Çözüldü MSI Optix MAG241C yatay çizgi sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Soap Mactavish

Megapat
Yer
Rize
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Anakart: MSI B550 Gaming Edge Wifi
İşlemci: Amd Ryzen 7 5800X 3D
Ekran Kartı: Nvidia RTX 4070 Ti 12 GB
Ram: Patriot Viper Steel 32 GB 3733 Mhz CL 16
SSD: Western Digital Blue WDS 500GB M2
HD: 2 TB Barracuda 256mb/s 7200
Kasa : Dark Guardian Mesh Ön Panel
Power: Cooler Master mwe 750w 80+ gold v2
Soğutucu: ID-COOLING FrostFlow X 360 Sıvı Soğutucu
Meslek
Serbest
Herkese selam arkadaşlar. MSI Optix MA241C model monitörümde yatay çizgi sorunu olmaya başladı. BIOS'ta herhangi bir sorun olmuyor bilgisayarı başlatırken sorun olmuyor ama masaüstü gelince çizgiler olmaya başlıyor. Farklı monitörlerde test ettim ve böyle çizgiler yok.

Video linki; WhatsApp Video 2022-10-18 at 19.03.18

Dosya Ekleri

• 2.png
    2.png
    680,9 KB · Görüntüleme: 156
  • 1.png
    1.png
    1,2 MB · Görüntüleme: 140
Çözüm
Eğer Hz değerini düşürüp bilgisayarı tamamen kapatıp yeniden açtığında bu sorun olmuyorsa panelle ilgili bir sorun olabilir açıkçası. Yüksek Hz değerlerinde sorunun baş göstermesi de olası diye düşünüyorum.

Böyle bir başlık buldum Reddit'te ayrıca. DrHughJazz isimli kullanıcının yanıtını okuyabilirsin.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Normalde BIOS'ta herhangi bir sorun yoksa, işletim sistemi açılınca sorun olmaya başlıyorsa ekran kartı sürücüsü ile ilgili bir sorun olabilir diyecektim fakat başka monitörlerde denemen bu tezi çürütüyor gibi. Fakat başka monitörlerde aynı olmayan şey Hz ayarı olacaktır. Belki panelden kaynaklı bir sorun olmuş olabilir. Hz değerini 120 veya 60'a almayı deneyebilir misin?

Normalde BIOS'ta herhangi bir sorun yoksa, işletim sistemi açılınca sorun olmaya başlıyorsa ekran kartı sürücüsü ile ilgili bir sorun olabilir diyecektim fakat başka monitörlerde denemen bu tezi çürütüyor gibi. Fakat başka monitörlerde aynı olmayan şey Hz ayarı olacaktır. Belki panelden kaynaklı bir sorun olmuş olabilir. Hz değerini 120 veya 60'a almayı deneyebilir misin?
ilk açılırken yapıyor soğuk havalarda daha da artıyor çizgiler.belli bir zaman sonra kendiliğinden kayboluyorlar 144hz yi 120 yapıcam yarın denediğimde yazacağım.

Eğer Hz değerini düşürüp bilgisayarı tamamen kapatıp yeniden açtığında bu sorun olmuyorsa panelle ilgili bir sorun olabilir açıkçası. Yüksek Hz değerlerinde sorunun baş göstermesi de olası diye düşünüyorum.

Böyle bir başlık buldum Reddit'te ayrıca. DrHughJazz isimli kullanıcının yanıtını okuyabilirsin.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Çözüm

Böyle bir başlık buldum Reddit'te ayrıca. Drhughjazz isimli kullanıcının yanıtını okuyabilirsin.

Evet çoğu kişi 144Hz'den 120 Hz çekince düzeltmiş sorununu yarın deneyeceğim umarım düzelir.

Evet çoğu kişi 144Hz'den 120 Hz çekince düzeltmiş sorununu yarın deneyeceğim umarım düzelir.

Denedim ve herhangi bir sorun yok çözümün için teşekkürler kanka @KITT 👏👏

Bu sorun için çözüm arayan arkadaşlara yardımcı olacak bir konu oldu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı sorunu biz de MSI marka bir monitörde yaşadık. Hz değerini düşürünce çözülüyordu fakat 144 yerine daha düşük Hz'de kullanmak zorunda kalıyorduk. Servispoint ile görüştük ve monitörü götürdük, 2 gün sonra 1,5 yıl kullanılmış monitöre para iadesi yaptılar.
Eğer imkanınız varsa monitörü servise götürseniz daha iyi olur, sonuçta tam verim alamayacaksınız bu şekilde.

Aynı sorunu biz de MSI marka bir monitörde yaşadık. Hz değerini düşürünce çözülüyordu fakat 144 yerine daha düşük Hz'de kullanmak zorunda kalıyorduk. Servispoint ile görüştük ve monitörü götürdük, 2 gün sonra 1,5 yıl kullanılmış monitöre para iadesi yaptılar.
Eğer imkanınız varsa monitörü servise götürseniz daha iyi olur, sonuçta tam verim alamayacaksınız bu şekilde.

Dediğiniz çok doğru. Ayrıca sırasıyla 120 Hz, 130 Hz denedim sorun olmadı. Şu an 140 Hz yaptım herhangi bir sorun olmazsa yazarım.

140hz denedim 2-3 saniyelik çizgiler oldu sonra kayboldu. 120 veya 130 hz kullanmakta fayda var.

Dosya Ekleri

• 1.png
    1.png
    62,7 KB · Görüntüleme: 63
Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı