1907burak

Decapat
Arkadaşlar öncelikle selam. 14 yaşındayım, boyum 1.70 ve 80 kiloyum. 1-2 gün evvel kilo vereceğim diye tutturdum. Daha az yemek yemeye başladım, salata vb. gibi sağlıklı şeyler yemeye başladım. Dışarıdan yemek söylemeyi bıraktım. [yağlı hamburger , pizza , kıymalı pide gibi] gazlı içecekleri çok nadiren ve olabildiğince az içmeye çalışıyorum. Yani yarım çay bardağı kadar ve çok nadiren. Haftada 1-2 kere de 1 adet poğaça yiyorum. Sizce 3-3.5 ayda 10 kilo verebilir miyim? Yakında yürüyüş, egzersiz, koşu gibi aktivitelere de başlayacağım. Düşünceleriniz nelerdir? Kilo verebilme şansım var mı?

Arkadaşlar öncelikle selam. 14 yaşındayım, boyum 1.70 ve 80 kiloyum. 1-2 gün evvel kilo vereceğim diye tutturdum. Daha az yemek yemeye başladım, salata vb. gibi sağlıklı şeyler yemeye başladım. Dışarıdan yemek söylemeyi bıraktım. [yağlı hamburger , pizza , kıymalı pide gibi] gazlı içecekleri çok nadiren ve olabildiğince az içmeye çalışıyorum. Yani yarım çay bardağı kadar ve çok nadiren. Haftada 1-2 kere de 1 adet poğaça yiyorum. Sizce 3-3.5 ayda 10 kilo verebilir miyim? Yakında yürüyüş, egzersiz, koşu gibi aktivitelere de başlayacağım. Düşünceleriniz nelerdir? Kilo verebilme şansım var mı?

Bu belirlediğiniz diyeti yazdığınız gibi spor(futbol olabilir, fitness olabilir, bisiklet olabilir, yürüyüş olabilir...)İle de desteklerseniz kilo vereceğinizi düşünüyorum şahsen.

14 yaşındasın, dengesiz ve yetersiz beslenmek gelişim bozukluklarına sebep olabilir. Kalori açığı oluştur ve spor yapmaya odaklan. Yetersiz beslenirsen evet belki kilo verirsin ama sağlığından olma ihtimalin var.

Ben oğluma calisthenic öneriyorum. Sana da tavsiye ederim. Sağlıklı beslenmek önemli fakat sporla desteklenmeli. Bunu yaparsan yıllar sonra bile kulağımı çınlatacağına eminim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı