Ne olacak bu ülkenin hali?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bir duşa girdim geldim sinirlendim.

O arkadaş adı neydi unuttum haberi olsun benim babam makine mühendisi bölge şefi 8000TL maaşı var kendisi şu an hapis ile iş kazasından sorumlu olarak yargılanıyor bir de annem var okul öğretmeni ek ders ile 5000 TL maaşlı. Annem bizi nasıl geçindirecek avukat parası için 20.000TL'yi nereden bulacağız? Söylesin haydi. Kendin gidip "United kingdom x (artık her ne ise) prices" yazıp bakabilir.
Bu arada şeyime A101 çalışanına 4000TL maaş veriliyor.

İyi günler.
 
Cocuk değiliz ne lüks ne değil biliyoruz. Bugun A101 calısanına 4300 TL yakın para veriyor. Dümdüz markette çalışan adama. Asgari ücret net değildir. Bunun AGİ'sı var başka türlü yardımları var. Çalıştığın yere göre değişir. Evin kira değilse asgari ücret yeter. Kendinizi yerden yere vurmanın anlamı yok. Yağın 5 litresi 60 TL, etin kilosu 50 TL. 5 litre yağ sana 1 hafta yeter. Her günde et yiyecek halin yok. Bir gün et ye, bir gün tavuk, bir gün makarna ye.

Herkes lüks içinde yaşamak ister. Ama bu düzeni de Türkiye getirmedi yani. ''Dünya Ekonomik Forumu''nun kodamanları getirdi. Dünya'nın %90 zenginliği %10'nun elinde. Aksine Türkiye bu düzeni yıkmak istiyor.
Hocam abim A101'de muhasebeci olarak çalışıyor net 3000 lira alıyor.
 
@.I.N.И.A. Milletle ***** geçme, çok biliyorsan sen de sat bilgisayarını Geforce Now kullan. Ayçiçek yağı dandik, zehirleyici markadan alırsan 60 TL tabii. Cidden bir şeye benzeyenler 75 TL'den aşağı değil, "Ben hep 50 TL'lik benzin alıyorum." kafası seninki.
@.I.N.И.A. tuzu kuru belli ki. Ya da maddi yetersizlikten dolayı o kadar çok makarna yemiş ki beyin hücreleri ölmüş. Yoksa imkanı yok bir insan bu kadar saçmalayamaz.
 
Alışkınım ya sıkıntı yok. İstedikleri kadar linçleyebilirler. Şu an dünyada adil bir düzen yoksa suçlamanız gereken kişiler. Size ''Büyük Reset'' adı altında ''Mülkiyetsiz Toplumları'' dayatıp donunuza bile göz koyan ''WEF''in kodomanlarıdır. Ne Osmanlı halifesi ne İran şahı ne de Arabistan kralı ne de herhangi sıradan bir insan dünyanın hükümdarı olsa bu kadar zülüm olmazdı. Bunlar şeytanın yoldaşları malesef.
Osmanlı halifesi olsaydı idam olurdu, adalet şimdikinden bile daha kötü olurdu, insan hakları olmazdı.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı