Müzik Haramdır Bildirisi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Eskiden Pazar gecesi vardiyasi sonrasi Pazartesi sabahi eve geldigimde kahvaltida kafa dagitmak icin Nihat Dogan'in magazin programina bakardim, o da ayni bu sarkilarin insani dinden cikaracagini iddia ediyordu.

Hayir arkadaslar Müzik ruhun gidasidir, dinleyin ve dinlettirin. Eger günahsa günahi bana yazilsin diyor hepinizi yüreklerinizden öpüyorum.

• Dipnot: Her günah ve sevap sahibinindir aslinda, bizimkisi sadece vesile olmak. :) Günahi bana yazilsin lafini sözün gelisi söyledim. Sonra cehennemde birbirimizi yellemeyelim. :)
  • Sonradan gelen edit: Ilgili video burada, Technopat'a ekleyip burayi kirletmek istemedim, dileyen gitsin baksin. :)
Nihat Doğan'dan bahsediyoruz. "Benim Olmazsan Taciz Ederim" diyen adamdan :astronot:. Hem öyle diyor hem böyle diyor adama bak...

Trolse komik değilse dahada komik. Müzik haramsa ben cehenmemliğim. Müzik haram değil hatta sanat olduğu için güzeldir. Haram müzik derken demek istedikleri kadere vb. şeylere isyan edilen şarkılardan bahsetmişler galiba.

Trolse komik değilse dahada komik. Müzik haramsa ben cehenmemliğim. Müzik haram değil hatta sanat olduğu için güzeldir. Haram müzik derken demek istedikleri kadere vb. şeylere isyan edilen şarkılardan bahsetmişler galiba.
Aynen öyle.

Müzik haram değildir, olmamıştır. İslama ters düşen her şey haramdır. Dolayısıyla bir şarkıda İslama ters bir söz varsa müzik haram değildir, sadece o ters sözlerin geçtiği şarkı haramdır. Zira imamlar namazda namaz duası okurken hoş şekilde okumazlardı. Hatta tam tersi bir duayı nağmeli bir şekilde okuduğunda kulağa hoş gelmesini sağladığın ve sevdirdiğin için daha iyidir. Dini bilmeyenlere yorum yaptırmayın, bilmiyorsanız ise yapmayın. İsteyen inanır, istemeyen inanmaz. Zira ısrarcı olursanız doğar doğmaz vaftiz edilen çocukları görmezden gelip Müslümanlar dine zorlayıcı derler.

Son düzenleme:
Şarabın haram olması üzümün haram olduğu anlamına gelmez. Dini hafife alan, alay ve hakaret eden sözler kullanılması tabiki günahtır ama kimseye zararı olmayan besteler, müzikler olsa olsa ruhun gıdası olur...

1. bildiriye katılıyorum, İslama ters düşen müzik ve sözleri olabilir. Fakat 2. bildiride genelleme yapılması yanlış olmuş. Müzik ruhu günlük hayatın tozlarından siler, insanın rahatlamasına olanak sağlar, müzik hayatın tadı tuzudur, müziksiz bir hayat düşünülemez. İslama ters olduğunu da zannetmiyorum.
Bunu yayınlar insanlar; dini anlayamamış, yanlış yorumlamış kişilerdir. Ayrıca İTÜ'de böyle şeyler görmek komik.

Özetle: Müzik dinlemek İslam dinine göre meşrudur fakat bazı müzikleri dinlemek yanlış olur.

Sol tarafta denilen şeylerde haklılar. Haram, dinden çıkartır gibi şeyler söyleyemem, ama günah olduğunu düşünüyorum. Sağ tarafta yazılanlara gelecek olursak, orada 9-10 madde var ama, dokuzunda da aynı şey söylenmiş. Sadece farklı kelimeler kullanılmış. Sağ tarafta denilenlere katılmıyorum. İbadetler aksatılmadığı sürece bir problem yok bence.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı