Nasıl mutlu olunur?

agons

Picopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Paradan ve başarıdan bağımsız (bu ikisine çabalıyorum halihazırda) nasıl mutlu olurum?

Son düzenleyen: Moderatör:
mutlu olmak senin için başka benim için başka bir şey olabilir bu yüzden nasıl mutlu olacağını burda öğrenemezsin.

Paradan ve başarıdan bağımsız (bu ikisine çabalıyorum halihazırda) nasıl mutlu olurum?
Dopamin salgıla. Basit mutluluklardna bahsediyorsan bilgisayarla ilgilen. Örneğin istediğim oyun indirime girer çok mutlu olurum. Kısa vadede dopamin salgılanmış olur. Dışarı çıkmak, gezmek, bilgisayar oyunu oynamak, arkadaş edinmek bunlarla mutlu olursun. He bunları da hemen dopamin zannetme. Kendini çok da dopamine odaklı ilerleme. Hayatı yaşamaya çalış.

Sen hele milyoner al hayatta para ile neler neler var. Para zaman dahil her şeyi satın alır. Hayal gücünün ötesinde o kadar çok şey var ki para ile olacak bu genellemeyi tamamen kınıyorum.
Alakasi bile yok. Para olmadan mutlu olunmaz ama sadece parayla da olunmaz. Git etrafinda kimse olmadan milyarder ol mutlu olur musun görürüz.

Mutlu olmayı istemek lazım öncelikle. Şahane manzaralı bir restoranda çok güzel bir sohbete dalmışken, yemekler ve içkiler harika iken sırf üstüne biraz yemek döküldü diye o günü komple zehir de edebilirsin ya da hiç aldırış etmeyip, mutluluğundan taviz vermeden huzurunu sürdürebilirsin. Tamamen kişinin elinde olan bir şey. Elbette yokluk bir mutsuzluk getirebilir ancak en kötü şartta bile en ufak şeyden mutlu olmayı bilmek gerek. Aksi halde bu hayat çekilmez olur.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı