Müzik Haramdır Bildirisi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Olmayan bir şeyden bahsetmiyorlar. İslama göre gerçekten böyle. Özellikle de soldaki şarkı sözleri. Bu arada fotoğrafı okuyamayanlar için:

Eki Görüntüle 270370

Eskiden Pazar gecesi vardiyasi sonrasi Pazartesi sabahi eve geldigimde kahvaltida kafa dagitmak icin Nihat Dogan'in magazin programina bakardim, o da ayni bu sarkilarin insani dinden cikaracagini iddia ediyordu.

Hayir arkadaslar Müzik ruhun gidasidir, dinleyin ve dinlettirin. Eger günahsa günahi bana yazilsin diyor hepinizi yüreklerinizden öpüyorum.

• Dipnot: Her günah ve sevap sahibinindir aslinda, bizimkisi sadece vesile olmak. :) Günahi bana yazilsin lafini sözün gelisi söyledim. Sonra cehennemde birbirimizi yellemeyelim. :)
  • Sonradan gelen edit: Ilgili video burada, Technopat'a ekleyip burayi kirletmek istemedim, dileyen gitsin baksin. :)

Okurken içim daraldı. Sol sayfada verilen müzik sözleri evet, insanı günaha sokacak sözler. Ama kurunun yanında yaş da yanar nasıl bir mantıktır ya! Sözleri sakıncalı olan müzikleri dinlemek günah demek yerine sadece müzik dinlemek günah olarak alabiliyorlar. O zaman ''içkiliyken namaz kılmayınız'' ayetini ''namaz kılmayınız'' olarak alınca neden karşı çıkıyorlar? Çok saçma bir düşünce. Müziğin insanı Allah yolundan alıkoymasına gelince, her şeyin dine bağlanılamayacağı gibi, dinden tamamen soğuk da yaşamak yanlıştır. Ne yani, insanlar sadece dini işlerle mi meşgul olacaklar? Öyle düşünürsek yemek yemek, boşa nefes vermek de haram. Her nefesi Allah diyerek verelim o zaman. Saçma bir düşünce.

Ek:
Sürekli Nazi kitapları okursan yobaz bir nasyonel sosyalist, sürekli komünizmle ilgili kitaplar okursan yobaz bir komünist, sürekli dini kitaplar okursan yobaz bir insan olursun. (İnsan yerine dini yanlış tanımış kimse de getirilebilir :)) Asıl yapılması gereken tüm içerikleri okuyup, anlayıp, hangisinin doğru olduğuna karar vermektir. Herşeyin fazlası zarar olduğu gibi, önüne gelen her dini kitabı okuyup, doğru mu yanlış mı diye düşünmeden, yok bu şu hocanınmış, yok şunun cüppesi varmış bunu söylemiş anlayışıyla her bilgiyi kabul etmek yanlıştır.

Burada bahsi geçen sözler bir müslüman için sakıncalı sözler ama bunların üzerinden genel olarak müziğe karşı böyle bir algı tamamen yanlış. Bana göre "cıstak cıstak" ilahiler de yanlış. Bu iş uzar gider. Düşünebilen insanlar için, ister müslüman olsun, ister olmasın bunlar çok kâle alınacak şeyler değil.

Çok basitçe dindeki olayı anlatayım. Benim kendi (hiçbir din adamına direkt inanmam) araştırmalarıma (ayetler ve hadislere göre) göre normal biz müzik helal. Eğer Metallica dinledikten sonra gidip adam öldürüyorsan haram. Sana kötü bir şey yaptıran müzikler haram yani.

Son düzenleyen: Moderatör:
Allah eğer insana müzik kulağı vermişse sebepsiz yere vermemiştir. Zaten kötü birşey olsaydı Allah oluşmasına engel olurdu.

Şeytan da kötü ama var dimi. Düz mantık yapma Allahu Teala herşeyi verdi insanlara senin dediğin fikirden yürürsek o zaman Allah bizi neden direk cennete koymadı? Bunların hepsi imtihan için yaratıldı.

Neden bazı kişiler islamı veya müslümanları hedef almışlar. İslam'a inanmıyorsanız lütfen saygılı olmaya çalışın. Kesinlikle o fotoğrafta çok abartılmış fakat dediğim gibi böyle bir şey var. Ama sana denmiyor ki her müzik günah. O fotoğraftaki sol tarafına katılıyorum ama sağ tarafı saçmalıktan ibaret.
Bir kaynaktan şöyle bir şey buldum.
İmam Gazalî Hazretleri ise musikîyi, haram, mekruh ve mubah olmak üzere üç ana başlık altında inceleyerek şöyle der:
Dünya arzusu ve şehvet hisleri ile dolup taşan kimseler için yalnızca bu duyguları tahrik eden sesler haramdır.
Vakitlerinin çoğunu buna veren, meşguliyeti âdet haline getiren kimse için mekruhtur.
Allah sevgisi ile dolup taşan, duyduğu güzel ses kendisinde yalnızca güzel sıfatları tahrik eden kimse için müstehaptır.
İmam Gazalî daha sonra, musikîyi haram kılan şeyin kendisi değil, sonradan ârız olan bazı sebepler olduğunu ifade eder, bunu da şöyle tasnif eder:

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı