Ne olacak bu ülkenin hali?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hocam en mantıklısı bu hiç bir bilim adamı burada bir şey yapamaz Bilim adında bir şey yok elin okullarında bilim adına her eşya olur bizim okullarımızda bilim için sadece bir kaç şey oluyor Bide milletimiz başka ülkede başaran yorumlara bunu yazınca daha da üzülüyorum "TR TR GURUR DUYUYORUM HELAL BİZE" yazınca üzülüyorum. Neden o adam bizim ülkemizde başarmadı neden diğer insanlar bizim ülkemizde başarmıyor?

Evet, beyin göçünün durdurulması lazım. Bir iki gün önce ailemle bir iş adamının konuşmasını izledik. "Diğer ülkelerde fabrikaları geziyorum çoğu Türk, araba tasarımcıları Türk. Niye toplanmayıp kendi ürünümüzü çıkarmıyoruz?" diye sitem etmişti.
 
Doğacağımız yer için tercih listesi oluştursaydık en altta Türkiye olurdu sanırım. Yapılacak tek şey okuyup buralardan kaçmak. Kötü bir meslekle bile çok kaliteli yaşanır yurtdışında.
 
Kısa vade içerisinde düzeleceğini sanmıyorum.

Vatan, millet edebiyatı bir kenara bırakmak lazım. Belirli bir yaş grubu ister Y partili ister X partili olsun gençleri çöpten farksız görüyor. Tercihlerine ve isteklerine karşı çıkıyor. Beni görmezde gelene neden sahip çıkayım ya da başkası neden sahip çıksın? Din kardeşimiz diye düzensiz göçmenliğe göz yumana niye sahip çıkayım? Gençleri siyasete, yönetime getirmeye yönelik bir partinin adım bile attığını görmedim...


Bana bir telefonu, bir arabayı ve bir evi çok görene neden sahip çıkayım? KPSS gibi zorlu bir sınava girmemiş, sözlü elemede hakkı yenmiş kişiler niye sahip çıksın?

İmkanı olan gidiyor işte. Vatan sevgisiyle yanıp tutuşan ama bir o kadar nefret eden gençlik yaratıldı.

Doğduğun yer değil, doyduğun yer memleketindir sözü eskiden iller arası söylenirken artık ülkeler arasında söyleniyor.

Hedefiniz İngiltere'de asgarî ücretle çalışmak olmasın da...
Saçma sapan Youtuber arkadaşların yüzünde böyle bir algı oluştu. Ben oraya kendimi geliştirip nitelik kazanmak için gidiyorum, hayatımı daha iyi yaşamak için gidiyorum diye örnek veren yok.

Burada bir market çalışanı asgari ücretle 2 tane Iphone alıyor diye diye asgari ücrete talim olacaklar var. Kimsenin mesleki denkliğe yönelik detaylı videosu yok. Misyon ve vizyon 0...
 
Ülkede vizyonu yüksek ne kadar aydın genç varsa dışarıya göç etmek istiyor. Durumumuz çok vahim. Bazen diyorum keşke malum televizyon kanalını izleyen, malum kesimden bir vatandaş olsaydım. En azından mutlu olurdum :)
 
Kardeşim şükret. Bu ülkede doğmazan Ataist olurdun. Bu ülke sana İslam dinini verdi. Bak yurtdışına 1 tane ülkücü kurt var mı yok. Bizim ülkücü kurdumuz var.
500 Sterlin yiyecek kira fatura vb. şeylere harcandığını düşünürsek 1024 Sterlin. Toplam fiyat 3361 idi şimdi 3361 / 1024 yapalım. Sonuç 3,282 yani İngiltere'de çalışan birisi bu 2080 Ti sistemi sadece ortalama 3 ayda alabiliyor.
Aylık 500 Sterlin harcama ile ağaç kovuğunda bir ev bile bulamazsın.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı