Nasıl yokluktan var olduk?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Evet doğru söyledikleriniz. Sizin saydığınız olaylarda dahil hiç gerçek gibi durmuyo masaldan farksız akla mantığa yatmıyo bu ay bölünmesi, örümcek ağı gibi olaylar.

Dini bilgiler güncellenmelidir. Mesela yanında bir erkek olmadan kadınların belli bir mesafeye gitmeleri yasaktı o anlarda güvenli olmadığı için konulmuş bir kuraldı bu mesela ama bu gün bunun bir hükmü yoktur.

Benim de sorduğum şu: Neden bilinen peygamberler sadece Ortadoğu'dan çıktı? Her topluma gönderildi diyorsunuz ama ben gönderilen peygamberleri bilmiyorum. Neden bilmediğim, kavrayamadığım bir şeye sıkı sıkı bağlanayım?

Beyler bilimin cevaplayamadığı her şeye yanlıştır mantıksızdır diyeceksek işimiz zor.

Bence bugün buna daha çok ihtiyaç var gibi de neyse, sapığı katili eksik olmuyor.

Kur'an da 20 tane büyük peygamber adı geçer ama İnternet'ten bakarsanız 200.000'den fazla peygamber gönderilmiştir.

Peki şu soruyu sormak istiyorum.
Madem bir Tanrı yok, o zaman tüm insanlar ölünce ne olacak? Bana birisi bu sorunun cevabını açıklayabilir mi? Evrendeki tüm canlılar öldü. Bitkiler, hayvanlar insanlar, belki de göremediğimiz başka canlılar. Karanlığa mı gömüleceğiz? Bir arkadaş göktaşından protein oluştu demiş. Peki o göktaşı nasıl varoldu? Evren nasıl oluştu?

Tanrının yokluğunu da varlığını da somut kanıtlarla kanıtlayamadığınız sürece hiçbiriniz birbirinizi ikna edemezsiniz, o yüzden boşuna tartışmayın.

Öncelikle şuna açıklık getireyim: Bilim değişkendir. Bugün doğru kabul edilen şey yarın yanlış çıkabilir. Bne bu nedenle sadece Bilim'i baz almam. Ayrıca küçükken sıkı bir dini eğitim aldığım için ne kadar peygamber gönderildiğini ve nereye gönderildiğini de biliyorum. Kur'an-ı Kerim'in anlamını da baştan sona okudum.
Kur'an da 20 tane büyük peygamber adı geçer ama İnternet'ten bakarsanız 200.000'den fazla peygamber gönderilmiştir.
Bu dediklerini biliyorum. Rivayete göre 124 bin peygamber gönderildiğini de biliyorum. Sıkıntı zaten burada değil. Benim sana sorduğum soru şu; Bilinen peygamberler neden Ortadoğu'ya gönderildi, neden en çok Araplara ve İsrailoğullarına gönderildi?
Tanrının yokluğunu da varlığını da somut kanıtlarla kanıtlayamadığınız sürece hiçbiriniz birbirinizi ikna edemezsiniz, o yüzden boşuna tartışmayın.
İşte bu! Elimizde ne Ateist olmamız için kesin bilgiler var ne de bir tanrının olduğuna ikna olmak için.

Çok saygılısiniz özür dilerim. Hepimiz topraktan geldik. Küslük olmaz.

İnsan olmanın genel kurallarından biri de başkasının düşüncesine saygı duymaktır. İnanırsın veya inanmazsın bir insan bir şeye kutsal gözüyle bakıp değer veriyorsa saygı duymak zorundasın. Ben nasıl ateistlere hristiyanlara ve diğer dinlere mensup kişilere saygı duyuyorsam, sende duymak zorundasın. Ha anlarım eleştiri yaparsın düşünceni belirtirsin lakin dalga geçemezsin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…