınlar çünkü kusurlu monitörleri ilk sipariş verenlere (bizlere) gönderdiler.

İlk sipariş verenler olarak hep sorun yaşadık ve ilk siparişlerde hep ölü piksel vs sorunlar oldu. Cumayı Cumartesiye bağlayan gün ve Cumartesi günü sipariş verenlerin çoğu monitörümde sorun yok dediler. Halla kargo bekleyen arkadaşlar canlarını sıkmasınlar çünkü kusurlu monitörleri ilk sipariş verenlere (bizlere) gönderdiler.
Ben cuma akşamı sipariş vermiştim. Teziniz büyük oranda doğru bence. Hala bekleyen arkadaşlar bir nebzede olsa rahatlayabilirler :)

Renk profilini nerden seçiyoruz hocam?
Masaüstü sağ tıkla
Görüntü ayarları
Gelimiş gör.ayarı
Ekran 1 için gör.bağdaştırıcı ayarı
Renk yönetimi
Bu aygıt için benim ayarımı kullan
Ekleden ekleyebilirsiniz
Windows 10 da bu şekilde
Hocam cuma sabahı 8 buçuk gibi sipariş verdim, öğlen 13 te kargoya verildi. Bendekinde sorun yok şuan için.

Son düzenleyen: Moderatör:
Monitörün resmini istemiştiniz atıyorum. Ama tekrar belirtiyim bence monitörünüzdeki o ışık sızması rahatsız edecek seviyede değil. Bu arada bu resmi çektiğimde parlaklık çok düşüktü (18) 18'e getirip deneyin sizde ona göre karşılaştırma yaparsınız.

IMG_20181130_044429_HHT.jpg

Slm arkadaşlar monitörün resmini istemiştiniz atıyorum. Ama tekrar belirtiyim bence monitörünüzdeki o ışık sızması rahatsız edecek seviyede değil. Bu arada bu resmi çektiğimde parlaklık çok düşüktü (18) 18'e getirip deneyin sizde ona göre karşılaştırma yaparsınız.Eki Görüntüle 347730
Tahmin ettiğim gibi bütün monitörler aşağı yukarı aynı. Bu testin parlaklık %100'de yapılması lazım. Parlaklığı kıstıktan sonra bu testi yapmanın bi anlamı yok ışık sızması testi olduğu için.
Aslında kafaya takılacak mevzuda değil güle güle kullan hayırlı olsun.

Arkadaşlar benim monitor az önce elime ulaştı. Şimdi işyerinde sadece ölü piksel testini yapabildim, ölü piksel yok monitorumde. Çok tırstmıştım konuyu okuyunca herkezin sorun yaşadığını gordugumde ama allahtan boyle birşey olmadı.

Monitör elime ulaştı. Akşam deneyeceğım umarım bir sorun ile karşılaşmam.

Hocam biraz özgün olun. Bu kadar alıntı yapmayın :) Yine de elinize sağlık.
29.11.2018 10:21'de aşağıdaki yazıyı paylaşmıştım. emek hırsızlığı bu kadar basit olmamalı. sevgiler..

Arkadaşlar Merhaba,
Daha yeni yazma fırsatı buluyorum;
  • Ürün elime ulaştığında; herkes gibi benim monitörümün kutusunun ortasında da tek bant vardı.(Zorlanmamış şekildeydi) Kutuyu baya inceledim ikinci el ya da kullanılmış gibi bir havası yoktu. Ayrıca kutunun içinde çok iyi muhafaza edilmiş, monitörün kendisi ve ayaklarına kadar sarılı bir şekildeydi. köpüklerin arasından da kalın bir şerit çekilmişti. 3 Adet kablo poşetlenmiş şekilde çıktı.(tüm kablolar mevcut) Kablolar da kullanılmamış şekildeydi.(kullanılmış diyen bir arkadaş vardı onun için belirtiyorum) Yani buraya kadar bir problemle karşılaşmadım. Monitörü incelediğimde üzerinde herhangi bir çizik veya darbe iziyle karşılaşmadım.
  • Monitörü ilk açtığımda; görüntü hiç hoşuma gitmemişti. Şaşırmıştım. Daha sonra 144 Hz'e getirdiğimde ve ayarlarıyla oynadığımda daha iyi bir görüntü alabildiğimi farkettim. (PC'yi yeniden başlatarak) Yani olay şundan ibaret; biraz ayarlarıyla oynamak ve kendinize özgü bir renk yakalamak.(mümkün bir olay) şu anda çok net HD bir görüntü alıyorum.
  • Oyun Performansı; Görüntüler çok iyi, müthiş bir performansı var.(bunu da ayarlamak çok basit) Gayet akıcı ve yenileme hızı çok güzel. Zaten ilk oynadığınızda fark edeceksiniz. (Pubg ve CSGO da test ettim)
  • Ölü piksel; sanırım bu konuda şanslı olanlardanım. Aslında ölü piksel mi desem ya da başka bir şey mi desem bilemediğim ekranımın sol üst köşesinde noktadan daha küçük bir şey var. (Defalarca test ettiğimde fark ettim.) Belki de bu ölü piksel ama görüntüsünü paylaşamayacağım şekilde küçük ve bu yüzden rahatsızlık duymuyorum. Bazı arkadaşlar ölü piksel görüntüleri paylaşmışlar gerçekten bariz belli. Belki bende de bu şekilde olsaydı rahatsız olabilirdim. Arkadaşlar için temennim, umarım problemsiz bir monitör ile iade edilmesidir.
  • Işık sızma testi; kendi monitörümde ve arkadaşımın monitöründe(Asus MG248QR) test ettim. İkisinin de görüntülerini paylaşacağım. Bazı arkadaşların bunu çok problem ettiğini gördüm ve aslında bu kadar takılınacak bir söz konusu değil. Sonuç olarak oyun oynarken, video, film izlerken ışık sızması rahatsız edici cinsten değil. Belirtmek isterim ki; ışık testini yaptıktan sonra fotoğrafını çektiğinizde fotoğrafta aşırıymış gibi gözüküyor. Halbuki böyle bir şey yok. Sizde test yaptığınızda fark edeceksiniz zaten.
Bir arkadaşımız çok net görüntü alamıyorum sanki HD bile değil, ekran bulanık gibi bir yorum yapmıştı. Bence bu arkadaşımız ayarlarını çok kurcalamamış ve iade etmek için acele etmiş gibi gözüküyor. Yukarıda da belirttiğim gibi, ayarlarıyla oynayıp iyi bir görüntü yakalamanız mümkün. (Görüntü netliğini kapalı yaptığınızda bile farkedeceksiniz.)

Benim için şu an problemi; yaptığım ayarları bilgisayarı açtığımda tekrar yapıyorum. Ya da bana öyle geliyor olabilir. Bu benim için bir alışma süreci de olabilir. Çünkü bilgisayarı her açtığımda mutlaka ayarlarıyla oynuyorum daha iyi ve kendime özgü bir görüntü yakalamak için.

Henüz monitörü gelmeyen arkadaşlar; Hemen endişeye kapılmayın ve burda okuduklarınızla değil monitörün her şeyini kendiniz test ederek kararlarınızı verin isterim.

Monitörden memnunum ve şu anda beni rahatsız edecek bir problemle karşılaşmadım. Oyun performansı müthiş.(ki zaten bunun için aldık bu monitörü) Umuyorum ki sizler de memnun kalırsınız ve ödediğiniz paranın karşılığını alırsınız. Naçizane görebildiklerimi paylaşmak istedim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı