Nasıl yokluktan var olduk?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Efendim yalnız değilsiniz. Ben de aynı şekilde düşünüyorum. Bu olaylar neden iletişimin yaygın olmadığı zamanlarda geçti? Bunu nasıl kanıtlayabiliriz ki. Ya da peygamberlik neden çoğunlukla Ortadoğu bölgesinde gönderildi? Sadece Araplar ve İsrailoğulları mı terbiye edilmeliydi? Mucizeler de iletişim kolaylığı olmadığı zaman gerçekleştiğine göre bunu ispatlayamayız. Ben Ay'ın ortadan ikiye bölündüğünü sanmıyorum. Çünkü bunu kanıtlayacak herhangi bir iz yok. Sürekli düşünüyorum da Kur'an-ı Kerim'de geçen her şey birebir Ortadoğu geleneği, Arap geleneği. Savaş esiri kadınların cariye yani adeta bir seks kölesi yapılması, kadınların her yerini kapatarak çevresindeki herkesi potansiyel bir sapık olarak görmesi, küçük kız çocuklarıyla evlenebilme yani pedofili, cinsiyet eşitsizliği ve daha nicesi. Fark ettiyseniz bu durumlar hep Arapların yaşadığı cinsellikle ve yaptıkları cinsiyet ayrımı ile ilgili. Bunları başka bir toplulukta bu kadar yoğun göremeyiz.
Evet doğru söyledikleriniz. Sizin saydığınız olaylarda dahil hiç gerçek gibi durmuyo masaldan farksız akla mantığa yatmıyo bu ay bölünmesi, örümcek ağı gibi olaylar.

1-Bir tanrı olmak zorunda değil, bir tanrısal güçte olabilir. İnsan beyni bu gücü tahmin bile edemez.
Allah zaten kendinden bahsederken ne bir şeklinin cinsinin ya da cinsiyetinin olduğunu söyler bu cümlen doğru olarak kabul edilebilir ama bu cümlen:
Islama veya başka bir dine inanmıyorum, kendisine ibadet etmemizi isteyen, etmeyince cezalandıran, merhametliyim deyip %80 nufusu cehennemde yakacak olan, kadınların şahitliğine inanmayan... Bir dine inanmak bana güç geliyor.
Lafın biraz yanlış. Evet Allah merhametlidir ve bu merhametliğini anlaman için öncelikle rahman ve rahim sıfatlarının bilmen gerekir dostum. Rahman sıfatı herkes içindir rahim sıfatı ise sadece müslümanlar için geçerlidir. Rahman dünyada rahim ise hesap gününde geçerlidir. Bir müslümanın eğer günahı sevabından fazla ise burada Allah'ın rahim sıfatı öne çıkar ve Allah ona merhamet edip cennetine koyabilir? Son olarak şu cümlen:
Siz yaratanın olduğuna dair bir makale gönderin de bizde bilgilenelim dostum. Bildiğim üzere bilimde bahsedilmeyen bir şey yoktur.
İnsanların geleceği görebilme gibi bir yetenekleri yoktur. Peki kuranda yazan ayetlerin gelecekte bire bir gerçekleşmesi de bu kitabın insanlar tarafından yazıldığı düşüncesi uyandırıp bir yaratanın olmadığına mı işaret ediyor.
Hâlâ kur’an’ı düşünüp anlamaya çalışmıyorlar mı? Eğer O, Allah’tan başkası tarafından indirilmiş olsaydı, mutlaka onda birçok çelişki bulurlardı. [Nisa Suresi 4:82]
Sen bu kitabı oku bir çelişki bul anlarım ama elinde bir kanıt olmadan yalanlarsan işte bu senin aklını kullanmamandan kaynaklanıyor Allah bu ayetleri sizin gibiler düşünüp ibret alıp kendilerine çeki düzen versinler diye indirdi.
Şüphesiz ki göklerin ve yerin yaratılmasında, gece ve gündüzün peşi sıra yer değiştirmesinde, insanlara fayda sağlayarak denizde yüzen gemilerde, Allah’ın gökyüzünden indirdiği ve ölümünden sonra yeryüzünü kendisiyle canlandırdığı suda, orada yaydığı farklı türdeki her bir canlıda, rüzgârların çevrilip yönlendirilmesinde, gök ve yer arasında Emre amade kılınmış olan bulutlarda akledenler için (üzerinde düşünülüp, bunları yapanın tek ilah olduğu ve kulluğun yalnızca o’na yapılması gerektiğine dair) deliller vardır. (2/Bakara 164)
Amacım herhangi bir şekilde saldırmak değil diniminbenden istediği bu kitabı insanlara yaymaktır.

Dini bilgiler güncellenmelidir. Mesela yanında bir erkek olmadan kadınların belli bir mesafeye gitmeleri yasaktı o anlarda güvenli olmadığı için konulmuş bir kuraldı bu mesela ama bu gün bunun bir hükmü yoktur.

Peygamber efendimiz yanındakilerr demiştir ki sizin imanınıza şaşılmaz asıl beni görmeyenlerin imanına şaşılır. Siz benim mucizelerimi görmüşsünüzdür.
Ayrıca her topluma peygamber gönderilmiştir.
Benim de sorduğum şu: Neden bilinen peygamberler sadece Ortadoğu'dan çıktı? Her topluma gönderildi diyorsunuz ama ben gönderilen peygamberleri bilmiyorum. Neden bilmediğim, kavrayamadığım bir şeye sıkı sıkı bağlanayım?

Beyler bilimin cevaplayamadığı her şeye yanlıştır mantıksızdır diyeceksek işimiz zor.

Dini bilgiler güncellenmelidir. Mesela yanında bir erkek olmadan kadınların belli bir mesafeye gitmeleri yasaktı o anlarda güvenli olmadığı için konulmuş bir kuraldı bu mesela ama bu gün bunun bir hükmü yoktur.
Bence bugün buna daha çok ihtiyaç var gibi de neyse, sapığı katili eksik olmuyor.

Benim de sorduğum şu: Neden bilinen peygamberler sadece ortadoğu'dan çıktı? Her topluma gönderildi diyorsunuz ama ben gönderilen peygamberleri bilmiyorum. Neden bilmediğim, kavrayamadığım bir şeye sıkı sıkı bağlanayım?

Kur'an da 20 tane büyük peygamber adı geçer ama İnternet'ten bakarsanız 200.000'den fazla peygamber gönderilmiştir.

Peki şu soruyu sormak istiyorum.
Madem bir Tanrı yok, o zaman tüm insanlar ölünce ne olacak? Bana birisi bu sorunun cevabını açıklayabilir mi? Evrendeki tüm canlılar öldü. Bitkiler, hayvanlar insanlar, belki de göremediğimiz başka canlılar. Karanlığa mı gömüleceğiz? Bir arkadaş göktaşından protein oluştu demiş. Peki o göktaşı nasıl varoldu? Evren nasıl oluştu?

Tanrının yokluğunu da varlığını da somut kanıtlarla kanıtlayamadığınız sürece hiçbiriniz birbirinizi ikna edemezsiniz, o yüzden boşuna tartışmayın.

Öncelikle şuna açıklık getireyim: Bilim değişkendir. Bugün doğru kabul edilen şey yarın yanlış çıkabilir. Bne bu nedenle sadece Bilim'i baz almam. Ayrıca küçükken sıkı bir dini eğitim aldığım için ne kadar peygamber gönderildiğini ve nereye gönderildiğini de biliyorum. Kur'an-ı Kerim'in anlamını da baştan sona okudum.
Kur'an da 20 tane büyük peygamber adı geçer ama İnternet'ten bakarsanız 200.000'den fazla peygamber gönderilmiştir.
Bu dediklerini biliyorum. Rivayete göre 124 bin peygamber gönderildiğini de biliyorum. Sıkıntı zaten burada değil. Benim sana sorduğum soru şu; Bilinen peygamberler neden Ortadoğu'ya gönderildi, neden en çok Araplara ve İsrailoğullarına gönderildi?
Tanrının yokluğunu da varlığını da somut kanıtlarla kanıtlayamadığınız sürece hiçbiriniz birbirinizi ikna edemezsiniz, o yüzden boşuna tartışmayın.
İşte bu! Elimizde ne Ateist olmamız için kesin bilgiler var ne de bir tanrının olduğuna ikna olmak için.

Çok saygılısiniz özür dilerim. Hepimiz topraktan geldik. Küslük olmaz.

İnsan olmanın genel kurallarından biri de başkasının düşüncesine saygı duymaktır. İnanırsın veya inanmazsın bir insan bir şeye kutsal gözüyle bakıp değer veriyorsa saygı duymak zorundasın. Ben nasıl ateistlere hristiyanlara ve diğer dinlere mensup kişilere saygı duyuyorsam, sende duymak zorundasın. Ha anlarım eleştiri yaparsın düşünceni belirtirsin lakin dalga geçemezsin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı