Nasıl Yüzebilirim?

Katılım
19 Nisan 2015
Mesajlar
979
Makaleler
1
Çözümler
1
Yer
Kâinat
Arkadaşlar bel fıtığım için yüzmeye başlayacağım. Fakat özel ders, grup olarak ders vs almak istemiyorum.

Su üstünde durmam için panik yapmamam gerektiğini ve kollarımı kafamdan yukarı kaldırmamam gerektiğini biliyorum batmamam için.

Su üstünde durmam için başka fikirlerde verir misiniz.
 
Fikirle olmuyor o iş :) Gidiyorsun, hocanın yanında önce korkunu yenmek için havuza atlıyorsun. Ayaklarını havuzun dibine çarpıp kendini yukarı atıyorsun. Sonrasında hoca sana yapman gerekenleri anlatıyor. Doğrudan yüzmeye başlamıyorsun. Ayak çırpma var, su altında nefes verme vs vs var...
 
Bir profesyonelden yardım almanız çok daha yararlı ve mantıklı, bel fıtığı gibi bir rahatsızlığınız varsa yapacağınız yanlış bir hareket sıkıtı çıkarabilir.

Bu arada @Recep Baltaş ilk başta siz olduğunuzu fark etmedim, yeni avatarınız hayırlı olsun, güzel olmuş :)
 
Yüzerken öz güven şart, cesur olmak gerek, zaten yanınızda birisi varsa boğulma ihtimaliniz azalır.

Ben yüzdüğünü zanneden fakat suyun içinde öylece duran insanlar gördüm.

Bilen birinin bu işi size göstermesi lazım. Buradan öğrenemezsiniz. Bisiklete binmek gibi bir şey bu. Uygulama şart.

Bisiklet sürmeyin, daha iyi de olabilirsiniz, daha kötü de. Hekimin dediklerini de her zaman dikkate alın, soğuk yemeyin bel tarafından. Geçmiş olsun.
 
Yüzmede sizi batıran tek şey, sizde oluşan "kesin batacağım" korkusudur.

Bu korkuyu yenince de yüzmeye başlıyorsunuz.

Önce bu korkunuzu yenin.

Ardından ise hocanın size uygun gördüğü stillerde yüzün.

Sanırım kelebek yüzmeniz pek iyi olmayacaktır.

Zira hem omuzlardan, hem de belden destek alınarak yüzülen biraz zor bir stildir.

Serbest stil, sırtüstü ve kurbağalama stillerini deneyebilirsiniz zannımca.

Yine de bu konu hakkında bizlerden önce kesinlikle hocanıza danışın.
 
Bana sırtüstü yüzmem önerildi. Galiba haklısınız ben videolardan nefes almadan tutun, ayak çırpmaya kadar her şeyi izledim ve yapabilirim gibi geldi ama bir eğitmenden ders almam iyi olacak gibi. Fakat işte çevremdeki eğitmenlere pek güvenemiyorum. Yani sırf parayı alayımda üstünden geçeyim tarzı tipler. Belki Mecidiyeköy Trump Tower a bakabilirim, belki iyi eğitmenler vardır yakın bana.

Ya da İstanbul içi Ortaköy, Beşiktaş, Şişli, Taksim, Levent önerebileceğiniz yerler varsa bakabilirim. Teşekkürler her

Fikirle olmuyor o iş :) Gidiyorsun, hocanın yanında önce korkunu yenmek için havuza atlıyorsun. Ayaklarını havuzun dibine çarpıp kendini yukarı atıyorsun. Sonrasında hoca sana yapman gerekenleri anlatıyor. Doğrudan yüzmeye başlamıyorsun. Ayak çırpma var, su altında nefes verme vs vs var...
Açtığım neredeyse her konuya içi dolu yorum yaptığınız için teşekkürler. (Gece yıkama, yağlaması).
 
Son düzenleme:
8 yaşında kolluklarımı takmadan (unuttum daha doğrusu) denize atlamıştım. Yüzdükten 10 dakika sonra kolluklarımın olmadığını fark ettim :) Ben de öyle öğrendim zaten.

Eğer havuz ya da denize kollukla da olsa sık sık girmişliğiniz varsa hemen öğrenirsiniz zaten. Havuz denize göre çok daha kolay.

Hoca eğitimini ne kadar istemeseniz de tavsiye ederim. Yüzme ile ilgili temel bilgileri de öğrenirsin fena mı :)

Havuza gidecekseniz kesinlikle su tıpaçı alın. Çünkü beni zamanında çok dış kulak iltihabı ve kulak mantarı ile karşı karşıya getirdi. İnanılmaz bir ağrısı var.
 
Kati suretle birinden yardım almak zorundasın, başındaki hoca da senle ilgilenecek hatta. Fazladan ücret mi verirsin artık orası sana kalmış.
Senin kulvarlara bile çıkmaman, yürürken bile dikkat etmen gerekiyor, terliksiz hele asla gezme zeminde. Havuza balıklama veya çivileme kesinlikle atlamaman gerekiyor şu zaman zarfında.

Yüzme stillerini öğretmesini ise hocandan, boş koridorda eğitsin seni. Attığı kulaca, ayağına sahip olamayan asalaklar olabiliyor aynı koridorda, beline falan tepik yemek istemezsin :)

Havuza giriş çıkışlarda bile dikkatli olmanı öneririm, iyileşme sürecin tamamlandıktan sonra daha özgür takılabilirsin. Kasların kendini toplayana kadar havuza bile yüzü koyun girme, havuza sırtını dön öyle gir. Bir sakatlık olsa belini çarpsan sağlam insana bile zarar verebilir havuzun kenarları.

Sağlık bu, kıymetini bil kısacası.
 
Boyunu aşmahacak bir suya gir, kasma, çok fazla değil, standart bir şekilde kulaçla, başta korktuğundan kafanı suya sokmadan kulaçlamanı öneririm, sadece kolunu kullan, kasmayınca zaten rahatça su üzerinde yol almaya başlayacaksın. (Neden sadece kulaç meselesine gelecek olursak onu da şöyle açıklayalım; bu yaz geçirdiğim bir rahatsızlıktan dolayı -bağsur da diyebiliriz, tıptaki adı aklıma gelmedi şimdi, H ile başlıyordu ama neyse- bacaklarımı kullanarak yüzmenin bana zararı olacağı düşüncesiyle sadece kulaçla yüzdüm ve bu bile su üzerinde rahatça hareket etmeme yardımcı oldu.)
Su üzerinde kulaçlamayı çözdükten sonra arkadan ayaklarını da hafifçe çırpmaya başlarsın olur biter fakat sırt üstü yüzebilmeyi de öğrenmenizi öneririm şayet kulaçlamaktan yorulduğunuzda pozisyon değiştirerek biraz dinlenebilirsiniz, ama en önemlisi kasmamanızdır çünkü vücut kasılınca ağırlaşır ve yavaşça batmaya başlar, burada size hiç kasmayın demiyorum, zaten hiç kasmadan yüzmek imkansız bir şey, yüzmenize yardımcı hareketleri yapabilecek kadar kasın yeter, daha fazla kasarsanız sıkıntı orada başlıyor.
Bu arada nefes alıp vermeyi de biraz bilmek gerekiyor ama size verebileceğim en büyük tavsiye bu denemeleri tuzlu suda yapmanız olacaktır, çünkü tuzlu suyun kaldırma kuvveti daha fazladır ve size daha çok yardımcı olacaktır.
İyi sosyaller herkese. :)
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı