Mütehhit olmak için gerekli sermaye ne kadar?

Soru çok kaba taslak evin boyutlarını kullanılacak malzemeleri yapılış tarzını o anki fiyatları bilmeden bir yorum yapmak yanlış olur en iyisi fotoğrafını aldığınız firmaya sormak veya detaylarını verin ortalama bir fiyat çıkartalım.

Hocam işçilik, işçiler, malzeme derken ciddi meblağlar gerekiyor şu an. Kendi çapında küçük müteahhitin yapabileceği iş değil. Sermaye lazım başlangıç için. Elinde para olmadan bu işe girilmez, bitiremeden inşaat yarıda kalır.
Ortalama 3-4 daire alır arsa sahibi, arsanın konumu, m2 ve mevkiine göre değişir bu sayı.
Kabataslak bir sayı vermek gerekirse, 3 milyon veya üstü.

Merhaba. Kaliteli bir yerde mesela 1000 m2 arsa var. Arsa sahibine kaç daire kalır?
Merhaba. Dairelerin 1.000.000-1.500.000 TL ettiği bir konumda arsaya kat karşılığı yapılan 8 katlı 32 dairelik bir binada müteahhitin kazancı ne olur?
Merhaba, sorum başlıktaki gibidir. Her şey dahil proje falan...
Merhaba. Ankara'da üst düzey lüx bir mekan aldık diyelim veya açtık. bu kafeyi kafe sektörünü yemek sektörünü bilmeyen birisi başına elemanlar koyup kendi kendine döndürebilir mi?
Sorum başlıktaki gibi. Sizce arsa sahibine kat karşılığı versek falan nasıl olur?
Sorum başlıktaki gibidir. Sizce inşaat maliyeti toplam ne kadar olur? Kaliteli mal düşünün içinde her şey dahil fiyat ne kadar tutar?
Merhaba, örnek linkler atar mısınız? Merak ettim. Misal 10 yıl bekleyip 2 milyona aldığımız 1600 m2 arsadan 8 daire düşüyor. Bunun gibi buna benzer arsalar var mıdır? Alınır mı ve örneklerini atarsanız mutlu olurum.
10 milyon TL kar olan bile var 10 yıl bekleyip sabır edersek.
Sorum başlıktaki gibidir mesela arsa, müteahhitlik, konut alım satım vb. gibi...
Soracağına öğrenebilirsin.

Merhaba. Misal 8-9 katlı bir bina yapacağınızı düşünün. Her katta 4 adet 3+1 daire var diyelim. Bu inşaat için gereken sermaye nedir? Ortalama fiyat söylerseniz sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. Misal 8-9 katlı bir bina yapacağınızı düşünün. Her katta 4 adet 3+1 daire var diyelim. Bu inşaat için gereken sermaye nedir? Ortalama fiyat söylerseniz sevinirim.

İşe başlamak için en az 2 milyon toplamda 8 milyon gibi bir paraya ihtiyacınız olur.
Arsayı saymıyorum.
Bu para dairelerin içine kullanacağınız malzemelerin kalitesine göre değişir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı