MSÜ Hava Harp Okuluna girmek

Bunlara ek olarak eklemek istedigim Ankara'daki spor ve sozlu mulakati gectikten sonra hastane kısmı en sikintili kisim. Dalagindan, karacigerine, skolyozuna kadar bir ton seye bakiliyor. Bu yuzden bence bir kisinin 1. hedefi MSÜ olmamali gercekten hastane kısmı cok zor. Sozlu mulakatta 1 soru dahi bilmesen zaten geciriyorlar cunku herkes saglik kisminda patur putur dagiliyor. Her seyi gecersen siralamada YKS'nin onemli bayagi fazla. Spor vs. etkiliyor ama YKS kadar degil.

Bir tanıdığım bütün simülasyonlarda çok iyi başarı sergiledi skolyozu var diye gidememişti yıllarca bunun için çabalamıştı.

MSÜ gireceksin. Sonra YKS'ye gireceksin. Sonra seni çağırıp çağırılmadığın belli olacak. Sonra mülakat. Hava harp okulunun puanı yüksek ve sayısal ile alıyor.

Okula nasıl gireceğiniz anlatılmış zaten. Benim söylemek istediğim, HHO'ya gideceğinize kesin olarak karar vermeden önce çok iyi düşünün. Kesinlikle diğer okullar gibi değil. HHO'da hem bir üniversite öğrencisi, hem de bir asker olarak eğitim göreceksiniz. Akademik olarak diğer üniversitelerden geri kalmayacaksınız, aksine üstüne çok fazla şey katacaksınız.

HHO'da sadece hafta sonu izniniz var. Eğer aileniz İstanbul'daysa hafta sonunu ailenizin evinde kalarak geçirebilirsiniz. Ancak il değiştirmeye kesinlikle izin yok. Okulda akıllı telefon yasak anca her öğrenciyi okul tarafından bir laptop zimmetleniyor. Gün sabah 6'da başlıyor ve akşam 22'ye kadar yüksek tempolu bir şekilde devam ediyor. Temponuzu ve enerjinizi her zaman yüksek tutmanız lazım. Hatta okul içerisinde eğer tek başınızaysanız yürümek yasak, tempolu bir şekilde koşmanız gerekiyor. Sadece grup halindeyseniz yürüyebiliyorsunuz.

Eğer hedefiniz jet pilotluğu ise, önünüzde neredeyse 7-8 yıllık bir eğitim süreci olacak. Buna hazır hissettiğinizden eminseniz HHO'ya gidin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı