Nasıl 95 kilodan 75 kiloya düşebiliriz?

Yaser Çelebi

Picopat
Katılım
7 Haziran 2023
Mesajlar
92
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Ben 14 yaşındayım. Boyum 178 ama 182-183 de diyebiliriz çünkü süreç içinde yüksek ihtimalle o boya ulaşırım. Şuanda 95 kilo civarındayım ve vücut indeksim de 30 civarında, ben bir an önce fazlalık yağlarımdan kurtulup 75 kilo civarına inmek ve çok olmasa da parçalı bir fiziğe ulaşmak istiyorum. Yemek yapmayı bilmediğimden ve ailem çok çalıştığından sağlıklı beslenme ve yaşadığım mahalle dolayısıyla dışarıda yürüyüş yapmak gibi basit egzersizler yapma imkanım yok. Bu yüzden egzersiz ve beslenme konusunda çok bir opsiyonum yok.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Evde yapabileceğin egzersizlerle ve su orucu ile düzgün bir forma ulaşabilirsin ama spor salonu kesinlikle önerim çünkü bu sağlığın için önemli bir nokta. Gelecek yıllarda fazla kilo diyabet ve şeker hastalığına yol açabilir, bu hastalıklarda beraberinde nörolojik ve psikolojik sorunları getirir. İlaç konusunda doktora danışarak bir destek ilacı kullanabilirsin, sana tavsiyem aileni bu konuda sağlığın açısından önemli olduğunu söyleyerek bilgilendirmen.
 
Bende aynı durumdayım herkes aynı şeyi söylemiş ( spor salonuna git) salona gidincr ne yapması gerekiyor kimse söylememiş. 1 saat yürümen lazım cart curt diye
 

Geri
Yukarı