Müzik Öğretmeni Kafadan Not Verdi

Hayır, Abin varsa abine söyle o halleder. (Etkili yöntem)
Bize ders anlatmayan, derse gelmeyen hoca hala başka sınıflarda aynı şeyi yapıyor. Şikayet faydasız.
 
Bak sana olacakları söyleyeyim. Müdüre gitceksin en fazla. Müdür suçu sana atacak. Öğretmenini koruycak. Sonra öğretmen sana daha çok takacak. Sistem bu yapacak bir şey yok. Derste hocanın gözüne batmamaya çalış her zaman. En azından ben hiç çalışmadan hocanın gözünde çok çalışıp ama yapamayan öğrenci tipiydim.
 
Okullarda genellikle gereksiz görülen derslerin hocaları bu tip saçma sapan şeyler yapabilirler. Bana da çok oldu. :D

Kendi muhabbeti olanlara yüksek not verirken, sen bu boş dersten düşük alabilirsin. Ama sana yine iyi 80 vermiş. Benim de böyle bir sorunum olmuştu, resim dersim 2 düşmüştü mesela. :D

Böyle "etkili" tanıdıkların falan yoksa şikayet falan hiçbir işe yaramaz. Zaten bu kadar rahat takılan,derslere girmeyen bir hocaysa idare ile arası iyidir, bir şey yapamazsın.
 
Zaten idare ile arası iyi. 23 Nisan'da dans gösterisi yapıcaklar, biz müzik dersine girince onların saçma sapan danslarıyla karşılaşıyoruz. Hemde 3-4 hafta boyunca. Sonra vay efenim istediğim gibi not veririm. Düşündükçe daha da sinir oluyorum.
 
Öğretmenlik boş yere kebap meslek demiyorlar. Tüm öğretmenler öyle 40 dakikalık dersin toplasan 10 dakikasını derse ayırıyorlar,gerisi muhabbet sohbet,geç gelmeler,öğretmenler odasında çay kahve içip dışarı sigara içmeler. Çoğu öğretmen bu şekilde özellikle liselerde durum gerçekten vahim. Birde demezler mi yok 40 kişiyle uğraşmak çok zor yok maaşlara zam gelmedi yok öyle yok böyle,sen dünyanın en rahat işini yapıyorsun hala konuşuyorsun. Anlamıyorum valla bunları.
Öğretmenliğinde zorlukları var, haksızlık yapmamak lazım. Fakat bazıları var ki valla aldıkları para hâram.

Bizim okulda da geçen yıl bir müdür vardı aynı bu müzik hocası. 60 yaşında ağzından hakaret eksilmeyen idarecelik yeteneği sıfır olan biriydi. Bu tür hocalar insanlık nedir öğrenmemişler ki bize ders versin.
 
Gidip bir idarecilere danış. Ondan önce hoca ile efendi bir şekilde konuş. Sen efendiliğini asla kaybetme. Durum düzelmez ise idareciler ile konuş. Yine devam eder ise ailen ile okula git. Bildiğim kadarı ile böyle durum olamaz. Hoca bütün sınıfı 100 verebilir. Böyle durumlar oluyor.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı