Ne olacak halimize?

Almanya üzerinden konuşmuşken örneği dolar olarak vermek garipmiş. Almanya'da doğdum, uzun yıllar yaşadım hâla daha ailem Almanya'da yaşıyor daha yakın bir zaman önce 2 ay yanlarında kaldım böyle bir şey ne duydum ne gördüm. Yapay zeka bana gerçekleri öğretir umarım.

Dostum gözün görmüyor herhalde orada bir sürü farklı ülke söylüyorum.

Hepsinin para birimini tek tek söylemek yerine dolar karşılığını söylüyorum.

Ayrıca konuyu çok saçma yere çekiyorsun işin sonunda çok daha iyi bir refah var.

Almanya'da yaşamanız benim için bir anlam ifade etmiyor yapay zeka ortlama maaşı söylüyor milyonlarca siteyi analiz edip ben buna bakıyorum.

Dostum gözün görmüyor herhalde orada bir sürü farklı ülke söylüyorum.

Hepsinin para birimini tek tek söylemek yerine dolar karşılığını söylüyorum.

Ayrıca konuyu çok saçma yere çekiyorsun işin sonunda çok daha iyi bir refah var.

Almanya'da yaşamanız benim için bir anlam ifade etmiyor yapay zeka ortlama maaşı söylüyor milyonlarca siteyi analiz edip ben buna bakıyorum.
Ben diğer ülkeler hakkında bir şey demedim ki, Almanya hakkında söylediğinizin doğru olmadığını söyledim. Diğer ülkeler hakkında en ufak bir şey demedim ki burada bana "gözün görmüyor herhalde" demeniz gerçekten ironik oldu. Elinizde elle tutulur bir veri olmadan ve doğru düzgün bir bilginiz olmadan tereciye tere satmanız komik geldi sadece. İyi Sosyaller dilerim.

Buyurun kanıt:
Salary: Senior Software Developer in Germany 2025

Ben diğer ülkeler hakkında bir şey demedim ki, Almanya hakkında söylediğinizin doğru olmadığını söyledim. Diğer ülkeler hakkında en ufak bir şey demedim ki burada bana "gözün görmüyor herhalde" demeniz gerçekten ironik oldu. Elinizde elle tutulur bir veri olmadan ve doğru düzgün bir bilginiz olmadan tereciye tere satmanız komik geldi sadece. İyi Sosyaller dilerim.

Kanıt diye attığınız site Türkiye'de ki klasik kariyer.net gibi bir site. Bu sitenin geçerliliği ile sizin uydurduğunuz bilgilerin geçerliliği tamamen aynı. Kişi başı milli geliri yıllık 44 bin dolar yani 39 bin euro olan ülkede deneyimsiz bir yazılımcının 65 - 80 bin euro arasında kazandığı yazıyor sitede. Ne güzel bir kanıt.

Amerika'da nasıl çok büyük sorunlar var hocam? Adamlar gül gibi yaşıyor senin benim burada 1000 dolara aldığımız şeyi onlar orada en fazla 600 dolara alıyorlar. Büyük firmaların çekilmesi gibi durumlar da olmuyor çünkü paraları değerli ekonomileri istikrarlı. Amerika yine neyse İsviçre gibi ülkeler dört dörtlük tanımına en yakın ülkelerden. Sokakta rastgele öldürülme riskin neredeyse yok ekonomi iyi birşeye emek veriyorsan karşılığını alıyorsun. Nasılsa birşey yapamayız diye düşündüğümüz gündem günün birinde gelir bizi de bulur birçok insanı buldu bizi de bulur.

Anlatmaya değmiyor. Şu ülkede gündemle ilgilenmiyorum demek için ya zamanında çok ilgilenmiş de bıkmış olmak ya da dünyadan bir haber olmak gerekiyor bence. Başka anlamı yok çünkü gündemdeki herşey bizi ilgilendiriyor.

Nereye eskiden daha kötüydü kanka şundan 6 7 sene önce ekonomi gayet iyiydi alım gücü vardı şu yazıyı yazman için ya 40 50 yaşında olup eskiler şöyleydi böyleydi diyen dayılardan olman ya da 12 yaşında olup geçmişi yaşamamış olman gerekiyor. Çok övdüğün sağlık sistemi iyi de sıra alıp gidemiyor millet yoğunluk var onu ne yapacağız? Altyapı olarak neyi kast ettiğini tam anlamadım da onun da öyle muhteşem çalıştığını sanmıyorum. Ulaşım harika olduğu için koca şehirde aynı otobüsten 2 tane var zaten. Bir tanesi arızalanınca ya milletle tıkış tepiş gidiyoruz ya da 1 buçuk saat otobüs bekliyoruz.
O 40-50 yaşındakiler eskileri görmüşte öyle konuşuyor, Türkiye her zaman alım gücü düşüktü Avrupa ülkelerine kıyasla kendinizi kandırmanıza gerek yok, her ülkenin kendine göre sıkıntıları var kusursuz olamaz en azından, otobüs işinide imam beye sormak lazım artık. :D

O 40-50 yaşındakiler eskileri görmüşte öyle konuşuyor, Türkiye her zaman alım gücü düşüktü Avrupa ülkelerine kıyasla kendinizi kandırmanıza gerek yok, her ülkenin kendine göre sıkıntıları var kusursuz olamaz en azından, otobüs işinide imam beye sormak lazım artık. :D
Allah Allah peki biz bunu düzeltmesi için birini seçiyorduk 5 yılda bir. Acaba napıyor?

Nereye düşüktü kanka alım gücü emekli ikramiyesiyle ev alıyordu millet şimdi evi salla araba bile alamazsın. Her ülkenin sorunları var da A ülkesinde 30 sorun varsa B ülkesinde 2 tane var aynı şey mi?

Nereye düşüktü kanka alım gücü emekli ikramiyesiyle ev alıyordu millet şimdi evi salla araba bile alamazsın. Her ülkenin sorunları var da A ülkesinde 30 sorun varsa B ülkesinde 2 tane var aynı şey mi?
Emekli ikramiyesiyle ev alıyordu gibi durumlara bakarsak alım gücünde bir fikir sahibi olamayız. Emekli ikramiyesiyle ev alınıyordu fakat izlediniz mi bilmiyorum, gene aynı dönemlerde çekilmiş Kemal Sunal'ın "Öğretmen" isimli filmi var. İzlemediyseniz izlemenizi tavsiye ederim.
Her dönem Türkiye'nin alım gücü Avrupa'ya göre düşüktü. Bunun sonucu olarak Almanya bir çok kişiyi ülkesine işçi olarak alabildi.
Eskiden bir de paran olupta hizmet alamama durumları çok fazlaymış. Bununla ilgili fazlasıyla kayıt mevcut. Mesela fatura ödemek için saatlerce sırada bekleyen insanlar, benzin, yağ, gaz kuyrukları. Bunlar belki klişeleşmiş olabilir fakat bunlar da o dönemin büyük sorunları.
Şu anda Türkiye refah olarak her açıdan ele aldığımızda en iyi dönemlerini yaşıyor. Elbette çok daha iyileri olabilir ve olacaktır fakat eskiyle kıyasladığımızda ortaya bu sonuç çıkıyor.

Kanıt diye attığınız site Türkiye'de ki klasik kariyer.net gibi bir site. Bu sitenin geçerliliği ile sizin uydurduğunuz bilgilerin geçerliliği tamamen aynı. Kişi başı milli geliri yıllık 44 bin dolar yani 39 bin euro olan ülkede deneyimsiz bir yazılımcının 65 - 80 bin euro arasında kazandığı yazıyor sitede. Ne güzel bir kanıt.

Ne yazık ki internette bulabildiğim kanıt tek bu.

Almanya'da olan akrabalarım var yaşadıkları hayat kalitesi aşağı yukarı dediğim seviyede herhalde bir benim akrabaların zengin değildir.

İşin sonunda demek istediğim şey şu başka güzel ülkelerde yaşayanlar böyle mutluyken biz niye olmayalım?

Ayrıca biraz agresif yorum yapmışım kusuruma bakmayın.

Ne yazık ki internette bulabildiğim kanıt tek bu.

Almanya'da olan akrabalarım var yaşadıkları hayat kalitesi aşağı yukarı dediğim seviyede herhalde bir benim akrabaların zengin değildir.

İşin sonunda demek istediğim şey şu başka güzel ülkelerde yaşayanlar böyle mutluyken biz niye olmayalım?

Ayrıca biraz agresif yorum yapmışım kusuruma bakmayın.
Akrabalarınız ne iş veya nasıl bir durumları var bilmeden yorum yapmam doğru olmaz.
Almanya'da ortalama bir insanın dediğiniz gibi 3 - 4 günde bir 800 euro'luk cihaz alması imkansıza yakın.
Elbette Almanya'daki ortalama gelire sahip bir insan Türkiye'deki ortalama gelire sahip bir insandan daha rahat yaşıyor buna bir itirazım yok zaten. Benim söylemek istediğim sadece; aradaki fark Türkiye'de abartıldığı kadar değil.
Ev kirası veya kredi ödemesi, faturalar, benzin, henüz bitmemişse araba kredisi, yaşam masrafları derken ay sonu elinizde neredeyse 800 euro para dahi kalmıyor. Almanya gibi bir ülkede yıllık 60 - 70 bin euro kazanan birisi zaten ortalamanın çok çok üstündedir.
Kusura bakmalık bir durum yok, herkesin sinirli anları olabilir. Konunun açıklığa kavuştuğunu düşünüyorum. İyi Sosyaller dilerim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı