MUX Switch ve MUX Switch olan cihazlar hakkında sohbet

External monitörde direkt GPU kullanımı arttığından olabilir mi? Mesela hani dGpu açınca ekranı giden Monster'ları da monitöre bağlayınca kullanılabiliyorlar.

Ben de onu demek istemiştim hocam. Soru sormak değildi yani amacım. 😁
O videoda dGPU modunda GPU kullanımı artmıyor ama.

O videoda dGPU modunda GPU kullanımı artmıyor ama.
Kendi yaşadığım şeyi aktardım ve tamamen MUX yüzündendi. Bunu Discord'da dGpu açınca Valorant'ta 100FPS'ten 300-400'e çıkanları ve CS:GO'da 2K'da +200-250FPS(300 de olabilir ancak aklımda bu rakamlar kalmış) almaya başlayanları görünce daha da iyi anlamıştım. Ayrıca G15 Muxless bir cihaz.

Kendi yaşadığım şeyi aktardım ve tamamen MUX yüzündendi. Bunu Discord'da dGPU açınca Valorant'ta 100FPS'ten 300-400'e çıkanları ve CS:GO'da 2K'da +200-250FPS(300 de olabilir ancak aklımda bu rakamlar kalmış) almaya başlayanları görünce daha da iyi anlamıştım. Ayrıca G15 Muxless bir cihaz.

Harici ekran bağlayınca aynı şey oluyor ya. Senin durumun ancak Single Channel RAM ile açıklanabilir. MUX'suz laptoplarda da aynı frameler işleniyor yani GPU aynı kullanılıyor sen sadece aradaki FPS farkını göremiyorsun.

Harici ekran bağlayınca aynı şey oluyor ya. Senin durumun ancak Single Channel RAM ile açıklanabilir. MUX'suz laptoplarda da aynı frameler işleniyor yani GPU aynı kullanılıyor sen sadece aradaki FPS farkını göremiyorsun.
2*8GB 2933MHz dual çalışıyorlardı hocam. Niye bana inanmıyorsunuz?😢🥺😓

Neden diğerleri dGPU açabilince aşırı bir fark oldu o zaman?

Anlatmak istediğim o değil. O fark GPU kullamınından kaynaklanmıyor. Bilgisayar renderlanmış frameleri işleyemiyor ve sen hepsini göremiyorsun. Aşırı derecede PCI Express veriyolunu meşgul eden bir işlem o framelerin iki framebuffer arasında kopyalanma olayı.

Hocam, daha önce dediniz mi hatırlamıyorum ama şu an CS:GO'da MUX ile kaç FPS alıyorsunuz?
CS:GO oynayan birisi değilim (700 saat oynadım totalde). Nefret ederim kendisinden o yüzden indirmedim bile buna. 😁

Bu arada bu hafta laptopumla ilgili birkaç üzücü veya sevindirici haberle geleceğim. Zaten olursa bir konu da açacağım.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı