MSI RTX 2060 işlemci önerisi

Hangi nesil i5 hangi nesil i7? Model numaraları ne?

Onu geçtim bütçe olarak rahatlamak için işlemciyi R5 3600 seçin. RTX 2070 Super bile besleyebilirsiniz :D.
i5 falan geçin onları :D.

Kuzenim Amerika'da Intel firmasinda calisiyor islemciyi o getirecek ben AMD kullanıp pisman oldugum icin bir daha bulasmam performans ve fiyat olarak tamam iyi ama nerede ne yapacağı belli degil 2 kere bozuldu.
i7 9700 veya i 5 9400.

İ5 9600k ile sırasıyla Amd Rx 480, Nvidia RTX 2060 kullandım. Şu an RTX 2070 kullanıyorum. 1080P'de Rainbow Six Siege, Battlefeld 5, Pubg oynadım. En son Call of Duty ( Warzone ve diğer modlar dahil) oynuyorum. Hiçbirinde işlemciden kaynaklı darboğaz yaşamadım. Bütçeniz varsa daha uzun vadeli olsun diye 8 çekirdekli Amd 3800x, 3700x, Intel 9700k (çıkarsa Intel 10. nesil dengi) öneririm.
İleride oyunların çekirdek ihtiyacı ne kadar artar bilemiyorum. Arka planda discord, antivirüs, internet tarayıcısı, video kayıt, Msı Afterburner, ses kartı veya kulaklık yazılımı, anakart rgb yazılımı derken değişik senaryolarda yüksek FPS'de işlemci darboğazı yaşamak istemez kimse.

i5 9600K ile sırasıyla AMD RX 480, NVIDIA RTX 2060 kullandım. Şu an RTX 2070 kullanıyorum. 1080P'de Rainbow Six Siege, battlefeld 5, PUBG oynadım. En son Call of Duty ( Warzone ve diğer modlar dahil) oynuyorum. Hiçbirinde işlemciden kaynaklı darboğaz yaşamadım. Bütçeniz varsa daha uzun vadeli olsun diye 8 çekirdekli AMD 3800X, 3700X, Intel 9700K (çıkarsa Intel 10. nesil dengi) öneririm.
İleri de oyunların çekirdek ihtiyacı ne kadar artar bilemiyorum. Arka planda Discord, antivirüs, internet tarayıcısı, video kayıt, MSI Afterburner, ses kartı veya kulaklık yazılımı, anakart RGB yazılımı derken değişik senaryolarda yüksek FPS'de işlemci darboğazı yaşamak istemez kimse.

Bende AMD taraftartariyim ama iki kere dilim yandi AMD almaya korkar oldum teknolojik alet sans isi bu tabii de bir kere problem yasayinca insan AMD bulasmaya korkuyor.
Kuzen Intel'de çalışıyorsa bir tane i5-10600KF sarsın sana, 2080 Ti bile beslersin o işlemciyle.

Bedavaya gondermiyor dedigin islemcinin fiyatina bi bakim😀
Bende AMD taraftartariyim ama iki kere dilim yandi AMD almaya korkar oldum teknolojik alet sans isi bu tabii de bir kere problem yasayinca insan AMD bulasmaya korkuyor.

Bedavaya gondermiyor dedigin islemcinin fiyatina bir bakim😀

Haci kac dolar bulamadim ben.

Son düzenleme:

Bedavaya gondermiyor dedigin islemcinin fiyatina bi bakim😀
Amd FX 8320 işlemci ve Rx 480 ekran kartından çok çektim. Fx 8320'yi 8 çekirdek diye almıştım ama çekirdekler çerezmiş. Geçtiğimiz yıllarda bir dava kaybetmişti Amd. Fx 8000 ve 9000 serisindeki işlemciler gerçekte yarısı kadar çekirdeğe sahipmiş diye. Amd eskiden beri ekran kartında bazı rakamlarla tüketiciyi yanılttığı oldu. Bizim kart 256 bit rakibin kartı 128 veya 196 bit diye. Halbuki gerçek hayatta o rakamların bir önemi yoktu.
Şu an işlemcide Ryzen yükselişte ama her anakartta her RAM'de stabil performans alamayabiliyorsun. Forumlarda açılan konulardan anladığım bu. Ryzen 3000 serisinde çekirdek verimliliğinde çok iyiler ama eski anakartlara çıkan bios destekleri sıkıntılı gibi. Belki de uygun fiyatlı olsun diye üretim kalitesi düşük anakart, RAM, PSU vs. seçiminden de olabilir.
Ryzen 3000 serisi için doğal destekli olan son nesil anakart almak lazım ama o anakartlar da çok pahalı.

AMD FX 8320 işlemci ve RX 480 ekran kartından çok çektim. FX 8320'yi 8 çekirdek diye almıştım ama çekirdekler çerezmiş. Geçtiğimiz yıllarda bir dava kaybetmişti AMD. FX 8000 ve 9000 serisindeki işlemciler gerçekte yarısı kadar çekirdeğe sahipmiş diye. AMD eskiden beri ekran kartında bazı rakamlarla tüketiciyi yanılttığı oldu. Bizim kart 256 Bit rakibin kartı 128 veya 196 Bit diye. Halbuki gerçek hayatta o rakamların bir önemi yoktu.
Şu an işlemcide Ryzen yükselişte ama her anakartta her RAM'de stabil performans alamayabiliyorsun. Forumlarda açılan konulardan anladığım bu. Ryzen 3000 serisinde çekirdek verimliliğinde çok iyiler ama eski anakartlara çıkan BIOS destekleri sıkıntılı gibi. Belki de uygun fiyatlı olsun diye üretim kalitesi düşük anakart, RAM, PSU vs. seçiminden de olabilir.
Ryzen 3000 serisi için doğal destekli olan son nesil anakart almak lazım ama o anakartlar da çok pahalı.

Haklisin Ryzen 5 3600 kullandigimda gidip ASRock b 450M anakart kullanmistim belki sıkıntim buydu.

Hakliskn Ryzen 5 3600 kullandigimda gidip ASRock b 450M anakart kullanmistim belki sıkıntim buydu.
Intel 9600k için bios update yapılmış B360 anakart aldım. B360 anakartlara overclock yapılamadığı halde bileşenleri kaliteli diye 800 TL'ye Msi Gaming Pro Carbon modelini alıp anakartın uyumluluk listesindeki RAM'i aldım. Anakart seçimimde jacklı Hyperx Cloud 1 kulaklığım için ses yongası ve Nahimic yazılımı da etkiliydi. Stabilite için riske etmedim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı