Neden bize hiçbir yararı olmayan Suriyelilere bakıyoruz?

  • Konuyu başlatan 377619
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 278
  • Görüntüleme 12B
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Celladına aşık olmuşsa bir millet, İster ezan, ister çan dinlet, İtiraz etmiyorsa sürü gibi illet, müstehaktır ona her türlü zillet.
Zamanında yanlış hatırlamıyorsam suriyelilerin Avrupa'ya gitmesini engellediğimiz için Avrupa Birliği bize para ödüyordu. Kaynak:
https://multeciler.org.tr/avrupa-birliginin-suriyeliler-icin-turkiyeye-odedigi-para/
Bunun dışında hiçbir mantıklı sebep göremiyorum. Ülkemizde olmalarından nefret ediyorum. Bir an önce kurtulmayı umut ediyorum. "3-5 tanesi kötülük yaptı diye hepsini aynı kefeye koyamazsınız!" Diyecek arkadaşlara da şimdiden söyleyeyim, siz 3-5 taneyi göz ardı etmeye, ki hiç de 3-5 tane değiller hepsinin aynı şeyleri yapmasını beklemeye devam edin. Bal gibi de koyuyorum. Koymaya da devam edeceğim.
 
Arkadaşlar merhaba, bilgisayarımda ki bir sorun hakkında çözüm ararken şans eseri bu konuya denk geldim. Tek tek tüm mesajları okudum ve hepsine genel bir cevap vermek istiyorum.
Bu zamana kadar duyduğunuz tüm şehir efsanesi tarzında ki
"biz var ya neler neler yapıyoruz onlara" cümlelerini unutun zira bir çoğu yalan.

1) Ülkemiz hazinesinden kesinlikle Suriyelilere maaş verilmiyor.
2) Hiç bir hastanede öncelikleri yok. Not: Onlara bizlerde de olduğu gibi ücretsiz hastane hakkı verildi ve onlarda eczanelere muayene masrafı çıkmaktadır.
3) Yargılandıkları durumlarda kesinlikle devlet tarafından tahsis edilen avukat hakları yok.
4) Şuanda yasadışı yolla çalıştırılan Suriyeli sayısı gelen Suriye nüfüsünün 3/1 kadar.

Arkadaşlar size net bir konuda net bir bilgi vermek istiyorum. İyilik yapmak zordur ve biz ise iyilik yapmayı şeref onur bilen bir millet iken, tamamen törpülenerek menfaat karı bekleyen bir millet olma yolunda gümbür gümbür gidiyoruz.

Ülkemizde ortalama 250bin Türk erkeği ile Suriyeli kadını resmi olarak evli görünmekte. ( Evlenen erkeklerin amacı seçmen sayısı mı arttırmak yoksaaa :) her neyse konumuza devam edelim)

Ankara ilinde ikamet etmekteyim ve sadece bu ayda 3 ayrı Suriyeli 15 yaşının altında ki çocuğa tecavüz ihbarıyla emniyete başvuruda bulunuldu. Ve her ay nicelerini duymaktayız (3 ayrı olayında zanlıları Türk vatandaşı" (BUNU GÖRMEYENİN GÖZÜ ÇIKSIN İSTERİM)

Organize Sanayilerinde ve bir çok ağır sanayilerde Suriyeli Uyruklular, Türklerden daha fazla şekilde istihdam edilmektedir. İş verenler tercih olarak onların çalışmasının daha karlı olduğunu söylemekte. İş verenler neden tercih ediyor acaba? Bunu da iş arıyorum diyen gençlere sormak lazım. (Ayrıca Suriyeli çalıştırmak için asgari ücretten daha fazla maaş zorunluluğu var. Bunun sebebi ise Türk çalıştırmaya yöneltmek için) İş verenler daha fazla maaş verip Suriyeli çalıştırıyor.
Gençler soruyorum en son ne zaman kriteri beden işçisi olan bir işe başvurdunuz?
Yada her biriniz bilgisayar dahisiyim, Professional bilmem neyim diye CV 'ler oluştururken, diğer zor ve ağır işleri kimin yapmasını bekliyordunuz?

daha niceleri var. Ha diyeceksiniz ki bunlara bir yardım yapılıyor kimler tarafından?
En basitinden bir tanesini söyleyeyim; UNHRC Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği
Bünyesinde tam 40bin Türk çalıştıran bir AB kurumudur. 10bin'i öğretmendir.
İhtiyaç sahibi olan Suriyelilere gıda ve giyim konusunda destek olmak için kurulan ve ödeneği sadece AB'den gelen kurumlardan sadece bir tanesidir.

Diyeceksiniz ki o kadar çok şey yazmışsın. Sen nerden biliyorsun bunları;
Ben UNHRC 'de Koordinatörlük görevi yapan bir Türk evladıyım.


Orada savaş yok, bitti, olmadı ki, yalan, biz olsak kaçmazdık, onlar vatansız gibi yorumlar okudum ve aklıma geldi anlatmak istedim.

Türkiye'ye bağlı olan çok sayıda yardım kurum ve kuruluşları ile Suriye'ye gittik. Orada bir çok acılı olay gördük. Hatta oturduk biz bile üzüldük ağladık. O sırada bir gün öncesinde bombalanmış bir köy olduğunu duyduk. Aslında direk gitmemizin izni yoktu ama gelen haberler göre orada yaşayan insan sayısının çok olduğunun haberi geldi. Oraya geçip orada ki kalan insanlara yardım etmemiz gerektiğini düşündük. 3-4 sivil toplum kuruluşu kendimize bir imkan sağlayarak köye gittik. Köye girdik ve çok sayıda ölü ve kayıp olduğunu öğrendik hatta bir çoğuna da şahit olduk. Tam ekiplerimizle yardımlarımızı gerçekleştiriyorduk ve bir kadın ruh gibi yavaş yavaş içimize kadar geldi. Arapçayı çok iyi bilen bir arkadaş ona kimsin gibi benzeri sorular sorunca kadın kafasını kaldırdı ve arkadaşın yüzüne bakarak koynundan bir şey çıkardı, gösterdi ve bir şeyler söyledi. Arkadaş bir anda kendini geriye doğru attı ve sorduk sana ne dedi, ne gösterdi, niye korktun diye. Çıkardığı şeyin 2buçuk yaşındaki kızına ait eli olduğunu ve "Geri kalanını bulamıyorum" dediğini söyledi. Öğrendik ki delirmiş ve gerçekten kızını arıyormuş hala.

Allah orada ki yaşananları düşmanıma bile yaşatmasın. Yaşayacağımız ömrün bile ne kadar olduğunu bilemeyen biz aciz insanlar; şu kalplerimizi kötülük ile beslemeyelim. Yaratılanı sevelim Yatandan ötürü. Öyle zamanlar oluyor ki, başımıza ne geleceğini tahmin bile edemiyoruz.

Kimseye saldırmak ve aşağılamak için yazmadım bu yorumu. Kendinize iyi bakın.
 
Hiç bir hastanede öncelikleri yok. Not: Onlara bizlerde de olduğu gibi ücretsiz hastane hakkı verildi ve onlarda eczanelere muayene masrafı çıkmaktadır.
Masraf olarak öncelik tanınmasa bile bir çok kez sırf suriyeli olduğu için muayene sırasında öncelik tanınan şahıslar gördüm.
Şuanda yasadışı yolla çalıştırılan Suriyeli sayısı gelen Suriye nüfüsünün 3/1 kadar
Peki herhangi bir şekilde çalışamayan, iş bulamayan Türk genci nüfusu gelen suriyeli nüfusunun ne kadarı?
Ankara ilinde ikamet etmekteyim ve sadece bu ayda 3 ayrı Suriyeli 15 yaşının altında ki çocuğa tecavüz ihbarıyla emniyete başvuruda bulunuldu. Ve her ay nicelerini duymaktayız (3 ayrı olayında zanlıları Türk vatandaşı" (BUNU GÖRMEYENİN GÖZÜ ÇIKSIN İSTERİM)
Ehliyetsiz şekilde araç kullanarak ölümlere sebep olanlar? Aynı şekilde taciz-tecavüz vakalarına katılanlar? Taksim'de suriye bayrağı açanlar? Yunanistan ile sınır kapısı açılınca bir daha dönmem diyenler? Onların ülkesinde askerlerimiz savaşırken sahillerde nargile keyfi yapanlar? Şehit olan askerlerimiz için açık şekilde "Napim?" Tepkisi verenler? Elbette çocuklara tecavüz edilmesini asla ama asla savunmuyorum. Yapanların Allah belasını versin. Burada bahsetmek istediğim nokta ise suriyelilerin yaptığı suçlardan bahsetmemeniz.
Aslında direk gitmemizin izni yoktu ama gelen haberler göre orada yaşayan insan sayısının çok olduğunun haberi geldi. Oraya geçip orada ki kalan insanlara yardım etmemiz gerektiğini düşündük. 3-4 sivil toplum kuruluşu kendimize bir imkan sağlayarak köye gittik. Köye girdik ve çok sayıda ölü ve kayıp olduğunu öğrendik hatta bir çoğuna da şahit olduk. Tam ekiplerimizle yardımlarımızı gerçekleştiriyorduk ve bir kadın ruh gibi yavaş yavaş içimize kadar geldi. Arapçayı çok iyi bilen bir arkadaş ona kimsin gibi benzeri sorular sorunca kadın kafasını kaldırdı ve arkadaşın yüzüne bakarak koynundan bir şey çıkardı, gösterdi ve bir şeyler söyledi. Arkadaş bir anda kendini geriye doğru attı ve sorduk sana ne dedi, ne gösterdi, niye korktun diye. Çıkardığı şeyin 2buçuk yaşındaki kızına ait eli olduğunu ve "Geri kalanını bulamıyorum" dediğini söyledi. Öğrendik ki delirmiş ve gerçekten kızını arıyormuş hala.
Ben de borçları yüzünden kendini yakanı gördüm, pazara gidecek parası olmadığı için intihar edeni gördüm. Çocukları üşümesin diye saç kurutma makinesini ellerine vererek intihar eden anne gördüm. Oğluna okul pantolonu almadığı için intihar eden baba gördüm. Örneklerini görmeye de devam ediyoruz.

Benim takıldığım nokta, ülkemizdeki bu haberler artık gündelik hale gelmişken, ülkedeki Türk'ler her türlü sıkıntı yaşarken, gidip bir suriyelilere yardım edilmesi. Daha kendi ülkemizde, kendi halkımız refah içinde yaşayamazken, suriyelere bu kadar yardım edilmesi. Anlıyorum, çalıştığınız kurum neticesinde duygusal olarak etkilenmişsiniz. Ancak suriyeliler kadar hatta daha kötü durumda olan binlerce, milyonlarca Türk var. Bu tarz bir olay yaşasak, bize yardım edecekler mi? Asla.
 
Reisimiz en iyisini bilir en iyisi yapar. O bir ve tektir. Yoktur ona benzeyen. O ne derse o. Suriye'li din kardeşlerimize bakıyorsa vardır bir bildiği (!)

Ultra (!) cringe damarları alev alev
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı