Neden derslerinize çalışmak yerine programlama öğrenmek için uğraşıyorsunuz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Katılıyorum. Diploması olmayıp da ciddi konumlara gelebilen az kişi var. Sırf yazılım bilginiz için sizi iyi pozisyonlarda işe alacak şirketler için büyük yapımlara imza atmanız lazım. Veya kendi şirketinizi kurup yerli Elon Musk falan olmanız lazım. Bunları yapabilirseniz ne ala. Başka türlü ilerlemek her zaman kolay olmuyor.

Ben tam anlamadım. Yani yazılım öğrenenler günün 24 saati mi çalışıyorlar yoksa dersler bitince kalan zamanı ayırmıyorlar mı? Ben mesela günümün 2 saatini yazılım için ayırıyorum.

Ben tam anlamadım. Yani yazılım öğrenenler günün 24 saati mi çalışıyorlar dersler bitince kalan zamanı ayırmıyorlar mı?
Hayatını buna adayanlar bile var ki. Mesela 3 boyutlu çizimde kendini geliştiren arkadaşım var ailesinin desteğiyle. Önceliği buydu. Ne yaptı bilmiyorum. :D

O bölümlerde iş bulabilecen mi peki?
Yoksa sadece okumuş olmak için mi okuyacan?

YTÜ Matematik okuyup SAP üzerine uzmanlaşan. Kendini Java Javascript ve C++ üzerine geliştirmiş, şu an HAVELSAN'a danışmanlık yapan tanıdığım var. Aynı şekilde ODTÜ EEE'yi sırf ismi için okuyan (Kendi değimi ile tabii. :) ), şu an sağlam bir yazılımcı olan tanıdığım da var. Ortak özellikleri ne biliyor musun, üniversitelerinin isimlerinin hep onlara yardım ettiğini söylüyorlar.

Bu kişi ile alakalı. Çok bilinmeyenli denklem gibi bir şey. 10 kişiden ancak 4 5 tanesi yapabilir. Ama olur mu, olur.

Tabii ki de İTÜ diye gidip Çevre okumamak gerekiyor, bu amaçla. :D

Hocam herkesin kafasında şu var ''Üniversiteyi kazansam da bir şey olamayacağım ama yazılım öğrenirsem bir yerlere gelebilirim.''.
Böyle bir dünya yok. Karşınıza fırsat çıkmadığı sürece hiçbir yere gelemezsiniz. Fırsat için de prestijli olmalısınız. Yazılım öğrenerek kültürlenemezsiniz.

İTÜ okumak için günde en az 10 saat çalışmak lazım.
Böyle bir şey de yok. Günde 10 saat verimli ders çalışabilen biri varsa helal olsun. İşte o şahıs beyninin 100%'ünü kullanıyordur :D

İnsanın doğası gereği odağını uzun süre bir şey de tutamaz. 4 - 5 saat okula gidip, 8 saat uyuyup, kendine vakit ayırıp, aynı zamanda 10 saat ders çalışamazsın. Her şeyi programlı yapmak önemli olan. Bu düzende bir insan değilseniz yüksek sıralamalı üniversiteye değil, referanslarınıza önem vermelisiniz. Kendinizi akademik sürecinizde optimum seviyede geliştirmelisiniz.

Ek gelir de olabilir ana gelir kaynağı da. Sanatçı/Sporcu vs. olmadıktan sonra kendinizi bu ülkede kurtarmanın, başka ülkeye göç etmenin en kısa yolu.

Birçoğu programlama öğrenip milyonlar kazanacağını sanıyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı