Ne kadar kitap okuyoruz?

Semih Demir

Kilopat
Katılım
29 Kasım 2015
Mesajlar
796
Makaleler
7
Yer
İzmir
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Technopat sosyal ailesine saygılarımı sunar, neşeli ve keyifli bir gün geçirmenizi temenni ederim.

En büyük sorunumuz 'okumamak'tan bahsedeceğim. Neden kitap okumuyoruz? Neden kendimizi geliştirmiyoruz? Bir kaç sayfa olsa dahi neden uzağız kitaplardan? Gelin hep birlikte bu sorunun cevabını arayalım.

Kitap okuyanın belirli kimseler tarafından "inek" olarak algılandığı, "boş işler ya, ne kazandıracak" söylemleri ülkemizde çokça yaygındır. Gençlerin ellerinde kitap görmek, birbirleri ile kitap yardımlaşması ve dayanışması içerisinde olduğunu görmek beni çok sevindiriyor, ama bu gençlerin sayısı oldukça az...

Günde bir kaç sayfa olsa dahi kitap okuyor muyuz? Geçte olsa elime bir kitap aldım, çoğunluk bilir kitabın adı "Sefiller" ne saçma değil mi? O kadar kitap varken ben bunu okuyorum? Değil tabi... İnsanların düşüncesi bu yönde, "bu kitap kaldı mı ya? ne diye okuyorsun bunu?" Yanlış anlaşılmasın umurumda değiller de, algının ve zihniyetin farkında mısınız? Ben en azından geçte olsa okumuşum bunu, sen bunun daha sayfasını açmamışsın ki neyin lafını yapıyorsun?

Okuyalım, daha çok okuyalım ve okuyup bitirdiklerimizi de verebiliyorsak başka kitap seven sevmeyen herkese verelim. Bir arkadaşımıza cep telefonu hediye etsek havalara uçar sevincinden, ben kitap hediye etmeyi de aynı şey olarak görüyorum. Hatta kitap hediye etmek daha pahalı bir hediye, çünkü direk insanı değiştirir.

Günde 1 sayfa bile okusak bizim için kâr.
Kitaplar elden düşmesin, tozlu raflarda kalmasın ve mutlaka okuyalım. Değerli hocamız Celal Şengör'ün kütüphanesinde binlerce kitap var, öyle ki kütüphane gezintisi bile 25 dakika sürüyor video olarak... Ne kadar mükemmel değil mi?

Videoyu izlerken bile bilgi kapıyor insan. 25 dakikalık video da bile oradaki bir çok kitabın içeriğini sanki anlıyor ve okumuş gibi oluyorsunuz. Bunu bize sağlayan da bu kadar okumuş Celal Şengör hocanın kitaplardan edindiklerini insanlara büyük bir enerji ile aktarabilmesi.

Bu hocamız bile "daha okumamız gereken bir çok kitap var" diyorsa, kitaplardan uzak kalmak, okumaktan uzak kalmak bizim için iyi olmaz. Gelin hep birlikte okuyalım ve kendimizi geliştirelim!

#TechnopatSosyalOkuyor
 
Ben bu kitap okuyun düşüncesine katılmıyorum çünkü kitapların içerikleri farklı. 4N1K'da kitap, Sapiens'de kitap. Her ne kadar örneklerim son derece basit olsa da lütfen konuyu saptırmak için örneklerimi eleştirmeyin. Yani demek istediğim kitap diye bişey var okuyorsun iyi oluyor değil bazı kitapları okuyorsun sana bişey katıyor. Videolar da aynı şekilde yine örneklerinden eleştirmeyin ama Enes Batur videoları ve bilumum challenge videoları aynı şekilde hiçbirşey katmıyor, hatta küçük çocuklarda davranış bozukluğuna bile sebep oluyor.

Bu yüzden size birşey katacak kitap okuyun. Her kitabı okumayın.
 
Geçte olsa elime bir kitap aldım, çoğunluk bilir kitabın adı "Sefiller" ne saçma değil mi? O kadar kitap varken ben bunu okuyorum? Değil tabi... İnsanların düşüncesi bu yönde, "bu kitap kaldı mı ya? ne diye okuyorsun bunu?"
Onu diyenler sanırım o kitabın bir dünya klasiği olduğunu, GLOBAL şekilde her insanın okuyup beğendiği, taa o senelerden günümüze gelmiş ve hala okunan bir eser. Gerçi kitap okumayan adam bilmez ki.

Ben vakit buldukça okumaya çalışıyorum. Kitap okuma alışkanlığı kazanmak isteyenlere tavsiyem dünya klasiklerini okumaları. İlk romanını fazla tanınmayan bir kitap ve yazardan alırsan kitap sana sıkıcı gelebilir ve bunu genele atarak kitap okumak istemezsin. O yüzden dünyaca beğenilmiş kitaplara bakın ilk.
 
Sadece kişisel gelişim okuyorum ben. Diğerleri sıkıcı geliyor. Ama yine de özel bir zaman ayırmıyorum kitap okumak için. Türkiye'de de hiç bir kitabı eğlenceli bulmayanlar var. Önemli olan kitap okuyun diye spam yaparak zorlamak değil, belirli testler yaparak insanların neyi seveceğini bulmak. Yoksa ne kadar oku, oku demişiz ne faydası var?
 
@kaaner48 Okudunuz en kötü kitap bile size bir şeyler katar. Bakış açısı kazandırır ya da kelime haznenizi geliştirir. Dersiniz ki, "Ulan ne kadar boş hikayeler, kitaplar da varmış." Bu bile size farklı bir bakış açısı kazandırır. O yüzden "kitap oku" düşüncesine, "ne okursan oku, sadece, oku" diyorum.
 
Benim kitap okuma alışkanlığım yok. Ama çok özeniyorum kitap okuyanlara. Ben sabır edemiyorum bitecek diye bekliyorum. Ama var kitaplarım, arada bir açıp içini rastgele sayfasını okurum, ama dizi takip eder gibi okumadım hiç. Mesela HTML, CSS, JS gibi kitapları bitirmişliğim var. :D
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı