Nasıl sakinleşilir?

Son Ispartalı

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Şu an o kadar sinirliyim ki acil sakin olmam lazım ama olamıyorum. Az önce 3 çocuk plajda benimle uğraşmaya başladı baya. Bir süre "Ali sakin kal, Ali sakin kal." diye sakinleşmeye çalıştım olmadı. En sonunda sinirlenmeye başladım ve eve gitmek için çantamı aldım. Tam bu sırada onların çantaları yerden düştü onlar da "adamsan al lan" dediler. Ben de onlarla uğraşmamak için çantalarını aldım ve masaya koydum. Tam o anda "İşte böyle ayağımızın altına kadar gelirsin." dedi çocuklardan biri. İşte buna dayanamadım ve bir tanesine yumruk attım ama çocuk kaçtı. Sonra birkaç kez sıkıysa gel dediler ama ne zaman geldiysem kaçtılar. Ama en sonunda o çocuklar konuşmamla ve tipimle dalga geçince dayanamadım ve yine yumruk attım. Bu sefer de akşam 12'de gel sıkıysa dediler ama ben oralı olmayıp evime döndüm. Ne olur bana yardım edin, nasıl sakinleşmeliyim? Ayrıca ne olur kavga et falan demeyin çünkü güçsüz bir kişiyim ben.

Son düzenleyen: Moderatör:
Basamakları çıktıkça seviyesi düşükler aşağıda kalır. Sadece basamakları çıkın. Kavga; İletişim bozukluğu yaşayan insanların konuşma şeklidir. Olay yerinden uzaklaşın; Başka konular hakkında düşünün; En önemlisi de yaşadığınız olaylar hakkında düşünürseniz; Geçmişte kaldığını hatırlayın.

Teoride herkes 10'a kadar say başka şey düşün şöyle yap böyle yap diyebilir (Burada yazılanlardan bahsetmiyorum), ancak laf edilmişken damara basılmışken belki fiziksel olarak dokunma, itme, vurma gibi davranışlarda bulunduğunu düşünelim karşıdaki kişinin, bu durumda sakinliğini korumak doğru mu ?
Sen sakin kalınca bir şey yapmayınca karşıdaki kişi ne kadar düzgün ve edepli durdu daha ona sataş mıyım mı diyecek? :LOL:

Ya da tepkini gösterip karşılık verince haddini bilecek belki bir daha sataşmayacak (ya da sataşacak).

Bence duruma göre sakin kalmalıyız. Her zaman sakinlik ya da öfkeli olmamalı insan.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ne sakinleşmesi, vur ağzının üstüne bak bakayım bir daha yapıyor mu? Mesela bana okulda kimse kavga için yanaşmaz. En son bir çocuğa sıra fırlattım (tabi çocuğa veya başkasına gelmedi orası ayrı konu).

Şaka bir yana, bazı dengesizler var evet ama ne yapacaksın? Onların bu yaptıklarını akıl seviyelerinin pek fazla olmadığını düşünebilirsin. Birisi veya birileri başkasıyla dalga geçiyorsa zaten o kişi kayda değecek birisi değildir. Fazla takılma ben de çok sinirliyim ama tutacaksın kendini. Bak okudun mu bilmiyorum. Bazı filozoflar verdikleri akıl dolu cevaplarla ünlüdür, kavgalarıyla değil. ;)

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı