Nasıl işletim sistemi yazılır?

Hocam yıllarca sürse bile tek kişi o işi biliyorsa yapar tamam dediğinizi anladım ama iyi bir yazılımcı olmak için arkadaşta bir adım atmak istiyor.
Dediğim gibi amacım kırmak değil. Ama çok zor olduğunu görmesi lazım. Ayrıca yapacakları şeyler de kısıtlı. Daha onu yapmak için de sağlam bir PC olması lazım. Onca programı çalıştırabilecek.
 
Ben boşa uğraşmasın diye diyorum. Daha farklı şeyler yapabilir.

Yani doğru. Ama illaki istiyorsa çok zor olmasına rağmen imkansız olmadığını hatırlatayım.

Dediğim gibi amacım kırmak değil. Ama çok zor olduğunu görmesi lazım. Ayrıca yapacakları şeyler de kısıtlı. Daha onu yapmak için de sağlam bir PC olması lazım. Onca programı çalıştırabilecek.

Evet zor ama sanki imkansızmış gibi söylediniz o yüzden cevap yazdım.
 
@aprusier ustam panel vb aygıt sürücüsü eklemek istiyorum yardımcı olur musun rica etsem.

Şu an buradayım ben şimdi ne yapacağım.
Kardesim bunun bootloaderi kerneli falan yok? Windows Form'u ile mi isletim sistemi yazacaksin? Az bir arastir da oyle konu ac bari.

Asla yapamazsın tek başına. Ümitlenme.
Linux cekirdegi kisisel bir proje olarak baslamisti, acik kaynak yaparsa binlerce kisi ile gelistirme imkani bulur. PR'lari kabul eder.
 
İşletim sistemi yazmak kolay bir şey olsaydı NT, Linux vs. gibi çekirdeklerden gerçekten fazla olurdu.
Linux dağıtımı hazırlamak bile zorken direkt olarak sıfırdan işletim sistemi yazmak bilgi ve deneyim ister. Kerneli, boot-loaderı, masaüstü görüntüleyicisi vs. gibi bileşenleri yazmak zordur.
Bu uygulama çalıştırmaya benzemez. Uygulamayı çalıştıracağınız sistemi yazmaya çalışırsınız. Yani bir sistem olan programlama dili ile programları çalıştıracağınız birleştiğinde sistem puzzle parçalarını tek tek birleştireceksiniz. Sistem ile sistem yazmak karmaşıktır.
 
Ekrana Windows Forms açmış şu an burdayım şimdi ne yapacağım diyen kişi ya çok küçüktür, ya trolldür ya da işletim sistemi ne bilmiyordur. Her üç durumda da ümitleri kırılsın fark etmez. Bırak internette okumayı, bırak forumda onceden açılan konuları okumayı, kendi sorusuna yazılan uzun cevabı es geçip burdan sonra ne yapacağım diye soruyor. Öyle moralle motivasyonla olacak işler değil bunlar. Okumak lazım.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı