Çünkü Türkiye'de de hala bazı şeylerin terörü var. Ekonomi, yaşam şartları, siyaset ıvırıydı zıvırıydı. Almanya'da bir akrabam yaşıyor, sıkça konuşuruz. Oranın ne kadar disiplinli ve kamu hakkı gözeten bir ülke olduğunu biliyorum. Almanya'da işe göre adam aranırken bizde adamına göre iş aranıyor. Bu bile temeli sarsar. Ha şunu da diyebilirsin, Türkiye'de Müslümanlık çok büyük engel. Türkiye'de engel olan Müslümanlık da değil, bilinçsizlik. Devekuşu gibi kafayı secdeye vurmakla Müslüman olunmaz. Müslüman dediğin bilmeli, öğrenmeli. Oruç tutmayanı döverek, Cuma'ya gitmeyeni yuhalayarak olmaz. Bu zihin ülkemizde umarım değişir. O zaman sizleri görebilir miyiz?
Bu söz bile yeterli bence cevap olarak.. İlimde ve fende geri kalmış her toplum yıkılmaya mahkumdur.. Bkz. Osmanlı İmparatorluğu. Bugün Müslümanlar (!) ecnebi yurtlarına göçüyorsa, bu tamamen onların cehaletinin bir ürünüdür. Hiçbir şey üretmeyip, her şeyi yersen, bir süre sonra kaynağın biter dımdızlak ortada kalırsın. Sonra ben ne yapacam der, elin yurduna göçersin. Bugün maalesef canım yurdum bile bu halden sıyrılıp kurtulabilmiş değildir. Halen her şeyi başkasının yapmasını bekliyoruz ve sonra da niye geriyiz diye kendimize soruyoruz. Bu anlayıştan sıyrılmalıyız..Hayatta en hakiki mürşit ilimdir fendir.. M. Kemal Atatürk
Batı ülkeleri ve hoşgörü.Anlamadim![]()
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.