Mütehhit olmak için gerekli sermaye ne kadar?

Sorum başlıktaki gibidir. Sizce inşaat maliyeti toplam ne kadar olur? Kaliteli mal düşünün içinde her şey dahil fiyat ne kadar tutar?

Dosya Ekleri

• download (1).png
    download (1).png
    100,1 KB · Görüntüleme: 164
  • download.png
    download.png
    170,2 KB · Görüntüleme: 159
Katta kaç daire var, daireler kaç odalı, kaç metrekare inşaat alanı var, ebeveyn banyosu var mı, temel tipi ne, yalıtım tipi ne? Çok fazla değişken var...

Bugün mü yoksa yarın mı? Bunun cevabını veremeyiz. Sürekli değişen bir piyasa var. Demir, tesisat, beton, kalıp gibi türlü türlü bölümün maliyeti sürekli değişiyor. Bazen ufak ufak geriliyor olsa da genel olarak hep artışta. Müteahhit bile olsam bu konuya net bir fiyat vermezdim.

Katta kaç daire var, daireler kaç odalı, kaç metrekare inşaat alanı var, ebeveyn banyosu var mı, temel tipi ne, yalıtım tipi ne? Çok fazla değişken var...
ya her katta 4 daire diğer şeyleri bilmiyorum ama ortalama bir şey söylersen mutlu olurum
Kaç M.2 hangi kalitede malzeme kullanılacak vs bir sürü kalemi var müteahhit firmayla konuşun bunu.
en iyi kalitede ürünler ve ortalama net 120m2 veya 150m2 falan

Günümüzde topraktan bağımsız bir daire 1milyon liralara satılıyor. Bunun %20'si %30'u kar olabilir en fazla. Daire başı 700bin liradan hesapla istersen. Bu kabaca bir hesap verecektir. Ancak lüks seviyesine göre fiyat katlana dabilir.

2 blok * 11 kat* 4 daire * 700bin ₺ = 61,6 milyon lira aşağı yukarı bir hesap. Çok yanlış verilerde verebilir. Günümüzde fiyatlar çok yükseldi.

Günümüzde topraktan bağımsız bir daire 1milyon liralara satılıyor. Bunun %20'si %30'u kar olabilir en fazla. Daire başı 700bin liradan hesapla istersen. Bu kabaca bir hesap verecektir. Ancak lüks seviyesine göre fiyat katlana dabilir.

2 blok * 11 kat* 4 daire * 700bin ₺ = 61,6 milyon lira aşağı yukarı bir hesap. Çok yanlış verilerde verebilir. Günümüzde fiyatlar çok yükseldi.
peki sence bunun için ne kadar sermaye lazım çünkü başlamadan daire falan satsan arsa zaten kat karşılığı falan böyle ne kadar sermaye lazım olur ?

Aga ben inşaat mühendisiyim. İnan bilmiyorum o kadar detay. Ama kafanda bir fikir oluşsun diye söyleyeyim. Paranın en az yarısı elinde olmalı ki batmayasın. Bir yandan da daireler topraktan satılmalı ki sermaye karşılansın. Bu tip projeler için banka desteklerine veya benzeri kaynaklara ihtiyaç duyulabilir.
Önce birinci bloğu tamamlarsın. 1. blok satışları tamamlanınca da 2. blok inşaatına başlanır. ya da yeterli kaynak ile iki blok beraber inşa edilir böylece zamandan da tasarruf edilir. Çok detay var.

Aga ben inşaat mühendisiyim. İnan bilmiyorum o kadar detay. Ama kafanda bir fikir oluşsun diye söyleyeyim. Paranın en az yarısı elinde olmalı ki batmayasın. Bir yandan da daireler topraktan satılmalı ki sermaye karşılansın. Bu tip projeler için banka desteklerine veya benzeri kaynaklara ihtiyaç duyulabilir.
Önce birinci bloğu tamamlarsın. 1. blok satışları tamamlanınca da 2. blok inşaatına başlanır. ya da yeterli kaynak ile iki blok beraber inşa edilir böylece zamandan da tasarruf edilir. Çok detay var.
anladım sağolun

Ayrıca mimarlık, çizim, peyzaj gibi detaylar hariç olsa bile kaliteli bir yapı için bu fiyat çok düşük kalır orta sınıf olsa anca kaliteli olursa 100 milyon TL'nin üzerinde olur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı