MSI vs ASUS

Isınma konusunda ASUS sıkıntı çıkarır mı peki?
Problem olacağını sanmam. Stres testinde maksimum 84 derece, turboyla 86 derece olmuş benzer modelinde. Herhangi bir termal darboğaz yaratmaz. Zaten her saniye tam yükte olmayacağından bu sıcaklıkları görmezsin.

Problem olacağını sanmam. Stres testinde maksimum 84 derece, turboyla 86 derece olmuş benzer modelinde. Herhangi bir termal darboğaz yaratmaz. Zaten her saniye tam yükte olmayacağından bu sıcaklıkları görmezsin.
Tam bilgim olmadığından soruyorum.
CPU hızı intelde 2,3 den başlıyor ama ryzen'in 3,2 Bu önemli bir fark mı?
Turbo boost'ta intel geçiyor.

Temel frekansın çok da bi' önemi yok. Turbo'da ne kadar uzun kalabildiği önemli. Her ikisinde de ısınma problemi olmadığından uzun süre turbo frekanslarında kalabiliyorlar. AMD'nin Zen 3 mimarisi IPC bakımından Intel'den önde, bu sebepten düşük frekans gibi gözükse de benzer performansı verebiliyor.

Temel frekansın çok da bi' önemi yok. Turbo'da ne kadar uzun kalabildiği önemli. Her ikisinde de ısınma problemi olmadığından uzun süre turbo frekanslarında kalabiliyorlar. AMD'nin Zen 3 mimarisi IPC bakımından Intel'den önde, bu sebepten düşük frekans gibi gözükse de benzer performansı verebiliyor.
FX506HC'de Alt panel hâlâ aynı endişelendirmiyor değil. Emin değiliz sıcaklıklarından ama Bravo 2021'in incelemeleri çıktı, ısınmıyor. 11800H'ı kaldırmayabilir bu FX kasa 🙂
Edit; böyle bir şey buldum düzeltmişler galiba alabilirsiniz
Screenshot_2021-06-29-20-29-16-290_com.google.android.youtube.jpg

Hangisi alınır? (uzun vadeli kullanımda)
11.nesil Intel işlemcisi iyi mi? Yoksa 5800H mı tercih edilmeli (yazılım ile uğraşacağım)
Başka alternatifleriniz varsa paylaşın lütfen.
Ya da ileride çıkacak fırsatlar mı beklenmeli?

ASUS'un bu seri ısınma sorunlu mu belli değil daha dikkat et.

Oyun oynayacak olsan ASUS derdim. Ancak yazılımla uğraşacaksan MSI modelini tercih et. Hem depolaması 1 TB senin işini görür.
Ayrıca MSI laptopun önde gelen markasıdır. Uzun ömürlüdür. 20 yıldır MSI laptop kullanan bir arkadaşım var. Sıkıntı yaşamadığını söylüyor.

20 yıldır MSI mı kulanıyor ciddimisniz 20 yıllık PC onunla net e bile girmez ne yapıyor 20 yıldır.

Oyun oynayacak olsan ASUS derdim. Ancak yazılımla uğraşacaksan MSI modelini tercih et. Hem depolaması 1 TB senin işini görür.
Ayrıca MSI laptopun önde gelen markasıdır. Uzun ömürlüdür. 20 yıldır MSI laptop kullanan bir arkadaşım var. Sıkıntı yaşamadığını söylüyor.
20 yıl önce MSI laptop yapıyor muydu? Bir şey atıyorsunuz bari destekli atın.

Attığın Bravo sanırsam Katana GF66 kasasından. Bravo'ların genel bir sorununu duymadım. Ekran kartı konusunda Ray Tracing hariç eşit sayılırlar. İşlemcide de eşit denebilir. ASUS bir önceki serideki sorunlarını düzeltti diyorlar ama kesin bir şey diyemem. Eğer düzeltmişse kesinlikle ASUS. Ama ısı sorunları halen devam ediyorsa Bravo düşünülebilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı