Nasıl olgunlaşılır?

WolreaG

Hectopat
Makaleler
4
Yer
İzmir
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RX 570, 8 GB RAM, i5-4590
Arkadaşlar 18 yaşındayım nasıl olgunlaşırım hiç bilmiyorum. Ne yapmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence olgunlaşmak için olgunlaşmayı denemenize gerek yok.Eğer aileniz sizi bu yönde büyüttüyse siz zaten kendi deneyimlerinizle beraber olmak suretiyle olgunlaşırsınız.Yaşının "fazla" önemi yok bana kalırsa,büyütülme şekliniz önemli bir etken gibi.

Bence olgunlaşmak için olgunlaşmayı denemenize gerek yok. Eğer aileniz sizi bu yönde büyüttüyse siz zaten kendi deneyimlerinizle beraber olmak suretiyle olgunlaşırsınız. Yaşının "fazla" önemi yok bana kalırsa, büyütülme şekliniz önemli bir etken gibi.

Atalarımızın da dediği gibi: "Ağaç yaşken eğilir."

Sadece mantıklı düşünmeye çalış atıyorum arkadaşına durduk yere saçma bir şaka yapacaksın kendi kendinedeki yapsam ne olacak? Bu şekilde düşünürsen bir nebze daha olgunlaşırsın.

Sadece mantıklı düşünmeye çalış atıyorum arkadaşına durduk yere saçma bir şaka yapacaksın kendi kendinedeki yapsam ne olacak? Bu şekilde düşünürsen bir nebze daha olgunlaşırsın.
Olgunlaşmak için kendimizi olgunluğa dikte etmeye gerek yok bence hocam.

Hayatı deneyimleye deneyimleye olgunlaşırsın. Örneğin, sürekli yaptığın bir aktivite olgunluk seviyene göre cringe geliyordur. Mesela çocukken yaptığın şeyleri büyüdüğünde artık yapmazsın. Hem yaşa, hem deneyime hem de düşünceye bağlıdır olgunlaşmak.

Eğer olgunlaşmayı hızlıca istiyorsa deneyebilir öbür türlü bir anlık olacak bir şey değil zaten yakınını falan kaybetmediğin sürece.

Ve bence "olgunluk" görecelidir.Kimine göre ciddi olmak,kimine göre doğru yerde doğru konuşmaktır.Hem genetiğe hem de çevresel faktörlere bağlıdır.Ayrıca 18 yaşında olgunlaşmanıza veya olgun olmanıza gerek yok tam olgunluğa erişim süresi ortalama 25 araştırdığım kadarıyla.

Çoğunlukla çevre faktörü ile diyebilirim. Yaşadığın şeyler, karşılaştığın kişilikler, kurduğun dostluklar ve ailen bu konuda temel etkenler. Hayatı yaşayarak olgunlaşabilirsin. Ayrıca 18 daha genç bir yaş olgunluktan ziyade ağırbaşlı bir duruşun olsun, nerede ne söyleyeceğini nasıl oturup kalkacağını bil yeterli.

Hocam olgunlaşmam gerekiyor diye kendinizi falan değiştirmeye zorlamayın. Bir hareket yaparken düşünün mesela, böyle küçük şeyler belirliyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı