MSI Vector GP68 HX13vh çok ısınıyor

Bende de öyle ama bu basit oyunlarda ısınmanın önüne nasıl geçecegim bilmiyorum şu an ThrottleStop ile götürmeye çalışıyorum ama UV yapabilirim ama bu ayarlardan umutluydum neden işe yaramadı anlamadım cidden artık soğumaya başladım PC'den o kadar para verdik bu zahmet böyle şeyler olmasın.

Bende de öyle ama bu basit oyunlarda ısınmanın önüne nasıl geçecegim bilmiyorum şu an ThrottleStop ile götürmeye çalışıyorum ama UV yapabilirim ama bu ayarlardan mutluydum neden işe yaramadı anlamadım cidden artık soğumaya başladım PC'den o kadar para verdik bu zahmet böyle şeyler olmasın.

Hocam siz ne yaptınız herkesten bir şeyler öğrenmeye çalışıyorum.
Stabilite testinde hata vermeyecek kadar UV + güç limit koydum. İşlemci odaklı kullanıyorsan işlemcinin gücünü serbest bırakman; ekran kartı odaklı kullanıyorsan işlemciyi kısıtlayıp, ekran kartına gücü aktarman lazım.

Energy Efficient Turbo ve diğer ayarları denedim ama işe yaramadı. Sonra şu videodaki
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
undervolt işlemini yaptım ve bu işe yaradı, işlemci sıcaklıkları 10-15 derece düştü. Ancak bilgisayarın hoparlörlerinden ses gelmemeye başladı. Windows’a format atıp BIOS’u sıfırladıktan sonra sıcaklıklar daha da arttı. Aynı ayarı tekrar yapmama rağmen bu sefer işe yaramadı, sanki ayarlar geçersiz kılınmış gibiydi. Birçok şey denedim ama olmadı lütfen yardım edin.

Energy Efficient Turbo ve diğer ayarları denedim ama işe yaramadı. Sonra şu videodaki
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
undervolt işlemini yaptım ve bu işe yaradı, işlemci sıcaklıkları 10-15 derece düştü. Ancak bilgisayarın hoparlörlerinden ses gelmemeye başladı. Windows’a format atıp BIOS’u sıfırladıktan sonra sıcaklıklar daha da arttı. Aynı ayarı tekrar yapmama rağmen bu sefer işe yaramadı, sanki ayarlar geçersiz kılınmış gibiydi. Birçok şey denedim ama olmadı lütfen yardım edin.

Hoparlörden ses gelmemesinin nedeni tahminen fazla undervolt yapılması olabilir. Sonraki sefer -110 mlV değerinde sorun yaşadığınızda ufak ufak arttırım yapmayı deneyin -100, - 90, - 80... diye sorun çıkmayan ana kadar gidebilirsiniz. Belki de hem Energy Efficient Turbo hem de aynı anda undervolt yapmak işinizi çözdü geçen denemenizde. Aklıma başka bir yöntem maalesef gelmiyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı