Nafaka Saçmalığı

Sorun evlenmek değil. Sorun karsindakini tanimadan evlenmek. Iki taraf icin de gecerli bu. Kadının da kötüsü var erkeğin de kötüsü var. Ki böyle insanlar flört evresinde kendilerini %90 oranda belli ediyor. Gerektiği yerde yol vermezsen sömürür de, rezil de eder. Sonra kadın hakkı diye dırdır eder.

Siz siz olun, evliligin büyüklüğünün olgunluğunda olun ve karşınızdaki kişiyi iyi tanıyın.

Arkadaş güzel bir şey söylemiş. Tipik ezik bi Türk kadını. Okumuş biri bunlari yapmaz.
Bunu eğitim ile eşitlemek yanlış bu zihniyet ve bozuk kültür ile alakalı bir durum. Üniversite'deki kızların neredeyse %90 kısmı araba ve evi olana kendisini altın tepside sunuyor sonrasında da öyle bunlar yaşadığımız gördüğümüz şeyler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Nafaka olayı biraz da hakimin kanaatine kalmış. Ayrıca nafaka alan kadın sigortalı bi yerde çalışamaz, çalışırsa nafaka alamaz. Maaşın yarısını hiç bir surette talep edemez. Evlendikten sonra alınan taşınmaz mallar %50 olarak paylaşılıyor. Taşınır malları (araba, altın, değerli hususi ya da ticari mal vb.) bilmiyorum, yasaya bakmak lazım. Kadın tüm bu talepleri mahkemede iletebilir ama hakim soracaktır, neden istiyorsun ? Çocuk var mı, kocan sana şiddet uyguladı çalışamaz hale mi geldin? Seni zorla mı evlendirdiler de çalışamadığın zamanlar için tazminat alacaksın gibi gibi...
Evet kadın bi miktar mal ve para alacaktır ama istediği her şeyi elde edemeyecktir.
 
Bu bir şey mi? Mahkemeye çıkıp kocam bana tecavüz ediyor-ters ilişki istiyor diye yalan söyleyerek mahkemeyi yanıltıp iftira atan tipler bile var şu taleplerini almak için. Allah kimsenin başına vermesin.
 
Kanunlar hep kadından yana. Kadınlara toplumda dışlanmışlıklarını azaltmak amacıyla eşitlik için pozitif ayrımcılık uygulanırken,el üstünde tutulurken bu seferde ezilen erkekler oluyor.Sadece evlilik konusunda değil erkekler bir çok alanda dezavantajlı bir konumda artık.
 
Son düzenleme:
Bizim adli sistemimiz çok kötü. Tecavüz vakasında adama denetimli serbestlik çıkıyor. Boşanmada nafakada adamın donuna kadar alıyorlar, yıpratıyorlar.

Tecavüzcüye, sapığa, şantajcıya, şiddet uygulayana ağır hapis cezası verilmeli, böyle adamı yolmaya çalışan kadınların nafaka davalarında, art niyet tespiti halinde kadına ceza verilmeli. İyi insanla kötü insan arasındaki farkı Türkiye adalet sistemi seçemiyor malesef.
 
İşte her şeyi kendi gözünden gören bir insan daha benim yazdıklarımı okuyup anlayacak konuma eriştikten sonra seninle tartışabilirim, buraya gelip kadınları cinsel obje olarak gördüğümü söyleyip milletle tartışacak kadar aptal olduğumu düşünüyorsan zaten kendini bir mahkeme etmelisin. Bana verdiğin cevabın üstünde ne yazıyor evlenirken 100 kere düşünün evlenmeyin demiyorum yazıyor işimiz var sizle.

Konu hakkında sen ile ben çok farklı düşünüyoruz ya da arada kaçırdığım seni anlayamadığım bir durum var. Tartışmaya dönmesine gerek yok. Sen kendine göre haklısındır ben kendime göre düşüncene saygı duyuyorum.
 
Üniversite'deki kızların neredeyse %90 kısmı araba ve evi olana kendisini altın tepside sunuyor sonrasında da öyle bunlar yaşadığımız gördüğümüz şeyler.
Üniversite okumayı eğitim sanan bir topluluğun yazdığım mesajı eleştirmesi normal.
Bunu eğitim ile eşitlemek yanlış bu zihniyet ve bozuk kültür ile alakalı bir durum.
Üniversite ve eğitimli olmak. Bu ikisini bağdaştıran bir insanın benim kültürümü ve zihniyetimi düşünmeden önce kendisine bir bakması gerekli.

Üniversite okumak eğitimli olmak değildir. Diploma almak da eğitim değildir. Meslek eğitimi için okul var ama insanlık ve karakterlik okulu yok. Kişi insan olmadıktan sonra ne dersen boş.

İşte bunu idrak edemeyen insanlar için açılan konu bir örnek niteliğinde.
 
Bizdeki kanunlara göre bir erkeğin boşandıktan sonra yeniden bir hayat kurması çok zor. Nafaka, tazminat falan derken donuna kadar alırlar. İnsanlar bir eve bakamıyorken boşanan adamın yeniden evlenip hem ev geçindirip hem ömür boyu nafaka ödemesi mümkün değil.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı