"Ne mutlu Türk'üm diyene" ırkçılık olmuyor mu?

Bence nasıl söylediğine bağlı.
Aynen hocam, benim çıkardığım anlam şu; Biz Amerikalıdan da üstünüz. Sizce çıkartılması gereken anlam ne ? ( Bakın arkadaşlar, "olayın" dediğim gibi felsefi olarak anlam çıkarmaya çalışıyorum. Herhangi bir alt metin aramıyorum)

1619199782623.png

"Ne mutlu Türk'üm diyene!" sözünde üstünlük ifade eden bir söylev bulunmuyor.

Atatürk'ün milliyetçiliği, bu ülkede yaşayıp ülkesini seven, ülkesi için uğraşan, kendisini bu ülkeye ait hisseden insanların Türk olduğu yönünde. "Türk'üm diyen" = Bu ülkeyi seven, bu ülkeye ait hisseden. Ülkedeki hiçbir ırkı dışlama amacı taşımıyor. Türklüğü mensubu olarak doğulan bir ırk değil, bu ülkede yaşayan insanlar olarak tanımlıyor.

Bu sözü Türk toprakları üzerinde söylerseniz ırk, köken gözetmeksizin bu topraklarda olup kendine Türk diyen herkese ne mutlu anlamı olur. Fakat siz gidip farklı ülkelerin mensup olduğu bir toplantı salonunda "Ne mutlu Türk'üm diyene!" derseniz tekliğinizi ve ırkınızı yüceltiyormuşsunuz gibi anlaşılabilir, çok az bir ihtimalle de anlayış görürsünüz. Söylenen söz kadar bağlam da önemlidir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı