Müslümanlar neden Hristiyan ülkelere sığınmak istiyor?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Çünkü Türkiye'de de hala bazı şeylerin terörü var. Ekonomi, yaşam şartları, siyaset ıvırıydı zıvırıydı. Almanya'da bir akrabam yaşıyor, sıkça konuşuruz. Oranın ne kadar disiplinli ve kamu hakkı gözeten bir ülke olduğunu biliyorum. Almanya'da işe göre adam aranırken bizde adamına göre iş aranıyor. Bu bile temeli sarsar. Ha şunu da diyebilirsin, Türkiye'de Müslümanlık çok büyük engel. Türkiye'de engel olan Müslümanlık da değil, bilinçsizlik. Devekuşu gibi kafayı secdeye vurmakla Müslüman olunmaz. Müslüman dediğin bilmeli, öğrenmeli. Oruç tutmayanı döverek, Cuma'ya gitmeyeni yuhalayarak olmaz. Bu zihin ülkemizde umarım değişir. O zaman sizleri görebilir miyiz?

Eh benim vatanimda yasamama, baskalarinin da neden buraya akin akin geldigini ve gelmek istedigini özetlemissin. Ben de isterim buradaki yasam standartlarim ile Türkiye'de yasayayim, ama bu önümüzdeki bir kac yüz yil boyunca hayal gibi duruyor.

Kısaca, insanların yaşadığı ve ya yaşamak istediği hayatı arasında kalıp bir seçim yapmasıdır. [emoji846]

Sadece din olarak algılamamak gerekir bence. İnsanlar doğası gereği kendisini güvende ve rahatta hissettiği yerde yaşamak ister. Avrupa şu halinde ve Müslüman olsaydı Hıristiyanlar yine Avrupa'ya gitmek isterlerdi.

Musluman'im, Afganistan, Irak, Filistin, Gazze, Lubnan, Misir, Suriye 100 yildir yuzu gulmek bilmiyor.

Neden, inandigimiz Allah bize bunu reva mi goruyor ki bize yardim etmiyor?

Biz muslumanlar kendi aramizda birbirimizi tekfir etmeye devam ettikce, birlik ve beraberlik olmadikca agitlar kurtce turkce arapca olur, zafer cigliklari ise ibranice ingilizce olur.

Katil Amerika deriz. Katil Amerika kadar ilerleyebildik mi? diye sormayiz kendimize. Vatanimiz paramparca edilmistir, Amerika tanklari kol geziyordur ama biz hâlâ adam olmayip kendi icimizde kavga ederiz.

Siz; namazda bu el asagida mi bu el yukarida mi duracak diye bos bos tartisirken, onlar o eli nasil keseceklerinin hesabini yapiyorlar...

Yalan mi? Degil. Yuzyillardir birkac istisna disinda huzur icerisinde yasayan ortadogu milleti ne oldu ki bu kadar bolundu? Kafir dedigi ulkelere gitmek isteyecek kadar memleketini vatanini kafire peskes cekti?

Muslumanlar olarak kendimize bunu sormadigimiz icin bahane ariyoruz. Israil! Amerika! Almanya! Katil! Dusman! Yahu bunu biliyoruz. Biz ne yaptik biz? Hic bir sey! Kadinlarin ne giyecegini konustuk, denize girersek orucumuz bozulur mu onu sorduk, oruc tutmayanlari dovduk, icki icenlere kizdik, fazla rezilliklerle kendi icimizde bolunduk. Onlar ise ilerlemeye devam etti. Biz kendimize ne yaptigimizi sormadigimiz icin o ulkelere gitmek isteyecegiz hep.

Ben? Ben gitmek ister miyim hic bilemiyorum, suan imkansiz gozukuyor. Seyahat amacli belki olabilir, o da yillar sonra...

Hayatta en hakiki mürşit ilimdir fendir.. M. Kemal Atatürk
Bu söz bile yeterli bence cevap olarak.. İlimde ve fende geri kalmış her toplum yıkılmaya mahkumdur.. Bkz. Osmanlı İmparatorluğu. Bugün Müslümanlar (!) ecnebi yurtlarına göçüyorsa, bu tamamen onların cehaletinin bir ürünüdür. Hiçbir şey üretmeyip, her şeyi yersen, bir süre sonra kaynağın biter dımdızlak ortada kalırsın. Sonra ben ne yapacam der, elin yurduna göçersin. Bugün maalesef canım yurdum bile bu halden sıyrılıp kurtulabilmiş değildir. Halen her şeyi başkasının yapmasını bekliyoruz ve sonra da niye geriyiz diye kendimize soruyoruz. Bu anlayıştan sıyrılmalıyız.. (n)

BoWygxXCYAAxRjq.png

Konuyu dağıttım, kusura bakmayın. Özetle, bence herkes cehaletinin bir sonucu olan yıkılmış toplumdan kurtulup, medeni bir topluma göç edip, hayatını idame etmek istiyor. Bu medeniyet ideallerine sahip ülkeler ise, maalesef çoğunlukla Hristiyan ülkeler. Yani, maalesef ki Müslüman ülkelerin halen böyle bir ideali yok.. :kararsız:

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı