1-Bir tanrı olmak zorunda değil, bir tanrısal güçte olabilir. İnsan beyni bu gücü tahmin bile edemez.
Allah zaten kendinden bahsederken ne bir şeklinin cinsinin ya da cinsiyetinin olduğunu söyler bu cümlen doğru olarak kabul edilebilir ama bu cümlen:
Islama veya başka bir dine inanmıyorum, kendisine ibadet etmemizi isteyen, etmeyince cezalandıran, merhametliyim deyip %80 nufusu cehennemde yakacak olan, kadınların şahitliğine inanmayan... Bir dine inanmak bana güç geliyor.
Lafın biraz yanlış. Evet Allah merhametlidir ve bu merhametliğini anlaman için öncelikle rahman ve rahim sıfatlarının bilmen gerekir dostum. Rahman sıfatı herkes içindir rahim sıfatı ise sadece müslümanlar için geçerlidir. Rahman dünyada rahim ise hesap gününde geçerlidir. Bir müslümanın eğer günahı sevabından fazla ise burada Allah'ın rahim sıfatı öne çıkar ve Allah ona merhamet edip cennetine koyabilir? Son olarak şu cümlen:
Siz yaratanın olduğuna dair bir makale gönderin de bizde bilgilenelim dostum. Bildiğim üzere bilimde bahsedilmeyen bir şey yoktur.
İnsanların geleceği görebilme gibi bir yetenekleri yoktur. Peki kuranda yazan ayetlerin gelecekte bire bir gerçekleşmesi de bu kitabın insanlar tarafından yazıldığı düşüncesi uyandırıp bir yaratanın olmadığına mı işaret ediyor.
Hâlâ kur’an’ı düşünüp anlamaya çalışmıyorlar mı? Eğer O, Allah’tan başkası tarafından indirilmiş olsaydı, mutlaka onda birçok çelişki bulurlardı. [Nisa Suresi 4:82]
Sen bu kitabı oku bir çelişki bul anlarım ama elinde bir kanıt olmadan yalanlarsan işte bu senin aklını kullanmamandan kaynaklanıyor Allah bu ayetleri sizin gibiler düşünüp ibret alıp kendilerine çeki düzen versinler diye indirdi.
Şüphesiz ki göklerin ve yerin yaratılmasında, gece ve gündüzün peşi sıra yer değiştirmesinde, insanlara fayda sağlayarak denizde yüzen gemilerde, Allah’ın gökyüzünden indirdiği ve ölümünden sonra yeryüzünü kendisiyle canlandırdığı suda, orada yaydığı farklı türdeki her bir canlıda, rüzgârların çevrilip yönlendirilmesinde, gök ve yer arasında Emre amade kılınmış olan bulutlarda akledenler için (üzerinde düşünülüp, bunları yapanın tek ilah olduğu ve kulluğun yalnızca o’na yapılması gerektiğine dair) deliller vardır. (2/Bakara 164)
Amacım herhangi bir şekilde saldırmak değil diniminbenden istediği bu kitabı insanlara yaymaktır.