Nasıl olgunlaşılır?

Hocam "olgunlaşmak" kavramı öyle kendinize dikte ederek gelişmez. Mesela "disiplin" kavramını ele alacak olursam, kendinize "Bundan sonra disiplinli birisi olucam hayatımda vaktimi çalan şunu şunu yapmicam" diyebilir ve uygulayabilirsiniz ama olgunlaşmak daha çok yaşantınızla, büyüdüğünüz çevreyle, karakterinizle alakalı. Zaten hayatı erdemli bir şekilde yaşayıp nerede ne yapacağınızı bilirseniz bana göre yeterince olgunsunuzdur.

Arkadaşlar 18 yaşındayım nasıl olgunlaşırım hiç bilmiyorum. Ne yapmalıyım?

Karakterin ve için senle beraber gelir ortamda küçük duruma düşüyor isen sadece kendine sınır koyabilirsin gerektiği yerlerde konuş bir şey bilmiyorsan o konu hakkında konuşmak yerine soru sor giyiminde daha sade şeylere özen göster ve kullanacağın aksesuarlar genelde klasik saat güneş gözlüğü gibi şeyler dışında çok fazla takı kullanma diksiyonuna çok dikkat et hastalığın yoksa konuşurken takılma ve EEE AAA gibi düşünme ifadeleri kullanma kişi hayat ile yoğrulur bu şekilde görünürsen ve dediğin cümlelerde anlamlı olursa insanlar ortamda seni dikkate alır ve dediklerini gerçekten dinlerle tabii ki arkadaş ortamı için demiyorum bunları arkadaşların seni ailenden daha çok tanıyan kişiler onların yanında kendin olabilirsin bu sınırları sen istediğin diye yapacaksın zaten iyi günler.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı