Mushkin 16 GB (2X8 GB) 2133MHz RAM Overclock Sonuçları

@canxx El ile ayarlaman gerek gecikme değerlerini de. Başıboş bırakırsan bayağı yükselir. Voltajı da aynı şekilde biraz yükselterek daha iyi sonuçlar elde edebilirsin. 3600 ve üzeri deniyorsan yükseltmeni kesin öneririm. Yoksa kötü zamanlamalarla karşılaşabilirsin veya stabilite elde edemezsin.
 
@Blecade Keşke konu linki bıraksaydın hocam. Neyse, ben bulurum açtığın konulardan :)

Bu arada her şey güzel de tRFC değerleri pek hoş gözükmüyor RAM'in. 540 girdim, BIOS Çince oldu. 590'a kadar stabilite sağlayamadım. Neyse ki CL kadar etkili değil. :)
 
Güzel değerler fiyata nazaran elbette. Ellerinize sağlık.

Ben de G.Skill Trident RGB 3600MHZ C17 değerler ile ufak oynamalarla bu duruma geldim. CAD_BUS, Termination ve MISC ayarlarına pek girmedim aslında. Voltaj standarttan 1.34V 1.408V çektim, şu an 27-28 boşta seyrediyor sıcaklık. Yükse en fazla gördüğüm 40 derece oldu. Dediğiniz gibi ne idüğü belirsiz çipe göre gayet verimli değerler. 👍

Test.jpg
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Mushkin NASA ve Apple gibi yerlere tedarik veren bir firma. Gayet kaliteli yani alacak arkadaşlar çekinmesin. Bende de 3200MHz. Redline serisi var. Tahminen maksimum kaça ulaşabiliriz? Bir de arkadaşların dediği gibi bir rehber yapsanız bayağı iyi olur hocam.
 
Açıkçası ben bunun sınırlarını test etmedim, belki bir gün denerim :) Denk gelen çiplere bağlı, net bir cevap veremem ancak 4000'i devirirsin herhalde. Tabii gecikmeler tavan yapabilir, o yüzden işine yarayanı kullan :) Rehber yapmamı çok kişi istedi ancak uğraşlı bir iş, tüm günümü falan ayırmam gerek detaylı bir rehber için.
 

Geri
Yukarı